Petíció a kenyai Egészségügyi Minisztérium részére

Támogatom Ann küzdelmét a globális abortuszóriással szemben!

146.564 personnes ont signé. Aidez-nous à augmenter ce nombre 200.000 signatures.

Támogatom Ann küzdelmét a globális abortuszóriással szemben!

Az abortusztársaságok szembeköpik az életet, a törvényeket.

Amikor pedig Ann Kioko leleplezte illegális tevékenységeiket, első dolguk volt pert indítani vele szemben.

2018-ban bátor aktivistánk, Ann Kioko petíciót indított, amelyben vizsgálatot sürgetett az abortuszközpontokat működtető vállalat, a Marie Stopes-szal szemben. A Marie Stopes a világ egyik legnagyobb abortuszszervezete, intézményeik szerte a világon megtalálhatók. Többször lebuktak már, hogy olyan helyeken is hirdetik, terjesztik és végzik az abortuszt, ahol ezt a helyi törvények egyértelműen tiltják. Kenyában  a „várandósgondozás” fedőtevékenységek alatt végezték abortuszpárti lobbitevékenységüket és magukat a tiltott abortuszokat.

Ann, a CitizenGO kenyai vezetője kinyomozta, hogy a Marie Stopes semmibe veszi a kenyai törvényeket, a fiatal lányokat, a nőket és a születendő gyermekeket.

Ha egy várandós nő felhívta a központot, a személyzet azonnal az abortusz felé irányította őt. Kiderült, hogy nyilvánosság előtt hangoztatott „várandósgondozás” és „születés előtti gondoskodás” fedőnevek a lehető legtávolabb esnek valódi tevékenységüktől.

Ann és a petíció aláírói fellépése miatt a kenyai kormány az ügy kivizsgálását kezdeményezte. Amikor a rendőrség kiérkezett egy Marie Stopes központba, kiskorú lányokat talált abortuszinjekcióra felsorakozva, persze jogellenesen.

A kenyai orvosi szakmai szerv ezután felfüggesztette a Marie Stopes abortusztevékenységét, továbbá megrótta őket a közösségi médiában terjesztett reklámjaik miatt, mivel azok „tévesek és félrevezetők” voltak. Külön súlyosbító tényező volt, hogy ezekkel a hirdetésekkel a kiskorúakat célozták meg.

Majd ahelyett, hogy a Marie Stopes vezetői elszégyellve magukat felhagytak volna a halált okozó és illegális tevékenységeikkel, beperelték Ann-t azzal a céllal, hogy Ann meg se említhesse a nevüket semmilyen nyilvános fórumon.

Aláírásunk nagy bátorítást jelent Ann számára ebben a nehéz időszakban. A Marie Stopes azt követeli a perben, hogy legyenek letiltva és cenzúrázva a petícióink bírói döntés által, és a kenyai szervek ne foglalkozhassanak velük. Kifejezetten Ann kenyai bírói szervekhez hivatalosan benyújtott petíciójának kivizsgálását igyekeznek megakadályozni ezzel.

Ha sikerrel járnak, nem fogjuk tudni a jövőben megállítani a Marie Stopes-t.

A per első meghallgatását április 13-ra tűzték ki.

Az Egészségügyi Minisztérium a hivatalos kivizsgálás keretében a Kenyai Orvosi Tanács elé hívatta a Marie Stopes elnökét. A vizsgálat eredménye magáért beszél:

• „Elismerte, hogy a szülők tudta nélkül kínálnak abortuszt a gyermekeknek. [...] Azt is kimondta, hogy az, hogy valaki abortuszt akar, elég indok nekik [annak nyújtásához].”
  • „Ez feldühítette az orvosi testület elnökét [...] megkérdezte tőle: „Hol van Kenya törvénye? Tiszteletben tartották-e valaha is a kenyai törvényeket?”” [i]

Bár a Marie Stopes törvényt sértett, a szankciók nem elegendők. Az Egészségügyi Minisztérium ideiglenesen tiltotta csak meg az abortusszal kapcsolatos „szolgáltatásaikat”. Félő, hogy további jogi trükköket alkalmazva el tudják majd kerülni a hosszú távú következményeket, ezért kell most felszólalnunk.

Nagyon fontos, hogy Ann és a kenyai életvédők számíthassanak most ránk, a világ életvédőire a globális abortusziparral szemben, amely folyamatos nyomást gyakorol a kenyai kormányzatra, és amely célja a világ országaiban még sok helyen fellelhető élet kultúrája teljes lerombolása.

A Marie Stopes nem az egyetlen abortuszszervezet, amely a gazdag nyugati országok és nemzetközi szervezetek támogatásával terjeszti az abortuszt a szegényebb országokban.

Ezek az abortuszlobbisták meg akarják változtatni az életpárti társadalmakat, ahol érték az új élet, ahol érték a gyermek. Igyekeznek ezért már kisgyermekkortól belenevelni a lányokba az abortuszpárti világnézetet, majd minél nagyobb profitot szerezni az abortuszszolgáltatásaikon keresztül.

Petíciónk ezért különösen fontos most, amikor esély nyílt leállítani ezen szervezetek halált okozó tevékenységeit.

Most, hogy fény derült a Marie Stopes visszaéléseire, itt az ideje, hogy a kenyai hatóságok a többi abortuszszervezetet is átvizsgálják, és törvényszegés esetén felelősségre vonják őket.

Ezzel a petícióval esélyünk van megmutatni nekik, hogy világszerte sokan támogatják Kenyát az életvédelemben és ezen szervezetek működésének kivizsgálásában.

Hivatkozások, információk:

[i] Kenya megtiltja a Marie Stopes-nak az abortuszok végzését (C-fam)

Petíció: Vizsgálják ki a Marie Stopes klinikák abortusztevékenységét és hirdetéseit! (CitizenGO)

Kenya eltiltja a Marie Stopes-t az abortuszszolgáltatásoktól (BBC)

„A testület elmondta, hogy többek között Ann Kioko, a CitizenGO Africa életpárti kampánycsoport kampánymenedzsere és Ezekiel Mututa, a Kenyai Filmosztályozási Tanács vezetője által benyújtott panaszok alapján jártak el.”

Az afrikai kormányok harca a Marie Stopes-szal és az Egyesült Királyság abortuszdollárjaival (LifeSiteNews)

Signez cette pétition maintenant!

Merci de choisir une option:

Vizsgálják ki az abortuszszervezetek működését!

Petíció a kenyai Egészségügyi Minisztérium részére

Tisztelt Hon. Mutahi Kagwe Kabinettitkár Úr!

A Marie Stopes szembeköpte a kenyai népet azzal, hogy törvénytelenül kioltotta kenyai születendő gyermekek életét, illetve törvénytelenül reklámozta és terjesztette az abortuszt a fiatalok körében.

A világ életvédő polgáraiként most arra ösztönözzük, hogy tartson ki a globális abortuszpárti nyomással szemben, és szorgalmazzon hosszú távú szankciókat az elkövetett törvénytelenségekért, illetve fokozottan és rendszeresen ellenőrizze más hasonló abortuszszervezetek működését is.

A Marie Stopes jogi eljárást indított Ann Kioko-val szemben, így próbálva hitelteleníteni a kenyai bírói szervekhez benyújtott petícióját. A per célja megakadályozni, hogy Ann Kioko egyáltalán megemlítse a nevüket a nyilvánosság előtt.

Kérem, tegyen lépéseket a születendő gyermekek védelmében és a kenyai törvények betartatásáért!

[Votre Nom]

Támogatom Ann küzdelmét a globális abortuszóriással szemben!

Signez cette pétition maintenant!