Zaustavite "umjetničko četnikovanje" na Rujanfestu u Zagrebu

Peticija upućena: Organizatoru Rujanfesta i Milanu Bandiću zagrebačkom gradonačelniku

Zaustavite "umjetničko četnikovanje" na Rujanfestu u Zagrebu

3.312 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.

Zaustavite "umjetničko četnikovanje" na Rujanfestu u Zagrebu

Inicijativa “I mene se pita” smatra potpuno ne prihvatljivom nastupanje glazbenika koji su tijekom i poslije domovinskog rata izvodili četničke i druge zloglasne pjesme duboko protkane mržnjom i netrpeljivošću prema hrvatskom narodu i hrvatskoj državi na ovogodišnjem Rujanfestu.

Glazba ne poznaje granice i upravo zbog toga je glazbenici ne bi smjeli koristiti za veličanje četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihajlovića ili potpirivanje bilo kojeg oblika mržnje i zla.

Međutim, na Rujanfestu, kulturnoj manifestaciji, koju financiraju građani grada Zagreba, nastupaju i glazbenici koji su pjevanjem veličali velikosrpsku politiku i podržavali oružanu agresiju Srbije i Crne Gore na Republiku Hrvatsku.

Duboko smo uznemireni najavom takvog programskog sadržaja u Zagrebu i zbog toga zahtijevamo od gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, da se takvi programi ne odvijaju uz naše pokroviteljstvo.

Od organizatora Rujanfesta, odnosno trgovačkog društva Fest d.o.o. iz Ozlja* tražimo da odustane od nastupa takvih pjevača, a osobito Miroslava Ilića.

Od nadležnih državnih institucije tražimo da takvim pjevačima uskrate radnu dozvolu u Hrvatskoj te ih pozivamo da žurno i odlučno interveniraju onako kako su to učinili kad su ovih dana zaustavili sramotnu misiju srpske vojske na graničnom prijelazu Bajakovo.

Pridružite nam se potpisujući ovu peticiju.
--------------------------------

* Vlasnik Fest d.o.o-a  g. Darko Tuček hrvatski je branitelj te se stoga nadamo kako će uvažiti ovu peticiju. Nadamo se i kako neće dopustiti da žudnja za novcem baci sjenu na sve ono hvale vrijedno što je postigao kao hrvatski vojnik u Domovinskom ratu.
Njegovom  trgovačkom društvu kao hrvatskom gospodarskom subjektu želimo svako dobro u poslovanju.

Ovu peticiju kreirao je građanin ili organizacija koja nije povezana s organizacijom CitizenGO. CitizenGO ne odgovara za sadržaj peticije.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Zaustavite "umjetničko četnikovanje" na Rujanfestu u Zagrebu

Peticija Građanske inicijative "I mene se pita" usmjerena je protiv pjevača i pjesama kojima se veliča četnički vođa Draža Mihajlović

Nama, potpisnicima ove peticije neprihvatljiva je i sama pomisao da će na ovogodišnjoj kulturnoj manifestaciji, koja će se pod nazivom Rujanfest održati na zagrebačkom Bundeku od 13. do 22. rujna, nastupati i oni glazbeni umjetnici koji su proteklih godina zlorabili položaj  umjetnika te na glazbenoj sceni kroz pjesmu veličali velikosrpsku politiku i podržavali oružanu agresiju Srbije i Crne Gore na Republiku Hrvatsku. Smatramo da glazbeni umjetnici koji su tijekom i poslije Domovinskog rata javno izvodili četniče i druge zloglasne pjesme, duboko protkane mržnjom i netrpeljivošću prema hrvatskom narodu i hrvatskoj državi, ma kako se zvali i odakle dolazili, ne bi trebali nastupati u Hrvatskoj dok javno i na ozbiljan način ne izraze žaljenje zbog sudjelovanja u rušenju ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske i zatraže oprost zbog takvih zlodjela.

S obzirom na to kako je hrvatska javnost, iz naprijed navedenih razloga, duboko uznemirena najavom takvog programskog sadržaja u Zagrebu, zbog toga zahtijevamo od gradonačelnika Grada Zagreba da se takvi programi ne odvijaju uz naše pokroviteljstvo.

Od organizatora Rujanfesta, odnosno trgovačkog društva Fest d.o.o. iz Ozlja tražimo da odustane od nastupa takvih pjevača, a osobito Miroslava Ilića.

Od nadležnih državnih institucije tražimo da takvim pjevačima uskrate radnu dozvolu.

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

3.312 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.