Adresat/Adresaci petycji: do Prezesa Rady Ministrów

O nie wciąganie państwa polskiego w konflikt zbrojny.

108 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.

O nie wciąganie państwa polskiego w konflikt zbrojny.

Obawa, że działania polityków wciągną państwo polskie w konflikt zbrojny zmuszają obywateli do zabrania głosu w tej ważnej sprawie. Efektem dotychczasowej polityki wschodniej są wysokie ceny gazu w naszym kraju, ograniczenia w dostępie do rosyjskiego rynku zbytu, wzrost poczucia zagrożenia i rosnące obciążenia podatkowe. W petycji krytykujemy ukrywanie przed społeczeństwem rozmiarów udzielanej pomocy państwu Ukraińskiemu z kieszeni polskich podatników i wyrażamy sprzeciw wobec mieszania się w konflikty inspirowane przez państwa zewnętrzne.

Tadeusz Reytan                               tadreytan@gmail.com

Co o dzisiejszej sytuacji na Ukrainie pisze Ron Paul członek amerykańskiej Izby Reprezentantów z ramienia Partii Republikańskiej, polityk teksański, kandydat na prezydenta Stanów Zjednoczonych  przeczytasz w linku.

Intrygujący komentarz polskiego polityka na youtube

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Adresat/Adresaci petycji: do Prezesa Rady Ministrów

Jako obywatel Rzeczypospolitej Polskiej zwracam się z apelem do Prezesa Rady Ministrów o nie wciąganie państwa polskiego w konflikt zbrojny za naszą wschodnią granicą.

Pragnę, aby państwo polskie utrzymywało dobre stosunki z najbliższymi sąsiadami oraz dbało o nasze interesy narodowe.

Uważam, że wysłanie kilkudziesięciu polskich żołnierzy w żaden sposób nie rozwiąże problemów na Ukrainie, natomiast postawi nas niepotrzebnie w pozycji strony zaangażowanej. Należy również podkreślić, że na mocy tzw. memorandum budapesztańskiego z 1994 r. to nie Polska, a Stany Zjednoczone, Federacja Rosyjska i Wielka Brytania zostały gwarantami bezpieczeństwa Ukrainy.

Dodatkowo, ukrywanie przed społeczeństwem rozmiarów udzielanej pomocy państwu Ukraińskiemu rodzi moje oburzenie zwłaszcza, że przywódcy Ukrainy nie przyznają się do aktu ludobójstwa z okresu II wojny światowej, których dopuściła się UPA wobec Polaków.

Efektem dotychczasowej polityki wschodniej są wysokie ceny gazu w naszym kraju, ograniczenia w dostępie do rosyjskiego rynku zbytu, wzrost poczucia zagrożenia i rosnące obciążenia podatkowe na rzecz zagranicznych instytucji.

Obecne działania rady ministrów skłaniają mnie do podejrzeń, iż zewnętrzne siły pragną kosztem Polski rozszerzyć konflikt ukraiński. Nie życzę sobie, by obce państwa ingerowały w wewnętrzne sprawy Polski i tego samego oczekuję od polskiego rządu.

Dlatego apeluję do Prezesa Rady Ministrów Ewy Kopacz o powściągliwość w spawie konfliktu na Ukrainie i o skupienie się na problemach naszej ojczyzny.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

O nie wciąganie państwa polskiego w konflikt zbrojny.

Podpisz tę petycję teraz!

108 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.