A FIFA vizsgálja felül az 1954-es berni döntőn doppingoló játékosokkal kiálló német válogatott világbajnoki címét

A petíció címzettje: Fédération Internationale de Football Association

05 000
  3 062

3 062 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 5 000 aláírást.

A Német Olimpiai Bizottság, a Humboldt Egyetem és a münsteri Wilhelm Egyetem kutatócsoportjának közös vizsgálata során megállapítást nyert, hogy az 1954-es berni labdarúgó világbajnoki döntő előtt a német csapat orvosai metamfetaminnal (pervitin) segítették a német válogatott több tagját. Bár 1954-ben még nem volt kötelező doppingvizsgálat a mérkőzések után, de mivel a lovak doppingolása már tiltottnak számított, ezért nyilván a futballban sem lehetett megengedett. Indítványozzuk ezért, hogy a FIFA vizsgálja felül a németeknek a magyar Aranycsapat - mely a csoportkörben még 8-3 arányban diadalmaskodott az NSZK válogatottja felett - ellenében megszerzett világbajnoki címét! Teljesítményfokozó szerek használata (dopping) miatt ugyanis vettek már el nem egy elsőséget (így például Ben Johnson kanadai futó olimpiai aranyérmét is 1988-ban), ezért a világbajnoki cím felülvizsgálata nem lenne példa nélküli a sporttörténelemben. Amennyiben legalább 10 ezer aláírás összegyűlik a kezdeményezés támogatására, hivatalosan is a FIFA, esetleg a Nemzetközi Sport Döntőbíróság (CAS) elé terjesztjük a kérést.

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:

A petíció címzettje: Fédération Internationale de Football Association

[az Ön neve]