Petíció egy amerikai iskolának

020 000
  18 673

18 673 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 20 000 aláírást.

Fiú a lányöltözőben...

Nagy vihart kavart Missouri egyik iskolájának esete: egy 17 éves fiú (transznemű fiatal, azaz fiúnak született, de lánynak érzi magát) a lányok öltözőjében készült a testnevelés órákra. Több mint 150 diák vonult ki az iskolai órákról, hogy demonstrálják: nem értenek egyet az iskola megengedő hozzáállásával. Az iskola vezetősége ugyanis félve a „politikailag inkorrekt” címkétől megengedte a fiatalembernek, hogy a lányöltözőt használja. Bár kineveztek részére egy „nemileg semleges” öltözőt, ő – mivel lánynak érzi magát – nem hajlandó azt használni, inkább a lányok között öltözne. Természetesen felháborodott édesapák sora adott hangot kritikájának az iskola felé. Az eset kapcsán az iskola vezetőségének egy része lemondott.

Az egyikük így nyilatkozott: „Elnézném-e, hogy bántják ezt a fiatalt? Nem. De azt sem nézem el, hogy a bolondját járassa az iskolával, és a fiatal lányokkal együtt legyen. Ez már több a soknál."

Az iskola döntése meghajlás a radikális baloldal előtt, egyben a lányok magánélethez való jogának egyértelmű megsértése az iskolai környezetben.

Tizenéves lányok immár a saját öltözőjükben nézhetik végig egy fiú vetkőzését. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan, a szülők felháborodása érthető.

Álljon az ellenzők mellé és üzenjen az iskola vezetőinek, hogy a Hillsboro Középiskola lánytanulóinak is joga van a magánélethez, mely nem csorbítható egyes diákok különleges kívánságai miatt.

Bővebb információ:

St. Louis Post-Dispatch Article on Board Resignations

Írja alá most

A lányöltöző a lányoké

Tisztelt Hillsboro Középiskola!

Kérem, hogy gondolják újra döntésüket: megengedhető-e, hogy az ellenkező nem képviselői a lányok öltözőjét és mosdóját használják? Azzal, hogy megengedték egy fiúnak a lányöltöző használatát, az iskolába járó lányok magánélethez való jogát tiporják. Egy diák feltételezett „joga” nem akadályozhatja a többiek jogait. Kérjük, hogy adjanak ki egy nyilatkozatot, amelyben elnézést kérnek döntésükért és megerősítik elköteleződésüket az iskolába járó lányok magánszférájának védelmében!

Üdvözlettel:
[az Ön neve]