Petycja przeciwko klubowi go-go przy Trakcie Królewskim w Warszawie

NIE dla klubu go-go przy Trakcie Królewskim w Warszawie!

16.747 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 20.000 podpisów.

NIE dla klubu go-go przy Trakcie Królewskim w Warszawie!

Choć trudno w to uwierzyć, to faktem jest, że w warszawskiej kamienicy na historycznym Trakcie Królewskim powstał nowy klub go-go ze striptizem.

Takie miejsca uderzają bezpośrednio w godność kobiety, promują rozwiązłość seksualną i moralny prymitywizm. Mamy obowiązek zrobić, co w naszej mocy, aby takich miejsc nie było.

W tej sytuacji dodatkowo bulwersuje lokalizacja „klubu”, gdyż Trakt Królewski jest najbardziej reprezentacyjną częścią stolicyTo wizytówka Warszawy z m.in. Pałacem Prezydenckim i Zamkiem Królewskim. Naprzeciwko znajduje się kaplica Res Sacra Miser, a nieopodal akademicki kościół św. Anny. Kamienica znajduje się również naprzeciwko figury Matki Bożej Pasawskiej podarowanej królowi Janowi III Sobieskiemu w podziękowaniu za wiktorię wiedeńską w 1683 r. Jak wskazują kombatanci, kamienica, w której mieści się dziś klub go-go została zajęta w 1944 roku przez powstańców warszawskich bez jednego wystrzału. Na fasadzie budynku wisi pamiątkowa tablica.

Właściciel klubu nie ukrywa przedmiotu swojej działalności. Na ulotce promującej klub możemy przeczytać, że klub gwarantuje „komfort, dyskrecję i anonimowość”.

Niniejsza petycja jest kierowana do władz Miasta Stołecznego Warszawy, Władz Dzielnicy Warszawa Śródmieście, Stołecznego Konserwatora Zabytków oraz do Właściciela kamienicy.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

NIE dla klubu go-go przy Trakcie Królewskim w Warszawie

Szanowni Państwo,

nie życzę sobie, aby klub go-go ze striptizem znajdował się w pobliżu obiektów religijnych, kulturalnych i historycznie ważnych dla Polski.

Nie zgadzam się na istnienie miejsc, które uderzają w godność kobiety.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

NIE dla klubu go-go przy Trakcie Królewskim w Warszawie!

Podpisz tę petycję teraz!

16.747 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 20.000 podpisów.