Ratujmy Alfie'go Evansa

Ratujmy 20-miesięcznego Alfie'go Evans'a

287.039 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500.000 podpisów.

Ratujmy 20-miesięcznego Alfie'go Evans'a

Rodzice 20-miesięcznego chłopca, którym jest Alfie Evans, walczą o jego życie i potrzebuję naszej pomocy. To sprawa bardzo podobna do sprawy Charli'ego Gard'a. Szpital brytyjski nie pozwala rodzicom podjąć decyzji o tym, gdzie i jak chcą leczyć swoje dzieciko.

Chłopiec urodził się w terminie i wydawało się, że w dobrym stanie. Dopiero po kilku tygodniach rodzice zauważyli niepokojące objawy.

Chłopiec cierpi m.in. na epilepsję i ciągłe napady padaczkowe.

Rodzice chcieliby ratować swoje dziecko, wiedzą, że są lekarze, którzy mogą spróbować mu pomóc, jednak szpital wystąpił do sądu o to, aby móc odłączyć chłopca od aparatury podtrzymującej jego życie!

Podobnie, szpital nie pozwala rodzicom przetransportować ich dziecka do innego szpitala (argumentując to ryzykowną podróżą, jednak tego argumentu nie podzielają wspierający rodziców twierdząc, że jest to ryzyko minimalne), podobnie jak nie chce nawet spróbować leczenia, o które proszą rodzice, na miejscu. Znaleziono co najmniej trzy firmy transportujące chorych, które są gotowe podjąć się odpowiedzialnie takiego przewiezienia dziecka.

Jeśli szpital Alder Hey w Wielkiej Brytanii nie jest w stanie lub nie chce leczyć dziecka, a jedynie walczy o odłączenie go od aparatury, pomóżmy rodzicom w ich walce o transport do innej placówki, gotowej podjąć się leczenia.

Sprawa leczenie nie jest jasna, nie wiadomo, czy ktoś chłopcu pomoże, ale jeśli jest choć cień nadziei, nie może być tak, że rodzice dziecka są pozbawieni możliwości ratowania go.

Prosimy o podpisanie petycji. Podpisując wysyłamy wiadomość mailową do szpitala Alder Hey. To ważne, aby szpital wiedział, że za ratowaniem życia chłopca stoi międzynarodowa społeczność.

Więcej informacji: www.justgiving.com/crowdfunding/sarah-evans-791

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Pozwólcie ratować Alfie'go Evans'a

Adresat petycji: Dyrekcja Szpitala Alder Hey

Szanowni Państwo,

domagamy się zaprzestanie łamania praw człowieka w przypadku Alfie'go Evans'a. Brak planów na leczenie chłopca, domaganie się sądowej zgody na odłączenie go od aparatury przy jednoczesnym blokowaniu rodzicom możliwości przetransportowania ich dziecka do innego szpitala, który podjąłby próbę ratowania go, uważamy za niedopuszczalne.

Wzywamy do wycofania przez Państwo w sądzie wniosku o odłączenie chłopca od aparatury oraz umożliwienie podjęcia próby leczenia go w innym miejscu.

Wraz z całą międzynarodową społecznością domagam się szacunku dla niepełnosprawnego dziecka i szacunku dla jego życia.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Ratujmy 20-miesięcznego Alfie'go Evans'a

Podpisz tę petycję teraz!

287.039 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500.000 podpisów.