Tražimo reakcije pravobraniteljica ODMAH!

Sve su žene jednake, ne postoje neke koje su jednakije od drugih!

Tražimo reakcije pravobraniteljica ODMAH!

4.419 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.

Tražimo reakcije pravobraniteljica ODMAH!

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno u kojoj se raspravljalo o novom sastavu vlade i hrvatskom Saboru sudjelovali su između ostalih i saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto i Krešimir Macan kojeg se u javnosti predstavlja kao komunikacijskog stručnjaka.

“Ajde još malo hračnite" poručio je Macan Karolini Vidović Krišto nezadovoljan njenom konstatacijom kako nije neovisni stručnjak već suradnik Andreja Plenkovića na što mu je ona odgovorila: "Ja ne hračkam". Macan ju je prekinuo rekavši joj da je malo zalutala u emisiju i da je ne želi slušati a ona mu je odgovorila da ne mora i da može napustiti studio, što je i učinio.

Na izlasku iz studija je glasno dobacio:

“S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji!”

Unatoč ovoj Macanovoj divljačkoj izjavi voditelj i urednik Mislav Togonal je u nekoliko navrata vikao za Macanom da ostane u emisiji, ali bez uspjeha.

Uz sve to Macan koji se predstavlja kao poslovni savjetnik specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje i društvene medije izjavio je i kako se nema namjeru ispričati što je Karolinu Vidović Krišto nazvao spodobom!

Još i više, na Twitteru je dodao: "Spodobe se ne mogu naći uvrijeđenima - zato i jesu spodobe!" odgovarajući na tweet jedne od osoba koja ga je upozorila kako je njegovo ponašanje prema Krišto neprihvatljivo.

Ponašanje Krešimira Macana može se okarakterizirati isključivo kao najprimitivniji ispad koji cilja na povredu osobnog dostojanstva i stvaranje neugodnog, neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja prema saborskoj zastupnici s čijim se stavovima ne slaže!

Karolina Vidović Krišto za Macana nije ljudsko biće već spodoba! Zastrašujuće je da se u hrvatskom javnom prostoru toleriraju izjave kojima sugovornik dehumanizira svog neistomišljenika/cu.

Ne smijemo zaboraviti da je dehumanizacija neistomišljenika neizrecivo opasna. Ona otkriva postojanje mentalnog sklopa na kojem rastu totalitarni sistemi!

Osim toga, podsjećam i kako je ovo drugi divljački ispad na žene u političkoj areni, u manje od tjedan dana.

15. srpnja je Vojko Obersnel, gradonačelnik grada Rijeke, primitivno verbalno napao nezavisnu vijećnicu grada Rijeke Ivonu Milinović, koja je odbila podržati rebalans grada Rijeke i upozorila na nepravilnosti u projektima vezanima uz projekt Rijeka, Europska prijestolnica kulture.

Zbog ovih zabrinjavajućih incidenata tražimo hitnu reakciju pučke pravobraniteljice Lore Vidović kao i pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić da sukladno svojim zakonskim obvezama i ovlastima poduzmu odgovarajuće korake te pokažu kako dehumanizacija, vrijeđanje i zastrašivanje u Hrvatskoj nisu dopušteni nikome niti za njih postoji opravdanje.

Odnos dijela medija i političara vrlo je zabrinjavajuć jer stvara ponižavajuće i uvredljivo okruženje za neistomišljenike, srozavajući civilizacijske standarde hrvatskog društva.

Potpišite peticiju i zatražite hitnu reakciju pučke pravobraniteljice kao i pravobraniteljice za ravnopravnost spolova radi učinkovitog suzbijanja diskriminacije i osiguravanja dijaloga u ravnopravnom i demokratskom javnom okruženju.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Dehumanizacija neistomišljenika je neprihvatljiva!

Poštovana gđo Vidović i gđo Ljubičić,

ovim putem tražim od vas da sukladno svojim zakonskim obvezama i ovlastima poduzmete odgovarajuće korake te pokažete kako dehumanizacija, vrijeđanje i zastrašivanje niti jedne osobe u Hrvatskoj nisu dopušteni niti za njih postoji opravdanje.

U emisiji Otvoreno, Krešimir Macan koji se predstavlja kao "ugledni hrvatski poslovni savjetnik specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje i društvene medije" nazvao je saborsku zastupnicu Karolinu Vidović Krišto spodobom. Kasnije, na Twitteru je još i pojačao svoju izjavu: "Spodobe se ne mogu naći uvrijeđenima - zato i jesu spodobe!" Oduzimajući joj tako dehumanizacijom pravo na osnovno ljudsko dostojanstvo.

Ovakvo je ponašanje potpuno neprihvatljivo!

Zastrašujuće je da se u hrvatskom javnom prostoru toleriraju izjave kojim sugovornik dehumanizira svog neistomišljenika/cu.

Dehumanizacija neistomišljenika je neizrecivo opasna. Ona otkriva postojanje mentalnog sklopa na kojem rastu totalitarni sistemi!

Vojko Obersnel, gradonačelnik grada Rijeke, je 15. srpnja, primitivno verbalno napao nezavisnu vijećnicu grada Rijeke Ivonu Milinović, koja je odbila podržati rebalans grada Rijeke i upozorila na nepravilnosti u projektima vezanima uz projekt Rijeka, Europska prijestolnica kulture.

Pozivam vas da sukladno svojim zakonskim obvezama i ovlastima poduzmite odgovarajuće korake te pokažete kako dehumanizacija, vrijeđanje i zastrašivanje nisu dopušteni nikome niti za njih postoji opravdanje.

To je jedini način na koji je moguće graditi kulturu dijaloga u ravnopravnom i demokratskom javnom okruženju.

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

4.419 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.