Támogatom Ann küzdelmét a globális abortuszóriással szemben!

Petíció a kenyai Egészségügyi Minisztérium részére

 

Támogatom Ann küzdelmét a globális abortuszóriással szemben!

0200.000
  146.564
 
146.564 personnes ont signé. Aidez-nous à augmenter ce nombre 200.000 signatures.

Támogatom Ann küzdelmét a globális abortuszóriással szemben!

Az abortusztársaságok szembeköpik az életet, a törvényeket.

Amikor pedig Ann Kioko leleplezte illegális tevékenységeiket, első dolguk volt pert indítani vele szemben.

2018-ban bátor aktivistánk, Ann Kioko petíciót indított, amelyben vizsgálatot sürgetett az abortuszközpontokat működtető vállalat, a Marie Stopes-szal szemben. A Marie Stopes a világ egyik legnagyobb abortuszszervezete, intézményeik szerte a világon megtalálhatók. Többször lebuktak már, hogy olyan helyeken is hirdetik, terjesztik és végzik az abortuszt, ahol ezt a helyi törvények egyértelműen tiltják. Kenyában  a „várandósgondozás” fedőtevékenységek alatt végezték abortuszpárti lobbitevékenységüket és magukat a tiltott abortuszokat.

Ann, a CitizenGO kenyai vezetője kinyomozta, hogy a Marie Stopes semmibe veszi a kenyai törvényeket, a fiatal lányokat, a nőket és a születendő gyermekeket.

Ha egy várandós nő felhívta a központot, a személyzet azonnal az abortusz felé irányította őt. Kiderült, hogy nyilvánosság előtt hangoztatott „várandósgondozás” és „születés előtti gondoskodás” fedőnevek a lehető legtávolabb esnek valódi tevékenységüktől.

Ann és a petíció aláírói fellépése miatt a kenyai kormány az ügy kivizsgálását kezdeményezte. Amikor a rendőrség kiérkezett egy Marie Stopes központba, kiskorú lányokat talált abortuszinjekcióra felsorakozva, persze jogellenesen.

A kenyai orvosi szakmai szerv ezután felfüggesztette a Marie Stopes abortusztevékenységét, továbbá megrótta őket a közösségi médiában terjesztett reklámjaik miatt, mivel azok „tévesek és félrevezetők” voltak. Külön súlyosbító tényező volt, hogy ezekkel a hirdetésekkel a kiskorúakat célozták meg.

Majd ahelyett, hogy a Marie Stopes vezetői elszégyellve magukat felhagytak volna a halált okozó és illegális tevékenységeikkel, beperelték Ann-t azzal a céllal, hogy Ann meg se említhesse a nevüket semmilyen nyilvános fórumon.

Aláírásunk nagy bátorítást jelent Ann számára ebben a nehéz időszakban. A Marie Stopes azt követeli a perben, hogy legyenek letiltva és cenzúrázva a petícióink bírói döntés által, és a kenyai szervek ne foglalkozhassanak velük. Kifejezetten Ann kenyai bírói szervekhez hivatalosan benyújtott petíciójának kivizsgálását igyekeznek megakadályozni ezzel.

Ha sikerrel járnak, nem fogjuk tudni a jövőben megállítani a Marie Stopes-t.

A per első meghallgatását április 13-ra tűzték ki.

Az Egészségügyi Minisztérium a hivatalos kivizsgálás keretében a Kenyai Orvosi Tanács elé hívatta a Marie Stopes elnökét. A vizsgálat eredménye magáért beszél:

  • „Elismerte, hogy a szülők tudta nélkül kínálnak abortuszt a gyermekeknek. [...] Azt is kimondta, hogy az, hogy valaki abortuszt akar, elég indok nekik [annak nyújtásához].”
  • „Ez feldühítette az orvosi testület elnökét [...] megkérdezte tőle: „Hol van Kenya törvénye? Tiszteletben tartották-e valaha is a kenyai törvényeket?”” [i]

Bár a Marie Stopes törvényt sértett, a szankciók nem elegendők. Az Egészségügyi Minisztérium ideiglenesen tiltotta csak meg az abortusszal kapcsolatos „szolgáltatásaikat”. Félő, hogy további jogi trükköket alkalmazva el tudják majd kerülni a hosszú távú következményeket, ezért kell most felszólalnunk.

Nagyon fontos, hogy Ann és a kenyai életvédők számíthassanak most ránk, a világ életvédőire a globális abortusziparral szemben, amely folyamatos nyomást gyakorol a kenyai kormányzatra, és amely célja a világ országaiban még sok helyen fellelhető élet kultúrája teljes lerombolása.

A Marie Stopes nem az egyetlen abortuszszervezet, amely a gazdag nyugati országok és nemzetközi szervezetek támogatásával terjeszti az abortuszt a szegényebb országokban.

Ezek az abortuszlobbisták meg akarják változtatni az életpárti társadalmakat, ahol érték az új élet, ahol érték a gyermek. Igyekeznek ezért már kisgyermekkortól belenevelni a lányokba az abortuszpárti világnézetet, majd minél nagyobb profitot szerezni az abortuszszolgáltatásaikon keresztül.

Petíciónk ezért különösen fontos most, amikor esély nyílt leállítani ezen szervezetek halált okozó tevékenységeit.

Most, hogy fény derült a Marie Stopes visszaéléseire, itt az ideje, hogy a kenyai hatóságok a többi abortuszszervezetet is átvizsgálják, és törvényszegés esetén felelősségre vonják őket.

Ezzel a petícióval esélyünk van megmutatni nekik, hogy világszerte sokan támogatják Kenyát az életvédelemben és ezen szervezetek működésének kivizsgálásában.

Hivatkozások, információk:

[i] Kenya megtiltja a Marie Stopes-nak az abortuszok végzését (C-fam)

https://c-fam.org/friday_fax/kenya-bans-marie-stopes-performing-abortions

Petíció: Vizsgálják ki a Marie Stopes klinikák abortusztevékenységét és hirdetéseit! (CitizenGO)

https://citizengo.org/en-af/lf/90618-stop-marie-stopes-advertising-abortion

Kenya eltiltja a Marie Stopes-t az abortuszszolgáltatásoktól (BBC)

„A testület elmondta, hogy többek között Ann Kioko, a CitizenGO Africa életpárti kampánycsoport kampánymenedzsere és Ezekiel Mututa, a Kenyai Filmosztályozási Tanács vezetője által benyújtott panaszok alapján jártak el.”

https://www.bbc.com/news/world-africa-46254630

Az afrikai kormányok harca a Marie Stopes-szal és az Egyesült Királyság abortuszdollárjaival (LifeSiteNews)

https://www.lifesitenews.com/news/african-governments-fight-against-marie-stopes-uk-abortion-dollars


+ Letter to:

Signez cette pétition maintenant!

 
Please enter your email
Please enter your first name
Please enter your last name
Please enter your country
Please enter your zip code
Merci de choisir une option:

Vizsgálják ki az abortuszszervezetek működését!


Petíció a kenyai Egészségügyi Minisztérium részére

Tisztelt Hon. Mutahi Kagwe Kabinettitkár Úr!

A Marie Stopes szembeköpte a kenyai népet azzal, hogy törvénytelenül kioltotta kenyai születendő gyermekek életét, illetve törvénytelenül reklámozta és terjesztette az abortuszt a fiatalok körében.

A világ életvédő polgáraiként most arra ösztönözzük, hogy tartson ki a globális abortuszpárti nyomással szemben, és szorgalmazzon hosszú távú szankciókat az elkövetett törvénytelenségekért, illetve fokozottan és rendszeresen ellenőrizze más hasonló abortuszszervezetek működését is.

A Marie Stopes jogi eljárást indított Ann Kioko-val szemben, így próbálva hitelteleníteni a kenyai bírói szervekhez benyújtott petícióját. A per célja megakadályozni, hogy Ann Kioko egyáltalán megemlítse a nevüket a nyilvánosság előtt.

Kérem, tegyen lépéseket a születendő gyermekek védelmében és a kenyai törvények betartatásáért!

[Votre Nom]

Támogatom Ann küzdelmét a globális abortuszóriással szemben!

Signez cette pétition maintenant!

0200.000
  146.564
 
146.564 personnes ont signé. Aidez-nous à augmenter ce nombre 200.000 signatures.