Aláírásgyűjtés a Lymphoedema rehabilitációs osztály fennmaradásáért, ágyszámának növeléséért

A petíció címzettje: DPC Kórház Szent István telephely

02 000
  1 777

1 777 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 2 000 aláírást.

SIKER!!!

December 17-én felhívott telefonon Tóth Tamás a kórház ápolási- és finanszírozási igazgatója azzal, hogy megkapták a peticiót és ennek kapcsán elmondta, hogy szó sincs bezárásról, a jelenlegi csak egy átmeneti állapot és január 6-tól újra 30 ággyal fog működni az osztály. Valamint a hozzájárulását adta ahhoz, hogy mindezt nyilvánosan, a nevével együtt publikálhassam is.

Most pedig, január 6-tól valóban 30 ággyal fogadja a nyiroködémás betegeket az osztály!

A petíció legnagyobb eredménye számomra az, hogy ilyen sok ember számára fontos a nyiroködémás betegek sorsa, a gyógyításuk, a gyógyulásunk.

Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

A Szent István Kórház Lymphoedema részlege évtizedek óta nagyon mostoha helyzetben van az intézmény berkein belül. 20 év alatt kevesebb, mint harmadára csökkent az ágyszám, miközben a lymphoedemás betegek száma egyre nő (a lakosság 8-10%-át érinti) és ez az egyetlen kifejezetten erre a betegségre specializálódott, szakszerű kezelést nyújtó fekvőbeteg osztály az országban.

Október 1-jétől a kórház vezetősége 15 db ágyra csökkentette az osztály férőhelyeit arra való hivatkozással, hogy nővérhiány miatt be kell zárni egy belgyógyászati részleget (elfekvőt) és el kell helyezni valahová az ottani betegeket. Elvileg csak január elejéig marad ez a helyzet és utána visszaadják az ágyakat, de valójában semmi sem biztos és félő, hogy a maradék férőhelyet is elveszik és bezárják a Lymphoedema osztályt (többször figyelmeztették már a veszteségessége miatt).

Én, mint érintett beteg és mint a Második lépés Klub nevű betegcsoport vezetője szeretnék tenni az osztály fennmaradása érdekében, ezért indítom ezt a petíciót.

Kérem, segítsenek! Gyűjtsünk össze minél több aláírást a Lymphoedema osztály teljes, 30 ággyal működő fennmaradásáért!

Köszönettel:

Dobozi Barbara

en.wikipedia.org/wiki/Lymphedema

www.facebook.com/masodiklepesklub

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

A petíció címzettje: DPC Kórház Szent István telephely

A Lymphoedema rehabilitációs osztály fennmaradása, ágyszámának növelése

[az Ön neve]

Írja alá most