NEPRIMJEREN LGBTIQ EROTSKI SADRŽAJ

Uklonite LGBITQ reklamu za Cocktu s naših ekrana i ulica!

6.154 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.

Uklonite LGBITQ reklamu za Cocktu s naših ekrana i ulica!

Cockta je lansirala reklamnu kampanju koja, između ostalog, prikazuje i dvije žene u intimnom zagrljaju uz poruku "Tvoja ljubav, tvoja stvar".

Spot je erotiziran, slavi nasilje (prikazujući djevojku koja udara mladića koji kleči u predio bubrega) i promiče homosekualni životni stil.

Plakati i video su dio medijske kampanje "Tvoja Cockta tvoja stvar!" koja je započela upravo prije eksplozije koronakrize, a u Hrvatskoj je prikazuju televizijske kuće poput RTL-a i CMC-a.

Plakati “Tvoja ljubav, tvoja stvar” se mogu vidjeti po cijelom gradu Zagrebu, a reklama se prikazuje bez vremenskog ograničenja uključujući i vrijeme od 7-20. U tom vremenu program prate najmlađi, osobito sada kad se nastavničke aktivnosti odvijaju preko TV-a.

Cockta video

Cockta ovom reklamom provocira i namjerno šokira u svrhu pobuđivanja kontroverze izlažući djecu i maloljetnike LGBITQ propagandi i sadržajima koji nisu u skladu s dobi i zrelošću djece te moralom i uvjerenjima roditelja.

Osim toga, nitko od nas ne mora biti izložen erotskim sadržajima i LGBITIQ propagandi u reklamama za bezalkoholna pića!

Pravo i dužnost svakog roditelja je sukladno djetetovim razvojnim potrebama i mogućnostima razgovarati s djetetom o pojedinim sadržajima.

Zato pozivamo Vijeće za elektroničke medije da hitno reagira sukladno svojim ovlastima i zakonu o elektroničkim medijima te pravilniku o zaštiti maloljetnika i ograniči prikazivanje Cocktine reklame “Tvoja ljubav, tvoja stvar” na vrijeme od 22 - 06 te da njenom prikazivanju prethodi zvučno i vizualno upozorenje.

Potpišite peticiju!

-----------------

Više informacija:

Reklama za Cocktu:

Zakon o eletroničkim medijima

Pravilnik o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Uklonite neprimjerenu LGBITQ reklamu za Cocktu s naših ekrana i ulica!

Poštovani,

Reklama se prikazuje bez vremenskog ograničenja uključujući i vrijeme od 7-20. U tom vremenu program prate najmlađi, osobito sada kad se nastavničke aktivnosti odvijaju preko TV-a.

Plakati “Tvoja ljubav, tvoja stvar” se mogu vidjeti po cijelom gradu Zagrebu, izlažući djecu i roditelje kontroverznom sadržaju.

Cockta ovom reklamom provocira i namjerno šokira u svrhu pobuđivanja kontroverze izlažući djecu i maloljetnike erotskim LGBITQ sadržajima koji nisu u skladu s dobi i zrelošću djece te moralom i uvjerenjima roditelja.

Zato od Vijeća za elektroničke medije tražim hitnu reakciju sukladno ovlastima i zakonu o elektroničkim medijima te pravilniku o zaštiti maloljetnika i inzistiram na ograničavanju prikazivanja Cocktine reklame “Tvoja ljubav, tvoja stvar” na vrijeme od 22 - 06 uz prethodno zvučno i vizualno upozorenje.

Od grada Zagreba tražimo uklanjanje plakata Cockte "Tvoja ljubav, tvoja stvar" jer je pravo i dužnost svakog roditelja sukladno djetetovim razvojnim potrebama i mogućnostima razgovarati s djetetom o pojedinim sadržajima. Međutim, jumbo plakati po gradu te prikazivanje reklamnog spota bez prethodnog upozorenja na sadržaj neprikladan za djecu roditelje onemogućava u donošenju odluke je li taj kontroverzni sadržaj prikladan za dob njegove djece te je li sukladan roditeljskim uvjerenjima i odgoju.

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

6.154 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.