Peticija upućena: VIJEĆU SIGURNOSTI UN-a

Vratimo Vojislava Šešelja u Haag!

6.515 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.

NOVOSTI: Haško tužiteljstvo traži vraćanje Šešelja u pritvor

Potpišite peticiju Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda i Haškom sudu!

Vojislav Šešelj od trenutka privremenog puštanja na slobodu neometano širi govor mržnje, zagovara Veliku Srbiju, ponižava hrvatski narod, njegove branitelje i omalovažava žrtve Domovinskog rata.

Vojslav Šešelj odgovoran je za brojne zločine u Hrvatskoj i BiH: za ubojstva, mučenja, silovanja i premlaćivanja nesrpskog stanovništva na područjima Vukovara, Voćina, Sarajeva, Mostara i na drugim mjestima. Samo u jednom danu je na Ovčari mučeno, masakrirano i ubijeno preko 255 osoba, dok je na tisuće njih premlaćivano, mučeno i zlostavljano u vlastitim kućama.

Usprkos Deklaracije Hrvatskog sabora i rezolucije Europskog parlamenta, Srbija, kandidatkinja za članstvo u EU, i dalje tolerira ratno-huškačku retoriku Vojislava Šešelja od koje se ni u jednom trenutku nije jasno ogradila. Vojislav Šešelj kao ratni zločinac i optuženik Haaškog suda i dalje, više od dva tjedna nakon privremenog puštanja na slobodu, neometano poziva na mržnju, i zagovara stvaranje Velike Srbije.

Stoga Vas pozivamo da potpišete peticiju kojom od Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i Haškog suda tražimo da učine sve potrebno kako bi Vojislav Šešelj bez odgađanja bio vraćen u Haag, a od Povjerenika za susjedstvo i proširenje EU tražmo sankcioniranje Srbije zbog toleriranja govora mržnje optuženika za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti - Vojislava Šešelja.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Peticija upućena: VIJEĆU SIGURNOSTI UN-a

To whom it may concern,

The behaviour of Vojislav Šešelj, who was temporarily released on 6 November this year, has deeply upset me. From the moment of his release, he has been spreading hate speech, advocating for Great Serbia, humiliating the Croatian people and its war veterans, and insulting the victims of the Homeland War.

Vojisav Šešelj has been charged by the Hague Tribunal with numerous crimes in Croatia and Bosnia and Herzegovina: murders, tortures, rapes and beatings of non-Serbian citizens in the territories of Vukovar, Voćin, Sarajevo, Mostar and others. In only one day in Ovčara, over 255 people were tortured, mutilated and killed, while thousands were beaten, tortured and molested in their own homes.

Therefore, I ask you:

•  United Nation Security Council: to take all the necessary steps for the immediate return of Vojislav Šešelj to The Hague, where he would be held in custody until his sentence is pronounced

• Hague Tribunal: to take all the necessary steps for the immediate return of Vojislav ŠeŠelj to The Hague, where he would be held in custody until his sentence is pronounced

• Commissioner for European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations: Jonannes Hahn, to impose sanctions on the Republic of Serbia, since it, as a candidate for EU membership, even after the EU Parliament's resolution, failed to clearly condemn Šešelj's hate speech, his invitation to war and violence, and his disrespect for the internationally recognised Croatian borders.

Sincerely,

*************************************

Poštovani,

Ponašanje Vojislava Šešelja, koji je 6. studenoga ove godine pušten na privremenu slobodu, duboko me uznemirilo. Od trenutka puštanja na slobodu on neometano širi govor mržnje, zagovara Veliku Srbiju, ponižava hrvatski narod, njegove branitelje i omalovažava žrtve Domovinskog rata.

Haški sud Vojslava Šešelja tereti za brojne zločine u Hrvatskoj i BiH: za ubojstva, mučenja, silovanja i premlaćivanja nesrpskog stanovništva na području Vukovara,  Sarajeva, Mostara, Voćina, i na drugim mjestima. Samo u jednom danu  na Ovčari je mučeno, masakrirano i ubijeno preko 255 osoba, dok je na tisuće njih premlaćivano, mučeno i zlostavljano u vlastitim kućama.

Zbog toga tražim od Vas:

• Vijeća sigurnosti UN-a: da poduzmete sve potrebno kako bi Vojislav Šešelj bio odmah vraćen u haški pritvor do izricanja pravomoćne presude.

• Haškog suda: da poduzmete sve potrebno kako bi Vojislav Šešelj bio odmah vraćen u haški pritvor do izricanja pravomoćne presude.

• Povjerenika za susjedstvo i proširenje EU, Johannesa Hahna: da kao uvjet daljnjeg pristupanja Srbije EU odredite sankcije za Republiku Srbiju budući da kao kandidatkinja za pristupanje EU, nije niti nakon rezolucije EU parlamenta osudila Šešeljev govor mržnje, pozivanje na rat, nasilje i prekrajanje međunarodno priznatih granica.

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

6.515 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.