"Ich godność w naszych rekach"

Adresat/Adresaci petycji: Polska Ambasada w Londynie & Polski Konsulat w Manchester

"Ich godność w naszych rekach"

2.559 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.

"Ich godność w naszych rekach"

Niniejsza petycja jest kierowana do przedstawicieli Polskich władz w Wielkiej Brytanie, takich jak 1. Polska Ambasada w Londynie 2. Polski Konsulat w Manchester. Celem tej petycji jest dotrzymanie zobowiazania Polskiego Konsulatu w Manchester w sprawie odnowienia zniszczonych nagrobków Polskich żołnierzy na cmentarzu St.Joseph's Moston, Manchester. W roku 2015 urzędujący Konsul w Manchester pan Lukasz Lutostański zobowiązał się do wykonania prac remontowych na Polskich kwaterach, które miały się rozpocząć pod koniec grudnia lub na początku stycznia. Jednak do dziś żadne prace nie zostały wykonane a wysyłane emalie i wykonane telefony w tej sprawie są zbywane milczeniem. Na cmentarzu St.Joseph's Moston, Manchester, spoczywają Polscy żołnierze Armii Andersa, Armii Krajowej, Dywizji Pancernej, Legioniści, i kawalerzy VM. Ich groby popadają w ruinę i są zdewastowane przez wandali. Miejsce zapomniane przez okres 30 lat dziś potrzebuje naszej uwagi. Na podanych linkach możecie sami się przekonać jak to wszystko wygląda. Dlatego Wzywamy Polskie władze na terenie Wielkiej Brytanii do dotrzymania obietnicy i wykonania jak najszybszych prac remontowych. Akcje Wspierają: Karol Kamil Peruta, Stowarzyszenie "Husaria" Manchester, Komitet Obrony Polski Wielka Brytania, Patrioci UK,SPPW Oldham, British Poles, Patrioci Rzeczypospolitej Anglia, Patriae Fidelis, Ruch kukiza 15 UK, Klub Gazety Polskiej w Birmigham, Emigrant Clothes, Nasze Strony, Patria Wolnosc,Militia

Film.1- https://www.youtube.com/watch?v=Y7HFwoQ2t1c&t=5s

Film.2- https://www.youtube.com/watch?v=YFkyZ0zX0po&t=88s

Film.3- https://www.youtube.com/watch?v=fwK1os94PsU&t=97s

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

"Ich godność w naszych rekach"

Podpisz tę petycję teraz!

2.559 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.