Adresat/Adresaci petycji: Rada Miasta Bydgoszczy i Prezydent Miasta Bydgoszczy

Petycja w sprawie nie podejmowania uchwały w sprawie podwyżek za śmieci.

99 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 100 podpisów.

Petycja w sprawie nie podejmowania uchwały w sprawie podwyżek za śmieci.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Zanim opuścisz tę stronę...

Dziękujemy za podpisanie! Teraz podaj dalej!

Adresat/Adresaci petycji: Rada Miasta Bydgoszczy i Prezydent Miasta Bydgoszczy

Prezydent Bydgoszczy chce kosztami wynikającymi z nieudolności obsługi systemu gospodarowania odpadami w mieście obciążyć mieszkańców. Płacić więcej mają ci , którzy dobrze wywiązują się z podpisanych z miastem umów. A to Urząd Miasta i jego agendy nie potrafią zobligować około 40 tysięcy bydgoszczan do płacenia za wywóz odpadów. Służby miejskie nie potrafią też ustalić sprawców kosztownych w likwidacji nielegalnych wysypisk śmieci. Wynika to z „Analizy finansowania systemu gospodarki odpadami w mieście Bydgoszczy” przygotowanej w 2017 roku. W przypadku zastosowania rekomendowanej , nowej w Bydgoszczy metody obliczania opłat za śmieci od powierzchni mieszkań – nastąpią drastyczne podwyżki sięgające nawet 490 – 600 złotych rocznie. ( tabela 43 i 45). Do czasu szczegółowego rozliczenia całego systemu gospodarowania odpadami w mieście Bydgoszczy nie może nastąpić podwyżka.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Petycja w sprawie nie podejmowania uchwały w sprawie podwyżek za śmieci.

Podpisz tę petycję teraz!

99 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 100 podpisów.