Peticija za FIFA-u i IFAB

104.215 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 200.000 firmas

FIFA: igrajte pošteno!

Možda ste čitali o mladom nogometašu Josipu Brekalu koji je  odbio nositi trake u duginim bojama koje su te sezone trebali nositi svi kapetani Wolfsburga, kluba za kojeg igra?

Zahtijevati od profesionalnih igrača nogometa nošenje LGBTIQ simbola krši FIFA-ina i IFAB-ova pravila. IFAB je tijelo koje propisuje pravila nogometne igre. Pravila koja zabranjuju političke, osobne i vjerske simbole na terenu.

Dugine boje kao simbol rodne ideologije, ne pripadaju opremi nogometaša niti na nogometni teren.

Ipak, u Engleskoj igrači na svojim kopačkama nose vezice u bojama koje simboliziraju LGBTIQ ideologiju, postavljaju se kutne zastavice u duginim bojama a neki klubovi zahtijevaju od kapetana da nose kapetansku traku u bojama LGBTIQ pokreta.

Mlada Jaelene Hinkle, profesionalna je nogomentašica koja nije željela nositi LGBTIQ oznake na dresu američke nogometne reprezentacije. Od tada (2017.) nije igrala za reprezentaciju a njena bivša suigračica Ashlyn Harris joj je u lipnju ove godine poručila kako se nikad ne bi uklopila u tim niti u ono za što se u timu bore.

Nogometni teren je za nogomet, ne za ideologiju!

Neprijateljstvo dijela medija kao i napadi aktivističkih skupina na igrače koji ne žele nositi LGBTIQ oznake na terenu su vrlo uzneimrući jer mogu odvesti igrače, koji izraze nezadovoljstvo zbog uplitanja ideoloških simbola u igru, u nepovoljniji položaj koji bi mogao odlučivati o njihovoj karijeri umjesto njihovih nogometnih vještina.

To je nedopustivo.

FIFA i IFAB dužni su osigurati da se igrače ocjenjuje prema njihovim nogometnim vještinama, a ne po njihovim političkim, ideološkim ili vjerskim oprjedjeljenjima. To govore i  i nogometna pravila koja se trebaju jednako primjenjivati na sve sudionike u nogometu:

"Na opremi se ne smiju prikazivati bilo kakvi politički, vjerski ili osobni slogani, izjave ili slike."

Zato tražite od FIFA i IFAB-a da osiguraju dobrodošlicu svim igračima te da drže kontorverzne političke simbole izvan nogometa. Oni ne pripadaju na teren i opremu igrača.

Photo: Let All Play

----

Tražim od vas da sve političke i ideološke simbole držite van nogometa. Oni ne pripadaju na teren i opremu igrača.

U pravilima nogomente igre stoji:

Prema izvještaju "Let All Play" za 2019.: "FIFA ima odgovornost osigurati da svi igrači budu suđeni prema svojim nogometnim sposobnostima a ne prema političkim ili vjerskim uvjerenjima." Nitko ne bi smio biti prisiljen isticati simbole ili poruke s kojima se ne slaže. Želim da nogomet uistinu bude sport u kojem su svi dobrodošli.

Igrajte pošteno. Primjenjujte pravila dosljedno i zabranite sve "političke, vjerske i osobne slogane, izjave i slike".

Nogometni teren je za nogomet ne za politiku.

Navijači žele navijati za svoje timove, a ne gledati kako se nogomet koristi za politička uvjerenja.

Recite ne politici i da nogometu!

+ Petición a:

¡Firma esta petición ahora!

Introduce tu nombre
Introduce tus apellidos
Introduce tu e-mail
Introduce tu país
Introduce tu código postal
Por favor seleccione una opción:
Procesamos tus datos personales de acuerdo con nuestras Política de privacidad y Normas de uso.Procesamos tus datos personales de acuerdo con nuestras Política de privacidad y Normas de uso.

No Political Symbols

I ask you to keep all political symbols out of football. Political symbols do not belong on player gear or field equipment.

Football’s Laws of the Game state: “Equipment must not have any political, religious or personal slogans, statements or images." (Law 04.5)

Political symbols and messages are divisive and controversial. They do not belong in football.

According to the2019 Let All Play report, “FIFA has a responsibility to assure players are judged by their soccer skills, not by their political views or religious beliefs." No one should be coerced to wear a symbol or message with which they disagree. I want football to be a sport that is truly welcoming to all.

Play fair. Uphold the rules consistently and ban all “political, religious or personal slogans, statements or images.” The pitch is for football, not politics.

Fans want to cheer for there teams, not watch football be used for political fights.

Say no to politics and yes to football!

Atentamente,
[Tu nombre]

FIFA: igrajte pošteno!

¡Firma esta petición ahora!

104.215 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 200.000 firmas