Schittl Eszter

November 7-én lépett hatályba a 2022. évi XXXIV. törvény a Közös Ügyünk az Állatvédelem alapítvány létrehozásáról.

A Kormány 255 millió forintot bocsát indulásként az alapítvány részére, 2024-től pedig évente fogja támogatni a közhasznú szervezet működését.

Annalena Baerbock német zöldpárti külügyminiszter minisztériuma a G7 külügyi csúcstalálkozója előtt eltávolíttatta a münsteri városháza 16. századi feszületét.

A döntés nemcsak a németországi keresztények körében vált ki ellenállást, hanem Európa-szerte megdöbbenti a jóérzésű embereket.

Hamarosan változni fog az apasági szabadság hossza egy uniós irányelv nyomán.

A magyar jogszabályok szerint eddig 5 nap apasági szabadság járt az édesapáknak a gyermekük megszületése utáni két hónapban. Az Európai Parlament és a Tanács 2019/1158 -as irányelve szerint minimum 10 nap apasági szabadságot kell kapniuk az apáknak 2022. augusztus 2-tól.

Petíciónkban arra kérjük a Kormány és a Parlament tagjait, hogy folytassák az életvédelem előmozdítását, fordítsanak nagyobb figyelmet és erőforrásokat a krízisbe került várandós édesanyák és családjaik célzott támogatására, a születendő gyermekek jogi védelmére, a megelőzésre és az életvédő nevelésre, illetve Magyarország életvédő külpolitikájára.

Magyarország nemcsak, hogy aláírója volt, hanem támogatta is az életpárti Genfi Konszenzus Nyilatkozatot.

A Nyilatkozatot Lengyelország is aláírta. A CitizenGO lengyel közösségének tagjai a napokban a lengyel kormányt keresik meg ugyanezzel a kéréssel.

Félsikert értünk el:

Több mint 130 000-ren fogtunk össze két nap alatt világszerte, hogy megállítsunk egy alattomos abotuszpárti határozatot az ENSZ Közgyűlésében, amely szerint az államoknak népszerűsíteniük kell a „biztonságos abortuszhoz való hozzáférést”.

Hallott róla? A Netflix egyik magyarul is futó rajzfilmsorozata legújabb évadjában homoszexuális csókjelenettel érzékenyíti a hétéveseket.

Az említett sorozat, a Jurassic World – magyarul Krétakori tábor – egy csapat kamasz kalandjait meséli el, akiket elhagytak a Nublaron-szigeten, majd evakuálták őket. A besorolás szerint a sorozat már hétévesek számára is ajánlott.

A hetekben a WHO bejelentette, hogy frissíti a „Gender mainstreaming az egészségügyi vezetők részére: gyakorlati megközelítés” című kézikönyvében a nemekkel kapcsolatos fogalmakat. Az új változat szerint „a nemi identitás kontinuumon létezik”, tehát folytonos, a biológiai nem pedig „nem korlátozódik férfiakra vagy nőkre”.

SÜRGŐS: Támadás alatt áll az élethez való jog Európában, és kevesebb mint 24 óránk van megvédeni!

Az Egyesült Államokban aratott hatalmas életvédő győzelem után az abortuszlobbi Európában is válaszlépésekbe fogott.

Hamarosan újabb gyermekvédelmi javaslatok kerülhetnek az Országgyűlés napirendjére a tavalyi, gyermekek védelmében hozott jogszabályok és az áprilisi népszavazást követően, számolt be róla Dr.

Az ország legnagyobb biciklis szervezete, a Magyar Kerékpárosklub #budapestpride hashtaggel ellátott LMBTQ-érzékenyítő bejegyzést osztott meg tegnap a Facebook-oldalán.

miért fontos

Ezúton szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy katolikus politikus nem támogathatja az azonos neműek közti úgynevezett „házasságot".

Emellett az a pozíció is tarthatatlan, hogy valaki egyszerre ellenzi és támogatja azt.

A CitizenGO fontosnak tartja kiállni minden ember emberi méltósága mellett.

Siker: 2 órán belül törölte az ELTE BTK a vállalhatatlan tartalmat!

„LMBTQIA+”-szimpatizánsok petícióban kérik az Allianz Arénát, hogy a jövő heti német-magyar mérkőzés alatt világítsák ki szivárványszínűre a müncheni stadiont.

Friss hírek:
A szavazást június 7-ről a június végén esedékes plenáris ülésre halasztották.

Aláírásával hozzájárulhat a CitizenGO-t lejáratni próbáló Szexuális és reproduktív jogokkal foglalkozó európai parlamenti fórum (EPF) jogtalan eljárásának kivizsgálásához.

Csatlakozva a növekvő LMBTQ-őrülethez, a Pantene legutóbbi samponreklámjában egy gyermeket felhasználva népszerűsítette a transzneműséget.

A cég kétperces reklámfilmje lányként mutat be egy kisfiút. A gyermek két „anyukája” közül pedig az egyik szintén transzgendernek tűnik.