Engedjék el Tafidát Olaszországba!

Ne legyen újabb áldozata az Egyesült Királyság kegyetlen rendszerének!

 

Engedjék el Tafidát Olaszországba!

0500.000
  242.784
 
242.784 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 500.000 firmas

Engedjék el Tafidát Olaszországba!

Számos család és gyermek vált az elmúlt években az Egyesült Királyság lelket nem ismerő jogi normáinak áldozatává. A szülők joga és kötelessége, hogy gyermekeik első számú védelmezői legyenek, és felelős döntéseket hozzanak az érdekükben. Az Egyesült Királyság törvényei viszont megtagadhatják a felelős szülőktől a gyermekük életéről való döntéshozatalt, átruházva azt a bíróságokra. Így sérülhet az élethez és a családi élethez való jog, a szülői jogok, illetve a gyermek joga az elérhető legmagasabb szintű egészségügyi ellátáshoz. A szülők küzdelme ellenére e rendszer áldozataként halt meg Charlie Gard, Alfie Evans és Isaiah Haastrup is. Pedig lettek volna intézmények, melyek befogadták volna őket. 

Az ötéves Tafida Raqeeb lehet a következő áldozata ennek az igazságtalan rendszernek. Tafida néhány hónapja került mély kómába egy agyvérzés után. Az őt kezelő kórház le akarja kapcsolni a kislányt a gépekről, és nem engedi meg a szülőknek, hogy másik intézménybe vigyék kezeltetni a gyermeket.

Tafida Raqeeb vidám és barátságos természetű gyermek volt. Szülei szerint mindenki szívét megérintette. A tragédia február 9-én következett be, amikor a hirtelen eszméletét vesztette és kórházba került egy megrepedt agyi arteriovenosus malformáció (AVM) miatt, mely vérzést, illetve légzés- és szívmegállást okozott.

A King's College Kórházban végzett agyműtét után az orvosok arról tájékoztatták a szülőket, hogy a kislány "agyhalott". Az agyi törzs tesztje mindkeközben azt mutatta , hogy Tafida agyműködése nem süllyedt az "agyhalál" minősítési szintjére, mivel ziháló mozgásokat hajtott végre. (Tudni kell, hogy az úgynevezett “agyhalál” sem jelenti feltétlen egy ember életének a végét. Az agyműködés egy bizonyos szintje alatt az orvosi szakma az utóbbi évtizedekben bevezetett “agyhalott” kifejezést használja a beteg gépekről való lekapcsolásának, vagy szervei felhasználásának igazolására. Morálisan nem lenne elfogadható az úgynevezett “agyhalál” esetében sem megakadályozni a szülőket a kislány másik intézménybe való szállításától.)

A család számos független idegsebészhez fordult, akik közül egyikük úgy diagnosztizálta Tafida állapotát, hogy mély kómában van. Ezt a korábbi orvosok nem ismerték fel. Egy másik neurológus Tafida megvizsgálása után arról értesítette a szülőket, hogy a kislány kezd kijönni a mély kómából. A felépüléshez pedig időre van szüksége, ami akár egy évig is eltarthat. Közben a kórház orvosai folyamatosan arról próbálták meggyőzni a családot, hogy kapcsolják le őt a gépekről, és kezdjék meg az életvégi ellátást, tehát a táplálék és a folyadék megvonását. A szülők ezt elutasították. A következő két hónapban Tafida családja javulás kis jeleire lett figyelmes. A kislány kinyitotta például a szemét, és megmozdította a végtagjait. Nyelni is tud, és a fájdalomra is reagál.

A gyermeket ezután átszállították a Royal Londond Kórházba, ahol megerősítették, hogy tracheostómiát (nyakon keresztül bevezetett csövet) kap. Elmondták, hogy lehetséges lehet számára a jövőben hazatérni, és otthon folytatni a felépülést. Bár a kislány a következő időszakban vissza-visszaesett, nem adta fel a harcot. Túlélte a kritikus időszakokat, melyek során halálát elkerülhetetlennek tartották az orvosok.

Néhány hete Tafida szüleit félórás megbeszélés alatt tájékoztatták az orvosok arról, hogy szándékukban áll intézkedéseket tenni kislány életének befejezésére, és amennyiben a szülők nem értenek egyet, bíróság elé viszik az ügyet. Az olasz genovai Gaslini Gyermekkórház két szakértője bejelentette, hogy hajlandók Tafidát kórházukban tovább kezelni. A Royal London Kórház viszont nem engedi el őt.

 

Az állam nem tulajdonosa gyermekeinknek. El kell engedniük Tafidát!

Csak azért, mert egy kórház nem akarja tovább kezelni a kislányt, nem jogosítja fel őket arra, hogy megakadályozzák, hogy más orvosok próbáljanak segíteni neki.

Írja alá a petíciót, kérjük együtt a Royal London Kórházat, hogy engedjék el Tafidát!

+ Petición a:

¡Firma esta petición ahora!

 
Introduce tu nombre
Introduce tus apellidos
Introduce tu e-mail
Introduce tu país
Introduce tu código postal
Por favor seleccione una opción:
Procesamos tus datos personales de acuerdo con nuestras Política de privacidad y Normas de uso.Procesamos tus datos personales de acuerdo con nuestras Política de privacidad y Normas de uso.

Engedjék el Tafidát! - Release Tafida Raqeeb

A Royal London Kórház/Barts Health Trust vezetősége részére

Tisztelt Vezetőség!

Tafida Raqeeb ügyében fordulunk Önökhöz.

A kiváló hírnévnek örvendő genovai Gaslini Gyermekkórház két szakértője nyilvánosságra hozta, hogy hajlandók Tafidát kezelni. Az olasz intézmény specialistái július 5-én megkeresték a Royal London Kórházat, és videókonferenciát is tartottak az orvosaival.

Az olasz Liguria régió elnöke (ebben a régióban található a genovai Gaslini Gyermekkórház) is felszólalt Tafida Olaszországba szállítása mellett, dicsérve a kórház orvosi kiválóságát és emberségességét.

Az agysérülést szenvedett kóma állapotában lévő betegeknek gyakran sok időt vesz igénybe, hogy kijöjjenek a komatikus állapotból, és felépüljenek. Tafida szülei esélyt szeretnének erre adni egy magasan kvalifikált intézményben, Olaszországban.

Ha nem is kívánják tovább kezelni a kislányt, kérjük, ne akadályozzák meg a szüleit, hogy további kezelést kérjenek és kapjanak számára egy kiváló hírnévnek örvendő intézménytől.

Kérjük, engedjék el a kislányt, hogy további kezeléseket kapjon Olaszországban!

Atentamente,
[Tu nombre]

Engedjék el Tafidát Olaszországba!

¡Firma esta petición ahora!

0500.000
  242.784
 
242.784 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 500.000 firmas