Neberte Tafide šancu žiť

Petícia britskej nemocnici Royal London Hospital o prepustenie Tafidy na liečbu v Taliansku

246.056 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 500.000 firmas

Neberte Tafide šancu žiť

V prípade, ktorý mrazivo pripomína Charlieho Garda a Alfie Evansa, sa britskí lekári rozhodli ukončiť život vážne chorého dievčatka napriek jasnému nesúhlasu rodičov a možnosti zlepšenia jej stavu pomocou liečby na súkromnej klinike.

Utrápení rodičia malej Tafidy ju chcú presunúť do uznávanej talianskej nemocnice, ktorá ponúkla pomoc, no britskí lekári ju nechcú prepustiť, lebo si myslia, že by pre malú bolo lepšie, keby mohli ukončiť jej liečbu a život.

Pomôžme rodičom Tafidy vybojovať pre ňu šancu ďalej žiť.

Malá Tafida Raqeeb má len päť rokov a až do začiatku tohto roku bola úplne zdravá. Vo februári 2019 však po krvácaní do mozgu a následnej respiračnej a srdcovej zástave spôsobenej nediagnostikovanou, ale dokonale liečiteľnou anomáliou, upadla do bezvedomia.

Rodičom boli povedané, aby sa po vyčerpávajúcej operácii mozgu pripravili na najhoršie. Lekári v snahe odpojiť ju od ventilátora a poslať ju na druhý svet, vykonali sken mozgu, ktorý vyvrátil ich domnienku o mozgovej smrti.

Navyše, podľa diagnózy nezávislého neurochirurga je Tafida v hlbokej kóme, z ktorej sa veľmi pomaly vynára a potrebuje čas na zotavenie - proces, ktorý môže trvať až jeden rok.

Jej ošetrujúci lekári s takýmto stanoviskom nesúvisia a opakovane rodičom podsúvajú myšlienku, aby zvážili ukončenie jej života.

Po dvoch mesiacoch od operácie začala Tafida otvárať oči a pohybovať končatinami. No zakaždým, keď sa jej stav zhoršil, rodičia boli informovaní, aby sa s ňou rozlúčili. Tafida všaj aj napriek nepriaznivým prognózam vždy zabojovala a dostala sa z najhoršieho dostala vonku.

Dvaja experti z medzinárodne uznávanej detskej nemocnice Gaslini v Janove uviedli, že sú schopní a ochotní liečiť Tafidu, a že rozhodne nespĺňa podmienky na aktívne urýchlenie ukončenia jej života, pretože u nej nedošlo k smrti mozgu.

Rodičia preto požadujú, aby si mohli Tafidu vziať domov a bezpečne a na vlastné náklady ju previezť a liečiť v Taliansku.

Britská nemocnica Royal London Hospital ju však odmieta prepustiť, naopak podala na súd žiadosť o možnosť ukončiť liečbu a život malej Tafidy.

Pomôžte nám apelovať na nemocnicu Royal London Hospital, ktorá proti vôli rodičov "väzní" Tafidu a odmieta ju prepustiť z nemocnice do starostlivosti rodičov a talianskych odborníkov.

Žiadny rodič by nemal byť v situácii, keď musí bojovať proti štátu za právo na to, aby jeho dieťa dostalo súkromne financovanú liečbu, ktorá mu podľa odborníkov v odbore môže zachrániť život.

Každý by mal dostať šancu na život a zotavenie. Verím, že spoločne môžeme prispieť k tomu, aby toto krásne dievčatko dostalo šancu žiť.

ZDROJE INFORMÁCIÍ:

+ Petición a:

¡Firma esta petición ahora!

Introduce tu nombre
Introduce tus apellidos
Introduce tu e-mail
Introduce tu país
Introduce tu código postal
Por favor seleccione una opción:
Procesamos tus datos personales de acuerdo con nuestras Política de privacidad y Normas de uso.Procesamos tus datos personales de acuerdo con nuestras Política de privacidad y Normas de uso.

Release Tafida Raqeeb

To the Senior Management at the Royal London hospital/Barts Health Trust

Since she fell ill in February 2019, Tafida Raqeeb has defied the doctors’ frequent  predictions of her imminent death and continues to fight for her life.

Tafida is not brain dead; she has been diagnosed as being in a deep coma and doctors from a children’s hospital have stated that she would not qualify as needing removal from life-support.

Patients who have suffered a brain injury  often take a long time to emerge from a coma and it is unconscionable that you should seek to prevent Tafida’s parents from obtaining treatment which may lead to her recovery.

It appears as though your hospital has not made any attempt at entering into any form of mediation process with this family but has instead adopted a confrontational and insensitive approach.

While you may not wish to treat this little girl you do not have the right to prevent her parents from seeking alternative treatment at another medical facility which enjoys an excellent reputation.

We are therefore calling on you not to waste valuable NHS resources on a protracted court battle from which there are rarely any winners and drop your resistance to Tafida’s transfer. Please respect the wishes of Tafida’s parents and allow her to continue to receive the life-saving medical care she needs.

Atentamente,
[Tu nombre]

Neberte Tafide šancu žiť

¡Firma esta petición ahora!

246.056 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 500.000 firmas