Klímacsúcs

05 000
  3 164

3 164 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 5 000 aláírást.

Klímacsúcs: ez lehet az utolsó esélyünk

2015. november 30. és december 11. között Párizs ad otthon az ENSZ 21. Klímakonferenciájának. A 147 állam- és kormányfő részvételével zajló tanácskozásnak a jelentőségét nem lehet túlértékelni.

Egyre több ember számára nyilvánvaló, hogy a jelenlegi világgazdasági rendszer, a nyugati ember életmódja fenntarthatatlan. Jelenleg az egészséges gazdaság legfőbb fokmérője a gazdasági növekedés. Egy állam minél többet termel, állampolgárai minél többet fogyasztanak, annál jobban teljesít. A kormányok kimondott célja a gazdasági növekedés fokozása. Könnyen belátható, hogy a növekedés nem lehet végtelen, hisz Földünknek végesek az erőforrásai.

Úgy tűnik, hogy ha nem teszünk azonnali és határozott lépéseket egy fenntartható gazdaság érdekében, csak egy kérdés marad gyermekeink számára: a fogyasztásra épülő gazdaságunk vagy a természeti környezetünk omlik előbb össze.
Mindkettőnek beláthatatlan társadalmi következményei lennének.

A politikusokat a választók juttatják a hatalomra. A Párizsban tartózkodó vezetőket is közvetelnül vagy közvetve mi, aktív választópolgárok választottuk meg. A politikusok érthető módon nehezen hoznak meg olyan döntéseket, amelyek ugyan egyértelműen szükségesek a bolygónk védelme érdekében, de kellemetlenül érinthetik a nemzeti gazdaságokat, mindannyiuk hétköznapjait, szokásait.

Küldjünk üzenetet Párizsba! Jelezzük minél többen, hogy hajlandóak vagyunk személyes áldozatokat vállalni, ha kell a szokásainkon is változtatni! Hajlandóak vagyunk erőfeszítéseket tenni, hogy elkerüljük a visszafordíthatatlant, megállítsuk azokat a természeti folyamatokat, amik Földünket veszélyeztetik.

Küldjön Ön is személyes levelet a Magyarországot képviselő Áder János köztársasági elnöknek!

Írja alá most

A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

Áldozatot vállalok Földünk védelme érdekében

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Szeretném kifejezni személyes elkötelezettségemet Földünk védelme érdekében.
Kész vagyok személyes áldozatot is vállalni azért, hogy a természetet meg tudjuk őrizni unokáink számára úgy, ahogy azt nagyszüleinktől megörököltük.
Kérem, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a párizsi konferencián olyan konkrét, kézzelfogható eredmények szülessenek, amelyek valódi megoldást jelenthetnek korunk környezeti kihívásaira.
Üdvözlettel:
[az Ön neve]