Az Európai Bizottság ne finanszírozza az uniós döntéseket befolyásoló melegszervezetet!

Állj!

0100 000
  54 506

54 506 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 100 000 aláírást.

Az ILGA Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) a leszbikus, meleg, transznemű és interszexuális csoportok ernyőszervezete, egyben óriási hatalommal bíró propaganda-gépezet az Európai Unió intézményeiben.

Nem kitaláció, saját honlapjukon hirdetik, hogy tevékenységük célja az uniós jogszabályok „befolyásolása”.
Elsőre nincs is ebben semmi különös, bárki létrehozhat bármilyen szervezetet „az EU befolyásolására”. A helyzet különlegessége abban rejlik, hogy ez a szervezet az Európai Bizottságtól hatalmas összegeket kap, hogy befolyásolja az uniós intézményeket. 2012-ben költségvetésének 49,3%-át (948 000 euró) kapta a Bizottságtól (itt további részleteket olvashat erről angolul). Az Európai Bizottság saját dokumentumaiban részletezi, hogy a TAGÁLLAMOK saját hatáskörben döntenek a CSALÁDÜGYI KÉRDÉSEKBEN, beleértve a homoszexuális kapcsolatok legalizálásával kapcsolatos kérdéseket is. (Amennyiben határon átnyúló vonatkozása van egyes családügyi kérdéseknek, akkor az EU szabályozhatja azt, de csak a minden tagállamban elfogadott fogalmakkal. Ezért indítottuk el az AnyaApaGyerekek kezdeményezést).

Levelünkön keresztül:

1. Kérjük Emily O'Reilly-t, az uniós Ombudsman-t, hogy vizsgálja meg az Európai Bizottságnak az ILGA Europe felé nyújtott pénzügyi támogatásának lehetséges szabálytalanságait.
2. Tájékoztatjuk a Biztosokat a helyzetről, és kérjük őket az ILGA Europe támogatásának megszüntetésére.
3. Továbbá kérjük a Bizottságot, hogy a jelenlegi költségvetés-tervezetében csökkentse az ILGA Europe és más lobbiszervezeteknek nyújtott anyagi támogatását 80%-ról maximum 10%-ra, melyet nem lobbi célokra használhatnak fel.

Néhány példa az ILGA Europe tevékenységei közül:
- az ILGA Europe jelenleg lejáratókampányra készül az AnyaApaGyerekek (Mum, Dad & Kids) európai polgári kezdeményezéssel szemben, miközben az Európai Bizottságot is befolyásolni próbálják az ügyben.
- Tagszervezeteit kéri, hogy gyűjtsenek információt a kezdeményezés szervezőiről, azaz rólunk!
- Az ILGA Europe elindította a „Gay vs God” elnevezésű programját, amelyben megosztja a hívő közösségeket.
- Az ILGA Europe-nak nem kellene közpénzeken működnie. Kérje Ön is az ILGA Europe uniós finanszírozásának megszüntetését!

Ha egy olyan szervezetről lenne szó, amely a jótékonyan segíti a rászoruló tömegeket, akkor elfogadható lehetne egy ilyen jellegű támogatás. De az ILGA Europe esetében egy lobbiszervezetet támogat az Európai Bizottság, hogy az uniós döntéseket befolyásolja a házasság és a család kérdésében, amely alapvetően a tagállamok hatáskörébe tartozik.

Bővebb információ:

[1] - http://www.ilga-europe.org/what-we-do/our-advocacy-work

[2] https://agendaeurope.wordpress.com/2016/04/27/and-here-it-is-ilga-europes-secret-strategy-against-the-pro-family-eci-mum-dad-kids/

[3] https://agendaeurope.wordpress.com/2016/04/06/gay-vs-god-creating-false-myths-in-order-to-debunk-them/

[3] http://www.ilga-europe.org/gayvsgod

[4] P. 13 - http://ec.europa.eu/justice/discrimination/files/lgbti_actionlist_en.pdf

[4]  http://www.asktheeu.org/en/request/eu_commission_boat_in_europride2

[5] https://agendaeurope.wordpress.com/eu-funding-of-gay-and-feminist-lobby-groups/

Írja alá most

Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Stop funding ILGA Europe! - Ne finanszírozzák az ILGA Europe tevékenységét!

Tisztelt Ombudsman!

Tisztelt Biztosok!

Kérjük vizsgálják ki az ILGA Europe körüli EU finanszírozások esetleges szabálytalanságait!

Kérjük csökkentsék a lobbicsoportok lobbitevékenységének EU-s forrásból történő finanszírozását éves költségvetésük 10%-át nem meghaladó mértékig, továbbá szüntessék meg az ILGA Europe anyagi támogatását!

Dear Ombudsman,

dear Commissioners,

Please investigate any possible irregularities  in the case of the EU Commission funding ILGA-Europe.

Please also reduce possible annual funding for any lobbying organisation, to a maximum of 10% of their Forecast Budget, to be used for non-lobbying purposes only. And stop funding ILGA Europe.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]