Peticija upućena: Milan Bandić - Andro Krstulović Opara - Ivan Vrkić

STOP GUŠENJU DEMOKRACIJE

149 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 200 potpisa.

Dragi građani,

Samo što nije započelo prikupljanje potpisa dvije građanske inicijative kako bi građani mogli slobodno i demokratski izraziti svoje mišljenje o dvije različite teme u periodu od 13.05. - 27.05.2018.

Gradske vlasti  u ovim trenucima raznim FINANCIJSKIM I TEHNIČKIM PREPREKAMA pokušavaju otežati i onemogućiti njihovo provođenje.

Jedna inicijativa želi referendumom otkazati ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije, jer se u njoj krije opasna i prikrivena namjera uvođenja rodne ideologije u Hrvatsku.

Druga inicijativa želi referendumom osigurati pravedniji izborni sustav u Hrvatskoj.

Ovim putem tražimo da državne i lokalne vlasti ne ograničavaju narodu pravo na izjašnjavanje!

Tražimo i zahtijevamo da se za ovakve inicijative i sada i ubuduće osiguraju sredstva i besplatni prostori u gradovima i općinama, kako bi se u Hrvatskoj demokracija mogla razvijati, a ne gušiti. Gradove i općine financiraju građani iz svojih poreza i prireza, te su oni stoga dužni osigurati tim istim građanima mogućnost demokratskog izjašnjavanja bez opstrukcija!

Hvala vam!

HDZ-ova gradonačelnica Vodica naplaćuje štandove za referendum: Vijećnik Strikoman se pobunio!

Obersnelov teror: Još nije dao dozvolu za štandove, ali širi laži i zastrašuje

Obersnel kao Tito: “Građani nemaju prava na referendumske inicijative u mom gradu”

‘Udruga s misijom promicanja udaraljki protiv GI Narod odlučuje’

Obersnel se obrušio na inicijativu “Narod odlučuje”: “Vaš zahtjev je korak do formiranja “čiste rase””

Inicijativa 'Istina o Istanbulskoj': Obersnel nam je zabranio prikupljanje potpisa za referendum

GI Narod odlučuje o opstrukciji referenduma u Zagrebu: ‘Građanima se ograničava njihovo pravo na izjašnjavanje’

Plenković napao referendumsku inicijativu ‘Narod odlučuje’

Demokracija je u Hrvatskoj još uvijek u razvoju

Jutarnji list: Plenković HDZ-ovcima poručio da nitko, ni na lokalnoj razini, ne daje podršku referendumskoj inicijativi Narod odlučuje

Dr. sc. Slaven Dobrović: ‘Ne smijemo ostati slijepi i gluhi na pokušaje vladajućih da zabrane pravo naroda da se izjasni kroz institut referenduma’

(FOTO) Gužva na potpisivanju za Narod odlučuje u Rijeci: Obersnel dao samo jednu javnu lokaciju

Ovu peticiju kreirao je građanin ili organizacija koja nije povezana s organizacijom CitizenGO. CitizenGO ne odgovara za sadržaj peticije.

Sada potpišite peticiju!

CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Peticija upućena: Milan Bandić - Andro Krstulović Opara - Vojko Obersnel

Poštovani gradonačelniče,

Zahtijevamo i tražimo od Vas da omogućite svojim sugrađanima slobodno pravo da izraze svoju volju te da ne stvarate prepreke izražavanju volje naroda na referendumu.

Tražimo i zahtijevamo da se za ovakve inicijative i sada i ubuduće osiguraju i sredstva i slobodni prostori u gradovima i općinama, kako bi se u Hrvatskoj demokracija mogla razvijati, a ne gušiti. Pokažite da vam je stalo do volje svojih sugrađana!

Ne zaboravite da se gradovi financiraju prirezom građana, te time građani jasno zaslužuju izražavati svoju volju demokratskim putem. Nemojte zbog uskih stranačkih interesa pokušali ugušiti ove inicijative te sabotirati narodnu volju pravnim i financijskim smicalicama!

Omogućite svojim građanima da se slobodno izjasne o navedenim inicijativama!

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

149 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 200 potpisa.