Ne indítsák újra a pedagógusokat genderideológiára kiképző kurzust az ELTE-n!

Petíció

Ne indítsák újra a pedagógusokat genderideológiára kiképző kurzust az ELTE-n!

28 002 aláírás. A következő cél: 50 000!

A gyermekvédelmi törvény megkerülése érdekében genderideológiára érzékenyítő képzést tartanak az adófizetők pénzéből fenntartott ELTE-n.

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara által „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” címmel eddig kétszer elindított online kurzusa a genderideológia alapvetéseire oktatja a pedagógusokat és az érdeklődő szülőket.

A kurzusról a rajta részt vett pedagógus testvérpár, Szekeres Éva és Katalin 9 részes tényfeltáró cikksorozatban rántotta le a leplet a Védett Társadalom Alapítvány blogján.

„Nagyon nehéz megmondani valakiről egészen kiskorában, hogy transznemű, vagy csak nem a sztereotípiáknak megfelelően viselkedik. Éppen ezért mindenképpen érdemes hagyni szabadon kísérletezni a nemi megjelenítésmódokkal” - tanítják az ELTE kurzusán a magyar pedagógusokat…

A Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO ezért az ELTE vezetéséhez fordul, arra kérve őket, hogy ne indítsák újra a magyar pedagógusokat LMBTQ- és genderideológiára, illetve átfogó szexuális nevelésre kiképző kurzust.

Részletek a 9 részes cikksorozatban feltárt problémákból:

• Az ELTE kurzusán a genderideológia szókészletére tanítják a pedagógusokat. A tananyag tartalmazza például a ciszcentrikusság, genderbinary, homofóbia, heteronormativitás, genderpolarizáció, nemi performativitás, queer, transzvesztitizmus, társadalmi nem, transzfóbia, pánszexualitás fogalmait.

• A kurzus a radikális genderideológián alapul, több helyen a stabil férfi-nő kategóriával szemben foglal állást: „a nemi identitás nem értelmezhető ilyen rögzített és átjárhatatlan kategóriákkal, mint azt a transz emberek élete is bizonyítja”;

illetve “a klasszikus pszichológiát egyre többen kritizálják annak ciszcentrikusságával, amennyiben alapértelmezettnek vette, hogy a nemi identitás egybeesik a születési nemmel”.

• A szexuális orientáció elemzésekor a hagyományos típusba sorolják a heteroszexualitás mellett a homoszexuális, a biszexuális és a leszbikus irányultságokat.

•  A tananyag „LMB+ és gendernonkonform!” gyerekek fejezetében arról írnak, hogy már az 5 éves gyerekek is sztereotip módon gondolkoznak, mivel például már óvodában ellenzik a saját nemnek nem megfelelő öltözködést, mindennek pedig a következő az oka: „nagyon erőteljesen megtapasztalnak és tudatosítanak egy identitáskategóriát, és ezzel összefüggésben a nemekhez kapcsolódó sztereotípiákat is megtanulják”. A kurzus a genderideológiának 100%-ban megfelelve ezen sztereotípiák felszámolása mellett foglal állást.

A tananyag sztereotípiának állítja be a gyermekek természetnek megfelelő, normális gondolkodását: „Egy 25 országban elvégzett kutatás eredményei szerint már az ötéves gyerekek 60%-a is sztereotip módon nyilatkozott meg a nemekkel kapcsolatban, és ez a 8 éveseknél már 70% volt.”  Tehát, még egyszer rögzítsük, hogy teljesen világos legyen, ha egy gyerek a nemének megfelelően fejezi ki magát, akkor sztereotipikusan viselkedik.

• A Nemi konstancia vs. nemi identitás fluiditás rész szerint „mind a szakirodalomban, mind a hétköznapi életben is egyre nagyobb a láthatósága és elismertsége a gendernonkonform gyerekeknek”, bármit is jelentsen ez. Azt is megjegyzik, hogy mára a gendernonkonform gyerekeket inkább genderfüggetlennek illene nevezni, mert előbbi kifejezés egyfajta problémára, rendellenességre utal, míg utóbbi az állapot természetességét hangsúlyozza.

• A kurzus a Pride felvonulást az érdekérvényesítési küzdelem egyik lehetséges színtereként állítja be.

• Ugyanígy az érdekérvényesítés jó példái közé sorolja a homoszexuális és transzgender propaganda mesekönyvet kiadó Leszbikus Labrisz Egyesület és a Szimpozion Egyesület Melegség és megismerés című iskolai nevelési programját is.

Erről a programról itt írtunk korábban. Csak röviden: keresztényellenes elemeket tartalmaz, arra biztatja a pedagógusokat, hogy a gyerekeket eleve úgy kérdezzék a kapcsolataikról, hogy abba a homoszexuális kapcsolatokat is beleveszik (van barátod vagy barátnőd?) a heteronormativitás meghaladása érdekében, arra biztatja a tanárokat, hogy nyugodtan hívják a fiút lánynak, a lányt fiúnak, a szalagavatón “mindenki olyan neműként és neművel táncoljon, ahogy és akivel szeretne”, jó példaként állítják be a leszbikus tanár előbújását a Pride-élményéről szóló prezentáció gyerekeknek való bemutatásával.

• Találunk videót egy CEU-n lezajlott előadásról Határtalan tudás: Nemek és nemváltók címmel, egy másik, „Családformák és társadalmi nemek változása, genderfóbia Európában” című előadást, de nem marad ki a Gender ABC és Bevezetés a queerelméletbe című könyv sem.

•  A kurzus ezzel szemben egyetlen cikket vagy tanulmányt sem tartalmaz a genderszemlélet kritikájáról vagy annak megkérdőjelezéséről. Sehol egy értekezés, kutatás, könyv, videóanyag a témát behatóan ismerő, azt kritizáló pszichológusoktól, pszichiáterektől, szociológusoktól, és a baloldali, liberális szerzők mellett sehol egy konzervatív újságíró tollából született írás a kérdéskört illetően.

• Meg kell jegyezni azt is, hogy sok jól használható anyag is megjelenik a kurzusban, hasznos, jól feldolgozott témák. A stratégia viszont világszerte és nálunk is pont az, hogy a normálisba kell belecsempészni az abnormálisat.

Semmi keresnivalója egy állami(!) egyetemen a pedagógusok szexuális és genderideológiákra való kiképzésének.

A Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO barátai ezért az ELTE vezetőihez fordulnak a kurzus leállítása és a magyar gyermekek ártatlansága megőrzése érdekében.

Kérjük, írja alá, és terjessze a petíciót ismerősei körében Ön is, így támogatva ezt a fontos ügyet.

---------

Az ELTE érzékenyítő kurzusáról további részleteket a VDTA blog 9 részes tényfeltáró cikksorozatában olvashatunk:

1. rész: A gyermekvédelmi törvény megkerülése érdekében érzékenyítő kurzust tartanak az ELTE-n

2. rész: A Pride-ra és a Labrisz Leszbikus Egyesületre hivatkoznak pozitív példaként az ELTE online kurzusának tananyagában

3. rész: A család fogalmát is relativizálják az ELTE genderkurzusán

4. rész: „Ha egy gyerek a nemének megfelelően fejezi ki magát, akkor sztereotipikusan viselkedik” – tanítják az ELTE online kurzusán

5. rész: Az ELTE érzékenyítő kurzusa feltűnően kerüli a pubertásblokkolók, valamint a nemi átalakító hormonok és műtétek témáját

6. rész: A gyerekeknek adott pubertásblokkolók és nemi átalakító hormonok a nemi átalakító műtétek brutális előkészítő állomásai

7. rész: CJ, a “gender kreatív” kisfiú, akit felkarolt az LMBTQ-lobbi

8. rész: A gyermekvédelem ügyét nem engedhetjük át politikailag motivált, genderérzékenyítő szervezeteknek!

9. rész: Az ELTE érzékenyítő kurzusa az Átfogó Szexuális Nevelésen alapul

Eredeti kép forrása

28 002 aláírás. A következő cél: 50 000!

Aláírás

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Adatait adatvédelmi szabályzatunknak és felhasználási feltételeinknek megfelelően használjuk

Petíció az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetőségéhez

Tisztelt Vezetőség!

Döbbenten értesültünk az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító és Óvóképző Kar „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” című kurzusáról, amelyet már kétszer elindítottak ebben a tanévben.

A kurzus a radikális genderideológián alapul, több helyen a stabil férfi-nő kategóriával szemben foglalva állást. Pl.: „a nemi identitás nem értelmezhető ilyen rögzített és átjárhatatlan kategóriákkal, mint azt a transz emberek élete is bizonyítja”.

A képzésen emellett olyan tanácsokkal látják el a pedagógusokat, amelyek követése veszélyeztetheti a magyar köznevelési rendszerben részt vevő gyermekeket. Pl.: „Nagyon nehéz megmondani valakiről egészen kiskorában, hogy transznemű, vagy csak nem a sztereotípiáknak megfelelően viselkedik. Éppen ezért mindenképpen érdemes hagyni szabadon kísérletezni a nemi megjelenítésmódokkal”.

Petíciónk oldalán számos további példát hozunk a kurzus téves, félrevezető, tudománytalan, sőt, több helyen társadalmilag káros, gyermekeket is veszélyeztető elemeire.

Tisztelettel kérjük az ELTE vezetését, hogy ne adjanak teret e genderideológián alapuló kurzusnak a nagy múltú egyetemen, ne indítsák azt újra, és ne érzékenyítsék LMBTQ- és genderideológiára a hallgatóikat más kurzusaikon sem.

[az Ön neve]

Petíció az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetőségéhez