Segítsék helyben az üldözött keresztényeket Európa államai!

Petíció az Európai Unió tagállamaihoz: Az üldözött keresztényeknek szükségük van Európa támogatására!

020 000
  17 176

17 176 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 20 000 aláírást.

Segítsék helyben az üldözött keresztényeket Európa államai!

Nemzetközi konferenciát tartott a keresztényüldözésről az Emberi Erőforrások Minisztériuma múlt héten Budapesten. A rendezvényen vallási vezetőkkel, politikusokkal, kutatókkal és civil szervezetek képviselőivel együtt kerestük közösen a választ korunk kihívásaira, különösképp az üldözött keresztények leghatékonyabb megsegítésére.

Magyarország egyedülálló utat választott az üldözött keresztények támogatására. 2016-ban a Magyar Kormány létrehozta az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyetttes Államtitkárságot, 2017-ben pedig elindult a Hungary Helps program, amelynek keretében szervezik Magyarország humanitárius akcióit. Ez idáig már 2 millió eurónyi összeget fordítottak az üldözött közösségek támogatására és megerősítésére. Több mint 200 családnak segítettek visszaköltözni Irak Telsquf városába, Erbilben katolikus iskolát építettek, és támogatták a Szent József kórházat (amelyet a CitizenGO is támogat), illetve 32 templomot állítottak helyre Libanonban.

A legüldözöttebb vallás a világon a keresztény. Öt vallási üldözést szenvedő ember közül négy keresztény. Közel 200 millió keresztény embert üldöznek hite miatt a világon, sokakat közülük a Közel-Keleten vagy Afrikában.

"Segítsetek, hogy magunkon segíthessünk, hogy szülőföldünkön maradhassunk!" - kérték a konferencián a közel-keleti vallási vezetők, hangsúlyozva, hogy a legnagyobb segítség számukra a közvetlen, válsággócokba juttatott támogatás. Ahhoz kérnek nemzetközi támogatást, hogy ne kelljen elhagyniuk otthonaikat, illetve, hogy visszatérhessenek szülőföldjükre, ahol közösségeik kétezer éve élnek.

A konferencia nem titkolt célja az volt, hogy minél több ország, nemzetközi szervezet figyelmét felhívják a közel-keleti keresztények helyzetére, és rábírják őket az üldözött keresztények támogatására. A konferencián javasolt és elfogadott Budapest Határozatban is erre ösztönzik a világ államait.

A CitizenGO évek óta küzd azért, hogy a politikai döntéshozók meghallják az üldözött keresztények segélykiáltását, ezért örömmel üdvözli a magyar lépéseket. Petíciónkban arra kérjük az Európai Unió tagállamait, hogy vegyék ők is figyelembe az üldözöttek kérését, és szükségletét, és segítsék őket abban, hogy ne kelljen elhagyniuk otthonaikat, illetve, hogy visszatérhessenek szülőföldjükre.

Köszönjük, hogy csatlakozik petíciónkhoz!

Írja alá most

Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Please help persecuted Christians by giving direct aid - following the Hungarian model

For the Kind Attention of:

• All EU Foreign Ministers

This week's International Consultation on Christian Persecution in Budapest heard from persecuted Christians and government ministers, alike.

The persecuted Christians, mostly coming from the Middle East and Africa, gave a clear message: "Help us help ourselves, so that we can stay in our homeland!" And, in fact, the leaders of these Christian communities told the conference that they need help delivered locally, so as to enable them to remain where they are.

And, the government ministers also gave a clear message: "The Hungarian model - taking help directly to the crisis areas - works in the short-term, and also provides sustainable solutions for the future."

To that end, the Hungarian Government established the post of the Deputy State Secretariat for the Aid of Persecuted Christians in 2016, specifically in order to provide humanitarian aid in regions of crisis.

So far, the "Hungary Helps Initiative" has donated over €2M to different projects bringing help directly to the people in need - where they are - in the Middle East and Africa.

Using the Christian churches as the main conduit to deliver aid, Hungary Helps has, among other achievements, already helped to: resettle 200+ families in Telsquf, Iraq; build a new Catholic school in Erbil; and, renovate 32 Christian churches in Lebanon.

Additionally, Hungary Helps has provided funding for humanitarian aid, covering $552K of hospital costs for the St Joseph's Hospital in Erbil.

These are simple examples, but, because the Hungarian Government has strictly adhered to the principle of subsidiarity in this case, it means that more and more persecuted people can stay in their homeland.

This is a sustainable model, unlike the "open-borders" immigration policy of some member states of the EU, which will enable governments, which truly wish to help those who need it, to do it without compromising their own cultural heritage and safety at home.

For these reasons, this petition asks your government to create your own model of humanitarian assistance, which gives help directly to the persecuted Christians and vulnerable minorities of the Middle East and Africa, in a way which best suits their immediate needs.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]