Ne iskorištavajte COVID-19 za nametanje pobačaja!

UN-ovoj Međunarodnoj konferenciji o stanovništvu i razvoju

hitno
01.000.000

527.586 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 1.000.000 potpisa.

Ne iskorištavajte COVID-19 za nametanje pobačaja!

Ujedinjeni narodi su u petak, 29. svibnja, sazvali članove Međunarodne konferencije o stanovništvu i razvoju. Ovo zasjedanje je prvotno bilo zakazano za 30. ožujka ali je odgođeno zbog situacije s koronavirusom.

Međutim, sad se od članova traži hitni online sastanak na kojem će pregovarati o upotrebi međunarodnog fonda za pomoć u svrhu odgovora na posljedice uzrokovane koronakrizom.

Nažalost, financiranje pobačaja na međunarodnoj razini jedan je njihovih glavnih prioriteta.

Ako dokument bude odobren u trenutnom obliku, međunarodni fond za pomoć koji bi trebao pomoći u borbi s posljedicama koronakrize bit će usmjeren na:

• pobačaj i zahtijevanje uvođenja strategija kojima bi se povećao pristup pobačaju
  • kontrolu rađanja
  • ideološki spolni odgoj djece

Potrebna nam je vaša pomoć kako bi poslali jasnu poruku: ne postoji pravo na pobačaj!

Ime dokumenta o kojem govorimo i o kojem će 15. lipnja biti donesena odluka zove se “Nacrt deklaracije o stanovništvu, sigurnosti prehrane i održivom razvoju u kontekstu bolesti uzrokovane koronavirusom 2019. (COVID-19)."

Hrana i voda su temeljne životne potrebe i čitajući naslov ovog dokumenta pomislili bi kako UN pokušava usmjeriti sredstava tog međunarodnog fonda na financiranje temeljnih životnih potreba.

Međutim u dokumentu piše: Mi, predstavnici vlada, na pedeset trećem zasjedanju Međunarodne konferencije o stanovništvu i razvoju u vrijeme neviđene krize uzrokovane pandemijom bolesti uzrokovane koronavirusom 2019. (COVID-19) ... (15) Obvezujemo se do 2030. osigurati univerzalni pristup zdravstvenoj zaštiti u području spolnog i reproduktivnog zdravlja, uključujući planiranje obitelji, informiranost i obrazovanje, integriranje reproduktivnog zdravlja u nacionalne strategije i programe te univerzalni pristup spolnom i reproduktivnom zdravlju i reproduktivnim pravima

Podmeću pobačaj u dokumentu koji bi trebao zagovarati neke od najosnovnijih životnih potreba.

Potpišite odmah.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Izbrišite stavak 15. iz nacrta deklaracije koju pripremate. Ne postoji pravo na pobačaj!

Poštovani predsjedatelji Konferencije za stanovništvo i razvoj Ujedinjenih naroda,

tražim od vas da ne zloupotrebljavate koronakrizu u svrhu nametanja pobačaja državama članicama.

Pravo na pobačaj ne postoji!

Izbrišite 15. stavak iz "Nacrta deklaracije o stanovništvu, sigurnosti prehrane i održivom razvoju u kontekstu bolesti uzrokovane koronavirusom 2019. (COVID-19)".

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

01.000.000

527.586 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 1.000.000 potpisa.