A petíció címzettje: Újbuda Polgármestere

546

546 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 1 000 aláírást.

Sasad és Gazdagrét lakókörnyezetének és jellegének megóvása

Szeretnénk megőrizni lakókörnyezetünk, Sasad és Gazdagrét jelenlegi élhető állapotát és jellegét.

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

A petíció címzettje: Újbuda Polgármestere

Tisztelt Polgármester Úr!

Sokunkat, régi sasadi és gazdagréti lakosokat aggodalommal tölt el a környezetünk drasztikus változása, mely köszönhető a közelben folyó építkezéseknek.

Elsősorban említenénk itt a Sasad Liget lakópark 6 ütemét, mely már önmagában egy lakótelep több ezer beköltöző lakossal, egész Madárhegy beépítését és a Sasad Resort lakóparkot.

Sajnos már most, amikor a Sasad Liget új ütemeit még át sem adták, érezzük a negatív hatásokat.
Úgy látjuk, hogy a fent említett építkezésekre az engedélyek úgy adták ki, hogy közben nem vették figyelembe az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztését és a környék jellegét.

Aggodalmaink, illetve a már most tapasztalható negatív hatások:

- nincs elég bölcsödei, óvodai, iskolai férőhely (igen, tudunk az óvoda bővítésekről, azonban sok esetben sajnos a plusz csoportszobák építése a meglévő kertből vesz el, illetve a kert mérete marad de kétszer annyi lesz a gyerek, mely értelemszerűen ront a minőségen)
- a környező élelmiszer boltok már most olyan zsúfoltak, hogy sokszor egy átlagos délelőtt nem lehet parkolót találni és a kocsit alig lehet tolni a sok embertől a boltban
- a felnőtt és a gyerek háziorvosi rendelőkben már most több órás a várakozási idő, az orvosok idősek, túlterheltek, úgyszintén a védőnők
- közlekedés és parkolás  - a több ezer új ember több száz új autót jelent, melyhez kapcsolódó problémák egyértelműek a parkolóhelyek és a megnövekedett forgalom kapcsán (növekvő károsanyag kibocsájtás, por és zajszennyezettség)
- játszóterek zsúfoltsága - örülünk, hogy sok a gyerek a környéken, és a játszóterek valóban fel lettek újítva, de esetleg lehetne a nagy építkezéseket is kötelezni egyrészt a lakóparkon belül egy használható játszótér létesítésére, illetve új játszóterek támogatására a környezetében, mert az új lakók nyilván nem csak azt az egy lakóparkit fogják használni
- környezetterhelés és károsítás negatív hatásai az itt élő élőlényekre (a védett Sas-hegyi, Madár-hegyi, Frankhegy, Pösingermajor, Farkashegy élővilága),

és a sort még tudnánk folytatni. Ezek csupán a legfőbb problémák.

Őszintén reméljük és szeretnénk, ha lakókörnyezetünk megmaradhatna egy csendes, kellemes, kertvárosias környéknek.

Kérnénk szépen a Polgármester urat, illetve az önkormányzat testületét, hogy vegyék figyelembe aggályainkat, adjanak ki tájékoztatást a problémák megoldására vonatkozóan, tájékoztassák a lakosságot a fejlesztésekről és a jövőben kiadott építési engedélyeket a fentieket figyelembe véve mérlegeljék.

Úgy gondoljuk, hogy elég volt a környéken folyó esztelen építkezésekből és ingatlanfejlesztésekből. Kérjük, hogy vegyék figyelembe a helyi lakosság igényeit. Reméljük, hogy a petíciót aláírók száma felhívja figyelmüket a probléma súlyosságára és arra, hogy mennyien ellenezzük a jelenlegi folyamatot.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]