Tiltakozunk a DUNAKESZI DUNAPARTON tervezett műugróközpont és szabadstrand építése ellen

A petíció címzettje: Passa Gábor építész - Dióssi Csaba polgármester

311 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 500 aláírást.

Védjük meg a kevés ZÖLD TERMÉSZETES KÖRNYEZETET! TILTAKOZUNK, hogy a dunapaarti erdőnek minősített területet kivegyék az ERDŐ besorolásból! Ez a terület nagy jelentőséggel bír a rendszeres árvizek idején a terület megvédésében. Kérjük, hogy ezt a területet a jelenlegi természetes formájában óvják meg. A Duna-partot rendszeresen látogatók, és a környéken lakók legfőbb igénye a természetes környezet, kikapcsolódni természetes környezetben lehet, nem beépített környezetben. A jelenleg odalátogatók e célból járnak le a Duna partra, ahol meghitten elvonultan tudnak feltöltődni az ott lévő csendben. Mindenféle kiépített út, kiszolgáló egység, wc-k, zuhanyzók, körbekerített strand területek nagyban károsítanák ezt az egyedülállóan megmaradt természetes környezetet a keletkező szenny, hulladék, zaj, és tömeg által. Valamint a közelben található a vízmű védett kútjai amelyek nagyobb veszélynek lennének kitéve a megnövekedő szennyezések révén. A létesítményekből származó pozitív hozadék aránytalanul kevés, és azt a város más területén legalább ennyire ki lehetne használni. · a műugróközponthoz tartozó infrastruktúra, úgymint a parkolók, nagyobb kapacitású utak stb. szintén a felbecsülhetetlen értékű zöldterületből vennének el helyet, a környék esztétikai és rekreációs értékét súlyosan károsítaná. · a műugróközpont mind esztétikailag, mind funkcióját tekintve tájidegen, egyik szempontból sem volna indokolt a Duna-part környékén elhelyezni. · a létesítményben zajló egész éves edzések, foglalkozások zaja összeférhetetlen lenne a környék természetes nyugalmával. - A Duna eleve veszélyes, és a vize szennyezett. A szabadstrand megépítésével nem fürödne több ember a Dunában mint aki eddig ezzel próbálkozott. - A környék utcái már nem bírnák el a megnövekedő autósforgalmat, hiszen szinte mindegyik egyirányú utca, piheőövezet, a nagyrendezvények alkalmával életveszélyesen száguldoznak ezen utcákon át az autósok, amire a rendőrség sem reagál semmit. -A környék laosai a Duna parti természetes környezet miatt vásárolta meg a nagyértékű ingatlanokat, nem pedig azért, hogy ezt felszámolják, ami miatt az ingatlanjaik értéke is jelentősen csökkenne. - Kérjük, a lakossági fórum megtartását ez ügyben és helyi népszavazás kiírását, mert a lakosság véleménye nem volt felmérve. Köszönjük!

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelőséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

A petíció címzettje: Passa Gábor építész - Dióssi Csaba polgármester

Üdvözlettel:
[az Ön neve]

Írja alá most

311 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 500 aláírást.