Legyen kötelező a váláskor a gyermekek váltott elhelyezése!

A petíció címzettje: Dr Trócsányi László Igazságügy Miniszter - dr. Gyimesi Tamás Ferenc i.ügyi és m.jogi jogalkotásért felelős h.á.titkár

Legyen kötelező a váláskor a gyermekek váltott elhelyezése!

378 aláírás. A következő cél: 500!

Ma hazánkban a szülők válása esetén az egyik szülő felügyelete alá kerülnek a gyerekek, a másik szülőnek (jellemzően az apának) a szülői jogának gyakorlása felfüggesztődik. Holott kutatások bizonyítják, hogy a gyerekeknek az apjukra, a velük töltött időre is nagy szükségük van! Miért kérdőjeleződik meg az apa megfelelő szülői mivolta, ha a válásig vitán felül állt?

Ráadásul előfordulnak olyan szélsőséges esetek is, amikor az anya nem is alkalmas a gyerek nevelésére, erről pszichológiai szakvélemény van, mégis őhozzá rendelik a gyermekeket. Elfogult bírói ítéletek, kellő végzettséggel nem rendelkező, nem kellő gondosággal dolgozó szakértők teszik még nehezebbé a gyermekeikért küzdő apák életét.

Szlovákiában, ahol bevezették a kötelező osztott elhelyezést, drámaian csökkent a válások száma, hiszen a szülői felügyeleti jog, illetve a megítélt gyerektartás már nem volt biztosítva a válófélben lévő nőknek. Nem érte meg válni.

Kérem, írja alá petíciónkat melyet Dr Trócsányi Lászlónak, az Igazságügy Miniszternek és dr. Gyimesi Tamás Ferenc igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárnak címzünk!

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

378 aláírás. A következő cél: 500!

Aláírás

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Adatait adatvédelmi szabályzatunknak és felhasználási feltételeinknek megfelelően használjuk

Tisztelt dr. Trócsányi László, Igazságügy Miniszter és dr. Gyimesi Tamás Ferenc igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkár!

Az elvált szülők gyermekei ügyében írok Önöknek. Kérem, hatékonyan segítsék, hogy a gyermekek, a szüleik válása esetén ne kelljen nélkülözzék az egyiküket, tipikusan az apát!

Ma már komoly kutatások bizonyítják, hogy a gyermekeknek mindkét szülőjükre egyformán szükségük van. Mégis a hazai bírói gyakorlat, az egyik szülő szülői jogait felfüggeszti, és a másiknak ítéli a gyermeket, a másikuk gyakran csak két hétvégén láthatja őket egy hónapban.

Ez sem a gyermekek, sem a szülők érdekét nem segíti, hiszen a gyermekek nem fejlődhetnek legjobb lehetőségeik szerint, illetve a különélő szülők is jelentős stresszel kénytelenek megbírkózni.

Szlovákiában, ahol bevezették a kötelező osztott szülői felügyelet intézményét drámaian csökkent a válások száma. Kérem, tegyék lehetővé, hogy Magyarországon, mi is eljussunk ide!

Kötelezően váltott szülői felügyeletet kérünk!

[az Ön neve]

Kötelezően váltott szülői felügyeletet kérünk!

[az Ön neve]