Petycja ws. bestialskiego pobicia polskiego kibica w Danii

Adresat/Adresaci petycji: Prezydent RP Andrzej Duda - Ministerstwo Spraw Zagranicznych - Premier Beata Szydło - Ambasada Danii w RP

Petycja ws. bestialskiego pobicia polskiego kibica w Danii

1.187 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.

Petycja ws. bestialskiego pobicia polskiego kibica w Danii

W związku z biernością Rzecznika Praw Obywatelskich Adama Bodnara, który swoim milczeniem udzielił zgody na katowanie polskiego kibica, przygotowaliśmy petycję do duńskiej ambasady w RP, Ministerstwa Spraw Zagranicznych, premier Beaty Szydło oraz prezydenta Andrzeja Dudy, w której domagamy się natychmiastowej dymisji Bodnara, ukarania duńskich katów oraz udzielenia Polakowi należnego odszkodowania. Bez względu na to jakie kto podziela poglądy, nie ma zgody na katowanie Polaka w naszym kraju oraz poza jego granicami. Świat został wywrócony do góry nogami! Naszym zadaniem jest go odwrócić! A Polskę oddać w ręce Polaków! W tej sprawie nie można milczeć. Prosimy o podpisanie się pod petycją i przekazanie jej dalej!

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Petycja ws. brutalnego pobicia Polaka w Danii

Na początku września Grzegorz, kibic Lechii Gdańsk został skatowany po meczu polskiej reprezentacji, przez duńską policję. Bestialsko okładano go pałkami po głowie, aż wokół niej rozlała się kałuża krwi. Bogu ducha winny, w ciężkim stanie trafił do szpitala, a potem skazano go na 26 dni pozbawienia wolności.

To bestialstwo nie wzięło się znikąd! To owoc długoletniej lewicowej propagandy, która na wszelkie możliwe sposoby, niesprawiedliwie próbuje zohydzić środowisko kibicowskie.

Przez dziesiątki lat próbowano przyzwyczaić opinię publiczną do deprecjonowania kibiców na wszelkie możliwe sposoby. Ta propaganda przeniosła się już poza granice naszego kraju. Brutalne pobicie polskiego kibica i traktowanie kibiców jak ludzi gorszej kategorii to propaganda, której musimy zadać ostateczny cios, ponieważ w jej wyniku katowani są niewinni Polacy.

Skatowanie polskiego obywatela, bez względu na to jakie poglądy podziela, z jaką opcją polityczną się identyfikuje, zasługuje na radykalne potępienie. Nie ma zgody na kategoryzowanie Polaków na lepszych i gorszych! Bez względu na jakiekolwiek okoliczności, żaden Polak nie może być tak traktowany w Polsce i poza jej granicami jak został potraktowany kibic Lechii Gdańsk! W Danii popłynęła polska krew, krew która ostatecznie przelała czarę goryczy!

Gdzie w tej sytuacji jest Rzecznik Praw Obywatelskich Adam Bodnaar, który w sprawie bestialskiego pobicia Polaka z miejsca powinien zareagować. Jego milczenie w sprawie skatowania Grzegorza to ostateczny dowód na to, że Bodnar powinien zostać zdymisjonowany. Jego milczenie to realna zgoda na łamanie praw obywatelskich.

Pytamy również: Gdzie są takie organizacje jak chociażby Amnesty International, Komitet Helsiński czy Helsińska Fundacja Praw Człowieka i Obywatela, które w swoim statucie zapewaniają, że będą stawać w obronie tych, których prawa obywatelskie są łamane? Jak się okazuje, oni również, podobnie jak Adam Bodnar, traktują polskich obywateli wybiórczo. Czy skatowanie Polaka to nie jest w ich rozumieniu deptaniem po godności człowieka?! Czy Adam Bodnar to właściwa osoba na właściwym stanowisku?

Wzywamy polskie władze do zdymisjonowania Rzecznika Praw Obywatelskich Adama Bodnara oraz delegalizacji wszystkich organizaccji, które powinny interweniować w sprawie brutalnego pobicia Polaka, a tego nie uczyniły. Wzywamy polskie władze, w tym MSZ do stanowczej interwencji w sprawie brutalnego pobicia Grzegorza, kibica Lechii Gdańsk. Wzywamy duńskie władze do ukarania policyjnych katów oraz udzielenia Polakowi należnego odszkodowania!

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Petycja ws. bestialskiego pobicia polskiego kibica w Danii

Podpisz tę petycję teraz!

1.187 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.