Petycja do Dyrektora Zarządzającego UNFPA

ONZ promuje aborcję i finansuje ją z naszych pieniędzy

22.890 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.

ONZ promuje aborcję i finansuje ją z naszych pieniędzy

Wydany niedawno raport Funduszu Ludnościowego ONZ (UNFPA) zaleca wspieranie i finansowanie aborcji ze szczególnym uwzględnieniem spodziewających się narodzin dziecka nastolatek.

Zareaguj. Wyślij wiadomość do Dyrektora UNFPA z prośbą o wycofanie dokumentu.

Raport rekomenduje finansowanie z publicznych pieniędzy „zdrowia seksualnego i reprodukcyjnego”, pod którą to nazwą ukrywa się szeroka promocja antykoncepcji, uczynienie jej powszechnie dostępną dla nastolatków, zabranie rodzicom praw wobec ich niepełnoletnich dzieci. Charakter dokumentu pozwala przypuszczać, że stoją za nim koncerny antykoncepcyjne.

Warto dodać, że odrzuca on edukację polegającą na pokazywaniu wartości wstrzemięźliwości seksualnej wśród nastolatków, promując wyłącznie antykoncepcję (także bezpłatną), aborcję oraz wczesnoporonne środki nazywane „tabletkami po”.

Najbardziej niepokojąca część raportu domaga się uznania aborcji za podstawowe „prawo” i stworzenia warunków do swobodnego jej wykonywania.

Wszystkie statystyki, które wykorzystano w raporcie,  zostały dostarczone przez International Planned Parenthood  (IPPF). Organizacja ta osiąga zyski głównie z dokonywania aborcji.

Ignorując fakt, że środki antykoncepcyjne są awaryjnie wykorzystywane jako środek do przerwania ciąży, raport kłamie mówiąc, że tzw. „tabletka po” jedynie przerywa owulację i redukuje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę o 90%.” Równie kłamliwe jest twierdzenie, że „środki antykoncepcyjne nie mogą zapobiec implantacji zapłodnionej komórki jajowej, zaszkodzić rozwijającemu się zarodkowi lub spowodować przerwanie ciąży". Jest to kłamstwo, gdyż tzw. „tabletka po” może działać wczesnoporonnie nie pozwalając na zagnieżdżenie się zarodka w macicy.

Zachęcamy do wysłania wiadomości do Dyrektora wykonawczego Funduszu Ludnościowego ONZ, dr Babatunde Osotimehin, z prośbą o wycofanie raportu.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Nie dla promowania i finansowania aborcji przez ONZ

Szanowna Pani Osotimehin,

Zapoznałem/am się z raportem Funduszu Ludnościowego ONZ dotyczącego ciąż nastolatek. Jako rozwiązanie problemu ciąż u nastolatek document proponuje powszechną i tanią antykoncepcję, tabletki “po” oraz legalizację aborcji jako środka kontroli urodzeń.

Raport opiera się na fałszywych statystykach. Łatwiejszy dostęp do antykoncepcji zawsze prowadzi do nieplanowanych ciąż, zwiększa ryzyko chorób wenerycznych oraz liczbę aborcji.

Z powyższych powodów proszę o wycofanie tych treści z raportu i zastąpienie ich w sposób, który chroni wartość życia człowieka i rodzinę.

--------------------

Dear Ms Obaid,

I've had read the UN Population Fund report on teenage pregnancies. As a solution to limit teenager pregnancies, it proposes as a solution:  free or low-cost contraceptives and the morning after pill, and the legalization of abortion as a means of birth control.

The report consists of misleading statistics. Easier access to contraception always generates unexpected pregnancies, higher rates of sexually transmitted diseases and increased number of abortions.

Therefore I ask you to change your report to value life and family.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

ONZ promuje aborcję i finansuje ją z naszych pieniędzy

Podpisz tę petycję teraz!

22.890 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.