A petíció címzettje: Magyar Olimpiai Bizottság

649

649 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 1 000 aláírást.

Változtassák meg a tokiói olimpiai formaruhákat

Tisztelt Magyar Olimpiai Bizottság!

Egy olimpián mind a megnyitó felvonulásán, mind az utcai ruházaton hazánk hagyományait, értékeit kell képviselni, és nem a fogadó országét! A magyar nemzeti színeknek színhelyesnek kell lenniük. Erről rendelkezés van. Nem majdnem feketét és nem a zöld egyéb árnyalatát, hanem a zászlónkkal egyező színeket kell használni.

Sajnálatos módon a már elfogadott olimpai formaruhák, amelyekben legjobbjaink hazánkat képviselik a 2020-as olimpián, megjelenésében nem tükrözik a magyar jelleget. Azok inkább hasonlítanak japán judó ruhához, mint a magyar értékeket, hagyományokat visszatükröző öltözékhez. Ezért kérjük, hogy változtassák meg a tokiói olimpiai formaruhákat, írjanak ki új és nyílt pályázatot, hogy ne csak egy szűk körnek legyen lehetősége pályázni és végre a magyar hagyományokat, értékeket nem sutba dobó ruházatban jelenhessenek meg legkiválóbb sportolóink az olimpián!

A magyar nemzeti lobogó színeit az MSZ 1361:2009 szabályozza. Az adatok a Pantone Swatch (textil) színezékek táblázatából: Piros: 18-1660 „paradicsompiros”; Munsell szerint kb. 4,6R 4,4/15

Fehér: Berger-féle fehérségi mérőszám: WBE=100 [
Zöld: 18-6320 „pázsitzöld”; Munsell kb. 1,25G 4,2/5

Megengedett eltérés: ΔE = 2,0 (Colour Measurement Committee képletével)

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

A petíció címzettje: Magyar Olimpiai Bizottság

Tisztelt Magyar Olimpiai Bizottság!

Sajnálatos módon a már elfogadott olimpai formaruhák, amelyekben legjobbjaink hazánkat képviselik a 2020-as olimpián, megjelenésében nem tükrözik a magyar jelleget. Azok inkább hasonlítanak japán judó ruhához, mint a magyar értékeket, hagyományokat visszatükröző öltözékhez. Ezért kérjük, hogy változtassák meg a tokiói olimpiai formaruhákat, írjanak ki új és nyílt pályázatot, hogy ne csak egy szűk körnek legyen lehetősége pályázni és végre a magyar hagyományokat, értékeket nem sutba dobó ruházatban jelenhessenek meg legkiválóbb sportolóink az olimpián!

Fehér: Berger-féle fehérségi mérőszám: WBE=100 [
Zöld: 18-6320 „pázsitzöld”; Munsell kb. 1,25G 4,2/5
Megengedett eltérés: ΔE = 2,0 (Colour Measurement Committee képletével)

Üdvözlettel:
[az Ön neve]