Parlamentarni izbori 2020.

Glasat ću za zaštitu vrijednosti u koje vjerujem!

3.725 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.

Glasat ću za zaštitu vrijednosti u koje vjerujem!

Pred nama su parlamentarni izbori koji će se održati 5. srpnja.

Imamo vrlo malo vremena kako bi objasnili strankama i kandidatima desnog centra da je njihova pobjeda potpunu beskorisna ako nastave primjenjivati iste ljevičarske ideološke politike kojima su se neki od njih do sad vodili.

5. srpnja ćemo imati priliku dati svoj glas onima koji će najbolje predstavljati naše vrijednosti. Ali prije toga vrlo je važno da novi i stari političari razumiju da mislite ozbiljno kad kažete da ćete svoj glas dati onim strankama i kandidatima koji će aktivno braniti pravo na život, na majku i oca i pravo na slobodu savjesti i vjeroispovijesti.

Ovo je 10 pitanja unutar kojih su sadržane vrijednosti za koje se CitizenGO i njegovi podupiratelji zalažu. Svaki put kad potpišete ovu peticiju na e-mail adrese HDZ-a, Domovinskog pokreta i MOST-a stići će zahtjev u kojem tražite da odgovore na ovaj upitnik.

Molim vas da pažljivo pročitate ove zahtjeve, jer sigurna sam da će odgovori na njih utjecati na moj kao i na vaš glas na predstojećim parlamentarnim izborima:

1. Zakonski ćete regulirati pitanje rada nedjeljom kako bi djelatnici imali slobodnu nedjelju ili im bila isplaćena pravedna naknada za rad nedjeljom.

2. U svim zakonima, propisima i politikama štitit ćete brak, kao zajednicu žene i muškarca i na njemu utemeljenu obitelj kao najbolje mjesto za odgoj djece, kako to nalaže Ustav Republike Hrvatske.

3. Osigurat ćete zaštitu prava djeteta na majku i oca za djecu koja su ostala bez roditeljske skrbi kroz provjerene oblike društvene skrbi koja, koliko je moguće, imitira upravo zajednicu u kojoj dijete dolazi na svijet - zajednicu žene i muškarca.

4. Predložit ćete i/ili aktivno se zalagati za uvođenje Antipedofilskog zakona koji će štititi žrtve, uvesti stroge kazne za počinitelje, zaustaviti brisanje registra pedofila, te uvesti preventivni sustav.

5. Osigurat ćete roditeljima konzumiranje njihova ustavnog prava na odlučivanje o odgoju djece uključujući spolni odgoj te i otvoriti javnu raspravu o obrazovanju kod kuće i vaučerizaciji školstva i zalagati se za njegovo uvođenje.

6. Zakonski ćete potvrditi i zaštititi odnos spola i roda kao bezuvjetno povezanih i neodvojivih, uvjetovanih biološkim spolom koji je određen primarnim spolnim karakteristikama i kromosomima.

7. Otvorit ćete široku društvenu raspravu i regulirati pitanje pobačaja novim zakonom uzimajući u obzir odgovor znanstvenika četiri medicinska fakulteta RH Ustavnom sudu - da ljudski život počinje začećem.

8. Štiti ćete temeljno ljudsko pravo građana na priziv savjesti, uključujući i priziv savjesti liječnika, medicinskih djelatnika i farmaceuta na svim područjima medicine.

9. Prekinut ćete financiranje neprofitnih organizacija koje se bave ‘razvojem civilnog društva’ iz državnog proračuna.

10. Zalagat ćete se za suočavanje sa svom totalitarnom prošlošću, a posebno sa zločinima jugoslavenskog komunističkog režima, sukladno preporukama Rezolucije Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Glasat ću za onoga tko podrži ove vrijednosti

Ja, hrvatski državljanin/ka s pravom glasa, glasovat ću na parlamentarnim izborima 05. srpnja za stranku i kandidata koji će provoditi ovih 10 politika kako bi u štitio pravo na život, obitelj i slobodu svake ljudske osobe. Zato tražim da u najkraćem mogućem roku odgovorite na sljedeća pitanja:

DA ❐ NE ❐ NE ŽELIM ODGOVORITI NA OVO PITANJE

2. U svim zakonima, propisima i politikama štitit ćete brak, kao zajednicu žene i muškarca i na njemu utemeljenu obitelj kao najbolje mjesto za odgoj djece, kako to nalaže Ustav Republike Hrvatske?

❐ DA ❐ NE ❐ NE ŽELIM ODGOVORITI NA OVO PITANJE

8. Štiti ćete temeljno ljudsko pravo građana na priziv savjesti, uključujući i priziv savjesti liječnika, medicinskih djelatnika i farmaceuta na svim područjima medicine?

❐ DA ❐ NE ❐ NE ŽELIM ODGOVORITI NA OVO PITANJE

9. Prekinut će te financiranje ne vladinih udruga koje se bave ‘razvojem civilnog društva’ iz državnog proračuna. Zbog ovisnosti o javnom novcu i nedovoljno transparentnoj dodjeli sredstava njihovo djelovanje nije nepristrano.

❐ DA ❐ NE ❐ NE ŽELIM ODGOVORITI NA OVO PITANJE

10. Zalagat ćete se za suočavanje sa svom totalitarnom prošlošću, a posebno sa zločinima jugoslavenskog komunističkog režima, sukladno preporukama Rezolucije Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe?

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

3.725 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.