IZBORI ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

cerrado

3.787 people have signed.

Vrijeme objave: 20.12.2019., 18:15

Dok vam ovo pišem gledam na sat. Već je 18.00 a u 24.00 započinje predizborna šutnja.
VELIKO HVALA svima vama koji ste se odazvali našem pozivu i nazvali stožere kandidata tražeći ih da se izjasne o Obećanju za slobodnu i demokratsku Hrvatsku.
U roku od par sati konačno nam je stigao odgovor iz stožera gđe Grabar Kitarović, a onda i onaj iz stožera g. Škore!
Navest ću vam njihove odgovore od riječi do riječi. A vama ostavljam da ih ocijenite i donesete odluku koju ćete izraziti ovu nedjelju, 22. prosinca na biralištima.

Odgovor iz stožera gđe. Kolinde Grabar Kitarović

Poštovani,

u  skladu sa telefonskim dogovorom šaljem Vam odgovor na Vaš upit koji ste poslali 07.12.2019.  na naš e-mail.
Uz puno razumijevanje za vaš interes, dužni smo i ovom prigodom naglasiti da Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, sukladno preporukama Venecijanske komisije, ne sudjeluje u građanskim inicijativama, anketama ili kampanjama. Njezina stajališta o spomenutim pitanjima poznata su javnosti.
Srdačan pozdrav,

Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović

Odgovor g. Miroslava Škore:

Odgovor podupirateljima Citizen GO platforme:

Hrvatice i Hrvati, dragi prijatelji iz platforme Citizen GO,
tijekom cijele kampanje za izbore za predsjednika Hrvatske otvoreno sam zagovarao obiteljske vrijednosti, pravo na život svakog čovjeka i politike demografske obnove naše domovine. Kao predsjednik, aktivno ću podupirati sve inicijative koje idu u smjeru zaštite života i dostojanstva svakog čovjeka.
S poštovanjem,

vaš Miroslav Škoro

Vama ostavljam da ih ocijenite i donesete odluku i ovu nedjelju, 22. prosinca, na biralištima date svoj glas kandidatu za kojeg procjenjujete da će najbolje zastupati vrijednosti koje su nam važne - boriti se za život, obitelj, slobodu i demokraciju!
Bez obzira koji od kandidata bude izabran - poslali ste jasnu i glasnu poruku!

Puno pozdrava,

Ana Marija Marković i cijeli CitizenGO tim

P.S. Još nešto vrlo, vrlo važno. Neki od vas su nam pisali da neće glasovati ni za jednog kandidata. Razumijem i to. No, molim vas izađite svejedno na izbore i poništite listić kako se ne bi moglo vašim glasom manipulirati

Izbori za predsjednika Republike Hrvatske su pred nama. Prvi krug izbora održat će se 22. prosinca 2019.  Funkcija predsjednika Republike,  iako ograničene izvršne moći, vrlo je važna kao jamac ustavnopravnog poretka, na vanjskopolitičkom planu te kao ključno moralno vodstvo zemlje.
Zbog toga je CitizenGO pripremio izjavu za predsjedničke kandidate koji žele predstavljati demokršćanske vrijednosti. Od kandidata tražimo da se izjasne hoće li u obnašanju predsjedničke dužnosti čuvati i zastupati naše vrijednosti.
Kandidati se o našem upitu mogu izjasniti do 19. prosinca 2019. nakon čega ćemo informirati sve građane koji su naš upit potpisali o njihovim stavovima, odgovorima ili izostanku odgovora.
Naš upit kandidatima pročitajte ovdje:

Predsjednik/ca za slobodnu i demokratsku Hrvatsku #predsjednicki

Poštovane/i kandidatkinje/i za predsjednicu/ka Republike Hrvatske,

na predstojećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske želim svoj glas dati kandidatu koji će sukladno svojim ovlastima raditi na promicanju i zaštiti:

• prava na život od začeća do prirodne smrti
  • prava djeteta na obitelj utemeljenu na bračnoj zajednici žene i muškarca, punoj ljubavi
  • prava na slobodu savjesti i vjeroispovijesti
  • prava roditelja na odgoj svoje djece
  • demokracije kroz reprezentativniji izborni sustav
  • demokracije kroz suprotstavljanje rehabilitaciji komunizma i drugih totalitarizama te razvijanje kulture sjećanja na žrtve totalitarističkih sustava

Ako ćete raditi na njihovom promicanju i zaštiti tražim od vas da potpišete sljedeće točke i na taj se način obvežete na njihovo provođenje u predsjedničkom mandatu.
Ja ću svoj glas dati kandidatu kojemu je zaštita ovih vrijednosti važna koliko i meni.

OBEĆANJE ZA SLOBODNU I DEMOKRATSKU HRVATSKU

Kao predsjednica / predsjednik RH obvezujem se braniti i aktivno promicati ljudsko dostojanstvo i prava, uključujući pravo na život, obitelj, slobodu savjesti i vjeroispovijesti te pravo roditelja na odgoj svoje djece, sukladno vlastitim vrijednostima i uvjerenjima te braniti demokratsko državno uređenje kroz rad za reprezentativniji izborni sustav, njegovanje kulture sjećanja na žrtve totalitarističkih sustava te suprotstavljanje rehabilitaciji komunizma i drugih totalitarističkih sustava.
Obvezujem se štititi sljedeća prava i podržati inicijative koje će doprinijeti njihovom jačanju:

1) Pravo na život
Podržat ću usvajanje akcijskih planova na međunarodnim razinama koji će štititi pravo na život svakog ljudskog bića (od začeća do prirodne smrti) i pravo djeteta na majku i oca. Podržat ću nacionalne i međunarodne inicijative koje štite pravo na život.

2) Prava obitelji
Podržat ću poštivanje i promicanje obiteljskih prava i braka, zajednice žene i muškarca, kojoj je svojstveno stvaranje novog života. Zalagat ću se za razvoj i potporu kvalitetnih obiteljskih politika koje bi osigurale podršku mladim bračnim parovima i mnogobrojnim obiteljima. Smatram da treba raditi i razvijati dugoročne nacionalne obiteljske politike jer je ulaganje u obitelj, ulaganje u našu zajedničku budućnost.

3) Slobodu savjesti i vjeroispovijesti
Upozoravat ću na opasnost ukidanja prava na priziv savjesti i zalagat ću se za njegovu zaštitu kako zdravstveni djelatnici nikada ne bi bili prisiljeni sudjelovati u pobačaju ili drugim medicinskim postupcima koji prekidaju ljudski život ili narušavaju zdravlje i integritet pacijenta.
Promicat ću i poštivati slobodu djelovanja prema vlastitoj savjesti s ciljem borbe protiv diskriminacije na temelju vjeroispovijesti unutar i izvan Republike Hrvatske.

4) Pravo roditelja na odgoj svoje djece
Promicat ću i osnaživati pravo roditelja na odgoj svoje djece prema vlastitim moralnim i vjerskim uvjerenjima u svim obrazovnim programima jer bi državne školski sustav trebao djecu educirati, a ne indoktrinirati, osobito u pitanjima vezanima uz spolno obrazovanje i rodnu ideologiju.

5) Jačanje demokracije
Zalagat ću se za reprezentativniji izborni sustav u kojem će svaki glas jednako vrijediti i u kojem će građani imati veći utjecaj na izbor zastupnika. Zalagat ću se i za jednaku mogućnost ostvarivanja glasačkog prava svih hrvatskih državljana u Hrvatskoj i u svijetu putem elektroničkog glasovanja.

6) Zaštita demokratskih vrijednosti i razvijanje svijesti i sjećanja na totalitarne režime
Borit ću se protiv svakog pokušaja rehabilitacije i relativizacije zločina komunističkog i drugih totalitarnih režima i promicati programe istraživanja, dokumentacije i edukacije za nove generacije. Razvijat ću kulturu sjećanja i poštovanja prema žrtvama.

7) Demografska politika
Zalagat ću se za jače mjere demografske i pronatalitetne politike u domovini, uključujući neradnu nedjelju kako bi zaista mogla biti dan za obitelj. Zalagat ću se za prestanak vala iseljavanja iz Hrvatske i za aktivne mjere poticanja povratka Hrvata izvan domovine.

Pozivamo vas da i vi potpišete i podijelite dalje ovaj upit kako bi bili što uvjerljiviji u svojoj poruci kako ćete dati glas isključivo onima koji će braniti vaše interese i vaše vrijednosti na čelu Republike Hrvatske.
Mnogo promjena se događa na nacionalnoj razini ali i u međunarodnoj politici gdje se toliko često u našoj prošlosti odlučivalo o sudbini Hrvatske. Osoba koja će biti izabrana za predsjednika Republike imat će utjecaj u tim procesima.

Svi potpisnici ove peticije će biti obaviješteni o tome koji su kandidati odgovorili na naš upit.

+ Petición a:

Esta petición ha conseguido una...

Cerrada!

OBEĆANJE ZA SLOBODNU I DEMOKRATSKU HRVATSKU #predsjednicki

Poštovane/i kandidatkinje/i za predsjednicu/ka Republike Hrvatske,

• prava na život od začeća do prirodne smrti
  • prava na slobodu savjesti i vjeroispovijesti
  • prava roditelja na odgoj svoje djece
  • demokracije kroz reprezentativniji izborni sustav

1) Pravo na život

2) Prava obitelji

3) Slobodu savjesti i vjeroispovijesti

4) Pravo roditelja na odgoj svoje djece

5) Jačanje demokracije

7) Demografska politika

[Tu nombre]

Tko će biti naš predsjednik?

¡Firma esta petición ahora!

3.787 people have signed.