A pedofília relativizálása elfogadhatatlan

siker

11 524 people have signed.

Vegye le az Index a pedofilmentegető videóját!

Pár napja felháborító videót tett közzé az Index. Konyhanyelv című műsorában Lakatos Márk vendége volt Csákányi Eszter (színművész), Mérő Vera (pszichológus) és Wahorn András (művész).

Még a főételnél sem tartottak, amikor Csákányi Eszter színésznő megosztott egy borzalmas eseményt a múltjából. Kiderült, hogy a művésznőt 8 éves korában egy felnőtt férfi molesztálta. Gyermekként természetesen nem tudta, hogyan kezelje a történteket, amelyek máig kihatnak az életére.

Wahorn András megdöbbentő módon azonnal elkezdte mentegetni a szexuális bűnözőt. Érvelése szerint semmi probléma nincs a történtekkel, ha a színésznőnek akkor ez nem jelentett negatív élményt.

A pedofília súlyos bűncselekmény, mindegy, milyen korban követik el, és hogy az áldozat szerint visszaélés történt-e.

Wahorn András szerint nem lehet elítélni azt, aki 50 évvel ezelőtt követett el szexuális bűncselekményt gyerekekkel szemben.

A művész is elmesélte első szexuális élményét, ami 11 évesen történt vele, egy nála tíz évvel idősebb nő mutatta meg neki ezt a fajta élvezetet. András a mai napig nem szexuális visszaélésként emlékszik vissza rá, hanem mint pozitív élményre. Noha jó eséllyel innen eredhet későbbi szexfüggősége.

Azt is elmondja, hogy onnantól kezdve csak ezzel a tevékenységgel volt elfoglalva, míg kortársai fociztak, játszottak, ahogy egészséges tizenegy éves kisfiúk szoktak. Neki ezen a ponton véget ért a gyermekkora.

A műsor további részében is mentegeti a pedofil cselekedeteket. Szerinte az nem erőszak, ha egy férfi molesztál egy 8 éves kislányt, amennyiben a gyerek nem tiltakozik.

A pedofil bűncselekményeket nem relativizálhatjuk! Ez nem érzés és vélemény kérdése, nem szubjektív kategória. Nincs olyan, hogy a gyerek „beleegyezett”, vagy neki „jó volt”.

Szégyenletes, hogy a legnagyobb elérést produkáló online lap ilyen műsort ad ki a kezéből, és a nagy közfelháborodás ellenére sem vette még le a videót, hiszen a nézettség és a profit fontosabb számára, mint az erkölcs.

Pontosan a Wahorn-féle hozzáállás miatt van még mindig sok gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélés.

A gyerek nem „kis felnőtt"! Nem tud dönteni ilyen kérdésekben. Tartsák tiszteletben gyermeki lelkét és ne éljenek vissza a tudatlanságával!

Ez nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába, a pedofília következetesen elítélendő, káros társadalmi jelenség, amely emberek életét töri derékba és lelkileg (olykor testileg is) megnyomorítja az áldozatokat. A gyermekek jogai százszorta fontosabbak, mint akár egy Munkácsy-díjas festőművész magánvéleménye, vagy egy online újság profitja!

Az Index ne adjon teret ilyen megnyilvánulásoknak! Ne utólag mentegesse Wahorn Andrást, hanem vegye le a videót most azonnal!

Ez a petíció...

Győzelem!

Törölje az Index ezt a szégyenteljes videót!

Tisztelt Index Szerkesztőség!

Az Önök YouTube csatornáján elérhető Konyhanyelv c. műsoruk pár nappal ezelőtti epizódjában Wahorn András Munkácsy-díjas művész relativizálta a pedofil bűncselekményeket.

Ez nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába, a pedofília következetesen elítélendő, káros társadalmi jelenség, amely emberek életét töri derékba és lelkileg (olykor testileg is) megnyomorítja az áldozatokat. A gyermekek jogai százszorta fontosabbak, mint egy festőművész magánvéleménye.

Kérem, töröljék ezt a videót, mert nem más hangzik el benne, mint a pedofil bűncselekményt elkövetők védőbeszéde!

Válasszák a profit helyett az erkölcsöt, a nézettség helyett gyermekeink testi-lelki jólétét!

[az Ön neve]

Írja alá most

11 524 people have signed.