A kiszolgáltatottak érdekeit védje az Amnesty, ne a stricikét! - #NoAmnestyForPimps

Miért a striciket védi a jogvédő szervezet?

050 000
  45 793

45 793 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 50 000 aláírást.

„Azt mondják, hogy az európai civilizáció eltüntette a rabszolgaságot. Ez tévedés. Még most is van rabszolgaság. De most már csak a nőre nehezedik, és úgy hívják, hogy prostitúció.”  Victor Hugo: Nyomorultak

A héten az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet mégis elfogadta a tavaly közzétett, tömeges tiltakozást kiváltó prostitúcióval kapcsolatos politikáját, amelyben annak teljes dekriminalizációját szorgalmazza. Petíciónk felszólítja a szervezetet politikáján való változtatásra, továbbá arra, hogy kérjenek bocsánatot a szexipar kizsákmányoltjaitól.

Mit is jelent a teljes dekriminalizálás? Azt, hogy nemcsak a prostitúcióban élők nem büntethetők a szex-munkáért, hanem az ügyfelek és a futtatók sem.

A prostitúció teljes dekriminalizálása:

1. valóságos ajándék a futtatók (stricik) és a szexuális vásárlók számára, mivel lehetővé teszi, hogy tevékenységüket "szex-vállalkozóként" és "ügyfélként" folytassák,
  2. a munka egy formájaként normalizálja és legalizálja az önmagában is kizsákmányoló prostitúciót és a vele együtt járó, legtöbbször nőket érintő további kizsákmányolásokat,
  3. kutatások szerint növeli a szex-kereskedelmet, valamint a fizikai és szexuális erőszakot a prostitúció áldozataival szemben.

A szexuális kizsákmányolás nem szabadna, hogy bárki munkájává váljon!

Az ember teste nem eladó, mivel ez szembe megy a méltóságával. A szexualitás életünk legbensőségesebb része, így saját személyiségünknek, lelkünknek is ártunk vele, ha áruba bocsátjuk testünket.

Bár az Amnesty saját állítása szerint az érintettek érdekében cselekszik, valójában ahelyett, hogy támogatná a társadalom egyik leginkább kiszolgáltatott rétegét, kizsákmányolóik büntethetőségének megszüntetéséért tesz lépéseket.

A prostitúció nemcsak, hogy önmagában is a szexuális kizsákmányolás egyik formája, hanem további kizsákmányolást is szül, mint pl. fizikai és szexuális erőszakotszex-kereskedelmet, rablást. A teljes dekriminalizáció nem javít az egyenlőtlenségek feltételein, a visszaélések és az erőszak gyakoriságán, illetve az embertelen körülményeken sem, amelyek a prostitúció legtöbb formájában jelen vannak. Sőt, jogilag asszisztál hozzájuk!

Az Amnesty International iránymutatása aláássa a prostitúcióban élő személyek emberi jogait, ezen felül büntetlenséget garantál a futtatóknak és a szexuális vásárlóknak, átnevezve őket „jó hírű szexuális üzleti vállalkozókká" és "tiszteletreméltó ügyfelekké". A  prostitúció rendszerében többségében nők kerülnek forgalomba és válnak szexuális árucikké. A teljes dekriminalizálás lehetetlennél teszi a felelősségre vonást, így a kiszolgáltatott rétegekre mond nemet, jogi keretet adva kizsákmányolásuknak.

Úgy gondoljuk, hogy prostitúció teljes dekriminalizációja helyett nagyobb társadalmi támogatást, a társadalmi kirekesztés csökkentését lenne szükséges előmozdítani a prostitúció áldozatai felé, kimenteni őket, és megteremteni a feltételeket jövőbeli boldogulásukhoz, biztonságukhoz.

Csatlakozzon Ön is, minél többen vagyunk, annál inkább tudunk küzdeni kiszolgáltatott embertársainkért!

-----------------------------------------------------------------------

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Ez kizsákmányolás. Változtassanak!

Az Amnesty International igazgatóságának figyelmébe

Értesülve arról, hogy az Amnesty International a héten úgy döntött, hogy elfogadja a prostitúció teljes dekriminalizációját elősegítő politikai dokumentumát, ki kell fejeznem tiltakozásomat.

Ez a lépés eltéríti emberi jogi szervezetüket eredeti küldetésétől.

Meggyőződésünk, hogy egy embernek sem szabadna szexuális kizsákmányolásból megélnie, az nem szabadna, hogy bárki munkájává váljon!

A prostitúció nemcsak, hogy önmagában is a szexuális kizsákmányolás egyik formája, hanem további kizsákmányolást is szül, mint pl. fizikai és szexuális erőszakot, szex-kereskedelmet, rablást.

Mi több, kutatások azt igazolják, hogy az emberkereskedelem nőtt azokban az országokban, ahol meghozták ezt a jogi lépést!

Az Amnesty International iránymutatása aláássa a prostitúcióban élő személyek emberi jogait, ezen felül büntetlenséget garantál a futtatóknak és a szexuális vásárlóknak.

A fentieket szem előtt tartva felszólítjuk az Amnesty International-t, hogy változtasson politikáján, ismerje föl programjának veszélyeit és változtasson rajtuk! Mint emberi jogokat védő szervezet gondoljon a szexuális kizsákmányolás és az ebből fakadó erőszak áldozatainak emberi jogaira, és kérjen bocsánatot azoktól, akik kárt szenvedtek a kizsákmányoló szexiparban.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]