Maak een einde aan christenvervolging in Nigeria

Petitie aan de Nigeriaanse minister van Defensie

 

Maak een einde aan christenvervolging in Nigeria

0200.000
  135.094
 
135.094 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 200.000 firmas

Maak een einde aan christenvervolging in Nigeria

Bijna om de week is er in Nigeria wel een ontvoering of moord, waarbij onschuldige christenen het slachtoffer worden omwille van hun geloof. De daders behoren tot de militante Fulani-herders of tot de jihadistisch-salafistische terreurbeweging Boko Haram.

De regering van Nigeria heeft niet opgetreden, ondanks ontelbare oproepen in binnen- en buitenland om een einde te maken aan deze vervolging, de onschuldige gevangenen te bevrijden en de daders te berechten.

In de laatste drie maanden zijn de ontvoeringen en aanvallen op christenen, met name priesters en protestantse voorgangers, nog erger uit de hand gelopen. Ze worden zelfs vermoord op weg naar hun kerk of gemeenschap.

Dit heeft angst gezaaid onder de leden van hun parochies en gemeentes. Het lijkt of de agenda van de militanten simpelweg is om het christendom uit Nigeria te verwijderen door alle christenen te ontvoeren of te doden.

Kinderen zijn ook niet gespaard gebleven. Na hun ontvoering worden ze gevangen gehouden in bossen, tot slaaf gemaakt, of zelfs uitgehuwelijkt aan extremistische jihadisten. Zwangere vrouwen worden opengesneden, waarna hun baby’s eruit worden gehaald.

De verhalen van de slachtoffers die wisten te ontsnappen zijn schrijnend en gruwelijk om aan te horen.

Het lot van vele gevangenen is echter onbekend. Bijvoorbeeld Leah Sharibu, waarvoor we eerder een petitie startten. Honderden worden gevangen gehouden in de bossen.

De regering van Nigeria moet optreden en is hierin tot nu toe ernstig tekort geschoten. Aanvankelijk werden er nog wel beloftes gedaan, maar de laatste tijd lijkt de regering het probleem vooral dood te willen zwijgen.

Dit kunnen we niet laten gebeuren. Als de regering niet spreekt, moeten wij ons uitspreken. We moeten de Nigeriaanse regering tot de orde roepen en aansporen tot ingrijpen om haar christelijke burgers te beschermen.

Teken deze petitie aan de Nigeriaanse Minister van Defensie, Bashir Salihi Magashi, om hem te vragen op te treden en een einde te maken aan de christenvervolging in Nigeria.

+ Petición a:

¡Firma esta petición ahora!

 
Introduce tu nombre
Introduce tus apellidos
Introduce tu e-mail
Introduce tu país
Introduce tu código postal
Por favor seleccione una opción:
Procesamos tus datos personales de acuerdo con nuestras Política de privacidad y Normas de uso.Al firmar estás aceptando los términos de uso de CitizenGO y su política de privacidad, y aceptas recibir mensajes de email de vez en cuando sobre nuestras campañas. Puedes darte de baja en cualquier momento.

Red de Nigeriaanse christenen van Boko Haram en Fulani-extremisten

Hooggeachte heer Magashi,

De slachting onder christenen in de Federale Republiek Nigeria heeft dit jaar een hoogtepunt bereikt. Velen zijn gedood of gevangengenomen, terwijl ontelbaren in angst leven dat dit hen ook kan overkomen.

De regering van Nigeria heeft tot nu toe weinig commitment laten zien om een einde te maken aan deze onrechtvaardige vervolging van christenen.

We roepen u en uw ministerie dan ook op om onmiddelijk in te grijpen, door degenen die door Boko Haram en Fulani-militanten gevangen gehouden worden in de bossen te redden en een einde te maken aan alle moorden en verminkingen.

Treed alstublieft onmiddellijk op.

Atentamente,
[Tu nombre]

Maak een einde aan christenvervolging in Nigeria

¡Firma esta petición ahora!

0200.000
  135.094
 
135.094 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 200.000 firmas