Prestanite s pravnim progonom Hannah Yeoh

Optužena jer se u autobiografiji izjasnila kao kršćanka

Prestanite s pravnim progonom Hannah Yeoh

36.718 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 50.000 potpisa.

Prestanite s pravnim progonom Hannah Yeoh

Političarka Hannah Yeoh našla se na daru zbog autobiografije:  „Postajući Hannah: osobno putovanje“ U knjizi Hannah Yeoh navodi kako su joj njena kršćanska uvjerenja i vjera pomogli u pomogli u političkoj karijeri i borbi za bolju Maleziju.

Sveučilišni profesor, Kamrul Zaman Yusoff,zbog toga je Hannahu prijavio policiji i podigao tužbu: „Vjerujem kako ova knjiga pokušava uvjeriti ili utjecati na ne kršćane, uključujući muslimane, kako bi prigrlili kršćanstvo ili mu postali skloni.“

Prema malezijskim zakonima odvraćanje od islama predstavlja prekršaj. Nažalost, slobodno tumačenje ovoga zakona sve češće ugrožava vjersku slobodu i slobodu svijesti u zemljama s većinskom muslimanskim stanovništvom kao što je Malezija u kojoj 61.3% populacije čine muslimani.

Kamrul Zaman Yusoff, podigao je tužbu protiv Hannah Yeoh iako knjiga nije nikad reklamirana niti predstavljana muslimanima, ne govori protiv ijedne religije, niti poziva na obraćenje već jednostavno donosi životni put  Hannah Yeoh prve predsjednice državne skupštine malezijske federalne države Selangor. Osim toga, Hannah Yeoh je postala predsjednica u dobi od 34 godine što je čini i najmlađom predsjednikom bilo koje zakonodavne skupštine u Maleziji.

S obzirom na njezin visoki politički položaj pravi se razlozi napada mogu samo nagađati, međutim, zabrinjava sve češće slobodno tumačenje zakonskih odredaba koje ugrožavaju vjerske manjine u većinski muslimanskim zemljama.

Međunarodni izvještaj o religijskim slobodama iz 2015. navodi kako se malezijske organizacije za ljudska prava i predstavnici vjerskih zajednica neprestano susreću s povećanjem netolerancije religijske različitosti. Muslimanske grupe javno osuđuju događaje i nemuslimanske aktivnosti .  Crkva je zbog islamskih demonstracija uklonila križeve s vanjskih pročelja crkava a zabilježen je i porast napada na vjersku slobodu na društvenim mrežama.

Ovom peticijom tražimo od sultana i glavnog ministra Selangora kao i Visokog predstavnika Europske unije za vanjske poslove i glavnog tajnika UN-a da interveniraju u slučaju visoke političarke Hannah Yeoh te je obrane pred lažnim optužbama i osiguraju pravo na slobodu govora.

--

Potpisivanjem peticije na e-mail adrese sljedećih dužnosnika bit će poslana poruka navedena ispod:

Glavni ministar Selangora - YAB Dato Seri Mohamed Azmin Bin Ali

Visoka predstavnice Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku - Ms Federica Mogherini

Poštovani,

Predsjednica državne skupštine Selangor Hannah Yeoh progonjena je zakonskim putem od strane sveučilišnog profesora, Kamarul Zaman Yusoff koji tvrdi kako ona svojom autobiografijom nameće kršćanstvo. Sve to jer je rekla kako joj je vjera pomogla u izboru karijere u javnoj službi.

Knjiga: „Postajući Hannah: „osobno putovanje“ objavljena 2015 g. nalazi se u centru optužbi za govor protiv islama. Govor protiv islama je prekršaj u Maleziji, knjiga „Postajući Hannah“ govori o iskustvu gđe Yeoh u kontekstu njenih vjerskih uvjerenja.

Stoga vas pozivamo da stanete u obranu gđe Yeoh. Prava vjerskih manjina u Malezii moraju biti zaštićena od potencijalne zloupotrebe zakona u slučaju sličnih optužbi.

Mi dolje potpisani tražimo da malezijski sudovi ne raspravljaju o spomenutoj tužbi.

IZVORI:

[ENGLESKI]  http://www.malaysiakini.com/news/382493

[ENGLESKI] http://www.malaysiakini.com/news/382594

[ENGLESKI] US State Department's 'Malaysia 2015 International Religious Freedom Report': https://my.usembassy.gov/irf2015_my-081016/

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:

Stop Legal Harassment of Speaker of Malaysian State Assembly - Hannah Yeoh

For the Kind Attention of:

• His Royal Highness Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj Ibni Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alhaj
  • Chief Minister of Selangor - YAB Dato Seri Mohamed Azmin Bin Ali
  • High Representative of the European Union for Foreign Affairs - Ms Federica Mogherini

The Speaker of the Selangor Assembly, Hannah Yeoh, is being legally harassed by a Muslim university lecturer, who claims that she has a "Christian agenda" because she wrote an autobiography which tells how her Christian faith helped her choose a career path in public service.

Yeoh's book, entitled, "Becoming Hannah: A Personal Journey by Hannah Yeoh", which was published in 2015, is now at the centre of allegations of "proselytising". And, while proselytising against Islam is an offence in Malaysia, Yeoh's book simply reports on her experiences in the context of her faith.

Therefore, this petition calls on you, the Sultan and Chief Minister of Selangor, as well the High Representative of the European Union for Foreign Affairs, the UN Secretary General, and the US Secretary of State, to intervene in Ms Yeoh's defence.

Religious minorities in Malaysia must be protected from such specious arguments and defended against potential abuses of the law in regard of such allegations.

We, the undersigned, are asking that this complaint not be entertained by the Malaysian courts.

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

36.718 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 50.000 potpisa.