A petíció címzettje: Stiftung Internationaler Karlspreis zu Aachen

020 000
  18 852

18 852 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 20 000 aláírást.

Kérjük vonják vissza Klaus Iohannis jelölését az idei Nagy Károly díjra!

Klaus Iohannis román államfő az idei Nagy Károly díj várományosa. Azért kapná ezt a jelentős nemzetközi kitüntetést, mert ő a méltányosság, a kisebbségek védelme és a kulturális sokszínűség nagy támogatója.https://www.karlspreis.de/de/aktuelles/karlspreis-2020

Sajnos a díj odaítélése óta eltelt időszakban bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem támogatja a kisebbségeket és a sokszínűséget, hanem a múlt század legsötétebb nacionalista irányzatait követi, így méltatlanná vált egy olyan díjra, melynek korábban II. János Pál és Ferenc pápa is kitüntetettje volt. Televíziós beszédében nyíltan kisebbségellenes nézeteinek adott hangot elutasítva a kisebbségi autonómia minden formáját: míg ő Románia elnöke, ilyen törvény nem létezhet.www.facebook.com/privesc.eu/videos/3299868646708610/

A díj átadását a járványhelyzet miatt elhalasztották, így lehetőségünk nyílik tiltakozni ellene. Kérjük támogassa petíciónkat, melyet a díjat odaítélő alapítványnak küldünk

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

A petíció címzettje: Stiftung Internationaler Karlspreis zu Aachen

Wir möchten das Kuratorium der Stiftung Internationaler Karlspreis zu Aachen darauf aufmerksam machen, dass einige Tatsachen die Nominierung von Klaus Ioannis für den Karlspreis in Frage stellen.
In seiner Fernsehrede äußerte das rumänische Staatspräsident offen seine Ansichten gegen Minderheiten und lehnte alle Formen der Minderheitenautonomie ab: "Solange ich Präsident von Rumänien bin, kann ein solches Gesetz nicht existieren."
www.facebook.com/privesc.eu/videos/3299868646708610/

Den Karlspreis hat in den letzten Jahren Angela Merkel, Papst Johannes Paul II. und Papst Franziskus erhalten, und unserer Ansicht nach ist der Widerspruch zwischen der Rechtfertigung der Nominierung (Laudation) und der Realität beträchtlich. "Er ist ein großer Streiter für Fairness, den Schutz für Minderheiten und kulturelle Vielfalt" (Zitat aus der Begründung der Nominierung.)
Dieser Widerspruch untergräbt den Ruf des Karlspreises. Die aufgrund der epidemiologischen Situation verschobene Übergabe bietet uns, europäischen Bürgern, die die Freiheit des Anderen respektieren, die Gelegenheit, unseren Protest zu äußern. Wir möchten den Widerruf der Nominierung beantragen!

[az Ön neve]

Írja alá most