Pridružite nam se u obrani života, obitelji i vjerskih sloboda, ovog prosinca u UN-u

70. obljetnica usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima

47,522 people have signed. Help us reach 50,000 signatures.

Dajte svoj glas za kršćane, i druge vjerske manjine u Africi i Aziji, koji trpe progonstva. Stanite uz zdravstvene djelatnike u Europi koji traže slobodu djelovanja u skladu sa svojom savješću. Pomozite nam u obrani najranjivijih u društvu, čije pravo na život je svakodnevno ugroženo diljem svijeta.

Ovog prosinca obilježit ćemo 70. obljetnicu usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima*. No, od tada su mnoga prava ograničena, zanemarena i iskrivljena.

Pozivamo vas da date svoju potporu Ženevskoj izjavi, koja će biti predana Ujedinjenim narodima uoči ove obljetnice: 'Pozivamo sve nacije na očuvanje temeljnih prava na život, obitelj i vjersku slobodu, onako kako ih prepoznaje Opća deklaracija o ljudskim pravima.'

Ujedinjeni narodi i države članice nisu učinili dovoljno u zaštiti ovih temeljnih prava. Želimo se pobrinuti da se vaš glas za one koji se ne mogu govoriti za sebe bude saslušan na najvišim razinama. Neka se se vaš glas čuje danas: potpišite Izjavu - za progonjene i zaboravljene; za neotuđivost ljudskog dostojanstva i temeljne slobode.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ženevska izjava:

Ženeva je dom Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda, Ureda Visokog predstavnika za ljudska prava i različitih tijela koja nadziru provedbu sporazuma o ljudskim pravima.

Prilikom 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, potvrđujemo shvaćanje kako temeljna ljudska prava počivaju na dostojanstvu svake osobe.

Pozivamo međunarodnu zajednicu na jaču posvećenost hitnoj zadaći osiguranja ljudskih prava za sve.

Puni tekst na engleskom pročitajte ovdje.

*Puni tekst: Opća deklaracija o ljudskim pravima, usvojena i proglašena na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda rezolucijom br. 217 /III, 10. prosinca 1948. godine

Sign this petition now!

Please select an option:
Are you sure? This petition and others need your support in order to be successful. You can unsubscribe at any time.
By signing you accept CitizenGO's Terms of Use and Privacy Policy and you agree to receive occasional emails about our campaigns. You can unsubscribe at any time.

My SignIt

Sign this petition now!

47,522 people have signed. Help us reach 50,000 signatures.