Petíció

0500 000
  234 364

234 364 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 500 000 aláírást.

Ne ássa alá az ENSZ a hívő emberek szabadságát!

Az ENSZ különleges rapportőre nemrég jelentést írt az élettel, a házassággal, a biológiai nemmel kapcsolatos vallásos meggyőződésekről.

Ahmed Shaheed, a vallás és meggyőződés szabadságának különleges előadója az abortusz és az úgynevezett LMBTQI-jogok mellett szólalt fel a törvénytisztelő, békés hívek meggyőződésével szemben. A jelentésben diszkriminációval vádolja meg a vallási intézményeket és a híveket.

Odáig megy, hogy az állam kibővített szerepe mellett érvel doktrinális ügyekben, amennyiben az „káros, megkülönböztető jellegű nemi (gender) normákat tartalmaz”. Emellett kritizálja az afrikai vallásos embereket, akik ellenzik a homoszexualitást népszerűsítő iskolai könyvek bevezetését.

Akkor, amikor a világ népessége egy jelentős részének korlátozzák a szabad vallásgyakorlását (a legüldözöttebb vallás a kereszténység), az ENSZ vallásszabadság előmozdításáért felelős jelentéstevője maga ássa alá azt.

Írja alá a petíciót, és hívja fel az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa elnökét illetve az ENSZ főtitkárát, hogy távolítsák el pozíciójából Ahmed Shaheed-et.

Hivatkozások:

A kritizált jelentés innen tölthető le:

Összefoglaló:

ENSZ-jelentés promotálja az abortuszokat és az LMBT-jogokat az emberi jogokkal szemben (The Washington Times)

“https://www.washingtontimes.com/news/2020/apr/13/un-report-promotes-abortion-lgbt-rights-over-human/”

UN Expert: World Religions Should Defer to the Authority of UN Experts (C-FAM)

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

A petíció címzettjei:

H.E. Elisabeth TICHY-FISSLBERGER, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa elnöke
H.E. Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára

Aggasztónak tartom Ahmed Shaheed, a vallás és meggyőződés szabadságának különleges jelentéstevőjének az Emberi Jogok Tanácsa számára készített jelentését.

Shaheed úr megbízatása a vallás és lelkiismeret szabadságának előmozdításáról szól, ami az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 18. cikke által elismert alapvető jog:

„Minden személynek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához, ez a jog magában foglalja a vallás és a meggyőződés megváltoztatásának szabadságát, valamint a
vallásnak vagy a meggyőződésnek mind egyénileg, mind együttesen, mind a nyilvánosság előtt, mind a magánéletben oktatás, gyakorlás és szertartások végzése útján való kifejezésre juttatásának jogát.”

Ahelyett, hogy a vallás és lelkiismeret szabadságát érő nemzetközi jogsértésekre összpontosított volna a különleges előadó, úgy döntött, hogy elősegíti az ENSZ emberi jogi bizottságainak vitatott politikai céljait az abortusz, illetve a szexuális irányultság és a nemi (gender) identitás vonatkozásában.

A jelentéstevő diszkriminációval vádolja meg a hívőket, ha elutasítják az abortuszt és ellenzik a házasság újradefiniálását, valamint a biológiai nem és a férfiak és nők közti különbségek lebontását. Ezt a nem (gender) és a nemi (gender) egyenlőség megerőszakolt értelmezésével teszi meg.

Hívő emberként rosszul érint, hogy a saját és testvéreim szabadságának védelmével megbízott személy valójában aláássa azt. Ezért arra kérem, hogy vonja vissza Ahmed Shaheed és minden olyan jelentéstevő megbízatását, akik túllépnek a hatáskörükön.

Ezenkívül felhívom Guterres főtitkár urat, hogy hozzon létre egy olyan mechanizmust, amellyel a tagállamok, ügynökségek és a civil társadalom panaszt nyújthatnak be a speciális jelentéstevők és az Emberi Jogi Tanács esetleges összeférhetetlenségével, politikai elfogultságával és etikátlan gyakorlataival kapcsolatban az elszámoltathatóság érdekében.

Számít az én emberi jogom is.

[az Ön neve]

Írja alá most