Slobodu pre Asiu Bibi

Nový spôsob ako zachrániť Asiu Bibi

154.917 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 200.000 podpisov.

Nový spôsob ako zachrániť Asiu Bibi

Dramatická situácia Asie Bibi (kresťanky z Pakistanu, ktorá je od roku 2000 uväznená a odsúdená na smrť kvôli krivému obvineniu z rúhania a teraz čaká na konečné rozhodnutie) môže byť konečne zvrátená.

Práve teraz je veľká šanca, že by Európsky parlament mohol oficiálne vyzvať k prepusteniu Asie Bibi z väzenia a zároveň žiadať o dodržiavanie náboženskej slobody v Pakistane a všade vo svete.

Europsky poslanec Antonio Tajani, vypracoval Písomné vyhlásenie o podporovaní náboženskej slobody v Pakistane a odsúdení nespravodlivého zadržania Asie Bíbí. Ak ho podpíše väčšina europoslancov, bude to na oficiálne pozvanie pre vysokú predstaviteľku EÚ pre zahraničné veci, Federicu Mogherini, aby
- prijala všetky potrebné politické a diplomatické kroky na zabezpečenie prepustenia Asie Bibi,
- a aby začlenila záväznú doložku o rešpektovaní náboženskej slobody do dohôd s tretími krajinami a aktívne odmietala prísne zákony o rúhaní, podľa ktorého je odsúdená aj Asia Bibi.

Termín na zabezpečenie podpisov nadpolovičnej väčšiny poslancov je 25. august 2016.

Ako ukázali nedávne bombové útoky v Lahaure v Pakistane, situácia kresťanov v tejto krajine sa stále zhoršuje a radikáli vyzývajú na okamžitý trest smrti pre Asiu Bibi.

Takže, teraz je čas konať!

CitizenGO už na prepustenie Asie Bibi vynaložilo veľa úsilia (pripravilo viacero kampaní, zorganizovalo stretnutie rodiny Asie Bibi s pápežom, natočilo filmový dokument "Sloboda pre Asiu Bibi" a mnoho ďalších iniciatív), a zdá sa, že by konečne vidíme svetlo na konci tunela.

Preto chceme, aby aj naďalej pokračovať v tejto úlohe a využiť nový spôsob záchrany Asie Bibi, ktorý ponúka toto Vyhlásenie.

Môžete nám, prosím, pomôcť v tomto úsilí pre Asiu Bibi a podpísať túto petíciu? Ďakujem.

Podpísať petíciu teraz!

CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach. Svojím podpisom zároveň vyjadrujete súhlas s Podmienkami používania a Pravidlami ochrany osobných údajov CitizenGO a súhlasíte s občasným zasielaním e-mailov o našich kampaniach. Kedykoľvek sa môžete odhlásiť.

Sloboda pre Asiu Bibi

Na vedomie všetkým poslancom Európskeho parlamentu:

Týmto listom Vás pozývam vás k podpisu Písomného vyhlásenia na podporu slobody náboženského vyznania v Pakistane a odsúdenie neoprávneného zadržiavania Asie Bibi, ktoré ako prvý podpísal europoslanec Antonio Tajani.

Vyhlásenie, ktoré vyžaduje väčšinu podpisov europoslancov, vyzýva vysokú predstaviteľku EU pre zahraničné veci, Federicu Mogheriniovú, zasadzovať sa za prepustenie Asie Bibi a dodržiavanie náboženskej slobody v dohodách medzi EÚ a krajinami mimo EÚ.

Ako viete, náboženská neznášanlivosť v Pakistane sa minulý rok podstatne zhoršila. Preto Vás pozývam k podpisu tohto Vyhlásenia, ktoré môže novým spôsobom zachrániť život Asia Bibi, ako aj ďalších, ktorí sú nespravodlivo súdení pre svoju vieru na základe prísnych zákonov o rúhaní.

Aby toto vyhlásenie bolo prijaté, musí ho do 25. augusta 2016 podpísať 50% poslancov + 1 poslanec. Neuskutoční sa žiadne hlasovanie, je potrebné Vyhlásenie, čo najskôr podpísať.

Ďakujem Vám za zváženie tejto prosby!

S pozdravom,
[Vaše meno]

Podpísať petíciu teraz!

154.917 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 200.000 podpisov.