Területi autonómiát Székelyföldnek!

A petíció címzettje: Románia kormányának - parlamentjének és nemzetközi fórumoknak

Területi autonómiát Székelyföldnek!

3 056 aláírás. A következő cél: 5 000!

A közösség megvédi Székelyföld Autonómia Statútumát! 2017. december 22-én harmadik alkalommal került a parlament elé Székelyföld Autonómia Statútuma. A román törvényhozás a tervezetet 2018 tavaszán elutasította. Az elutasítás alapja a román parlament Törvényhozási Tanácsnak 123/2018.02.23 számú véleményezése, amely számos tévedést, valótlan állítást és az európai értékrendtől idegen értelmezést tartalmaz. Ez a véleményezés, amelyre a parlament mindkét házának szakbizottságai az elutasító érvrendszerüket felépítették, és amely összhangban van a kormány, a Képviselőház valamint a Szenátus plénumának elutasításával, a román állam hivatalos álláspontjának tekinthető. A Székely Nemzeti Tanács úgy tekinti, hogy a román állam elutasításával szemben a cáfolat joga az egész székely közösséget megilleti, ezért a Törvényhozási Tanács érveinek tételes cáfolatát közvitára bocsájtotta, a mai naptól pedig megkezdi az aláírások, kiegészítő javaslatok, észrevételek összegyűjtését. Kérjük a székelyeket, az erdélyi magyarokat, hogy aláírásukkal támogassák a román állam érvelésének cáfolatát, amely itt http://sznt.sic.hu/hu-sic/index.php?option=com_content&view=article&id=1043%3A2018-07-24-15-55-25&catid=13%3Akoezlemenyek&Itemid=18&lang=fa  olvasható. Észrevételeiket az alábbi címre továbbítsák: A Székely Nemzeti Tanács által véglegesített álláspontot, a támogató aláírásokkal együtt továbbítani fogjuk Románia kormányának és parlamentjének, és tájékoztatásul el fogjuk juttatni a nemzetközi közösség különböző fórumainak. A dokumentumot, melyet Izsák Balázs SZNT elnök jegyzett kézjegyével, aláírta még: Ferencz Csaba, Tulit Attila, Gazda József, Csinta Samu, Imreh Ödön, Vass Imre, Thamó Csaba, Szabó Miklós, a Székely Nemzeti Tanács alelnökei, valamint László György, Albert Mátyás jegyzők, s Dónáth Árpád, Gazda Zoltán, Ferencz Botond széki elnökök is. Kézjegyével csatlakozott nyomban Tőkés László, az EMNT elnöke EP képviselő, Kincses Előd ügyvéd, Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke. Támogassa aláírásával a székelység jogos követelését!

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

3 056 aláírás. A következő cél: 5 000!

Aláírás

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Adatait adatvédelmi szabályzatunknak és felhasználási feltételeinknek megfelelően használjuk

Területi autonómiát Székelyföldnek

[az Ön neve]