Nagyboldogasszony ünnepének, azaz augusztus 15.-e munkaszüneti nappá nyilvánítása

A petíció címzettje: Dr. Kövér László az Országgyűlés Elnöke

648

648 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 1 000 aláírást.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány egyik célja a Mária tisztelet megőrzése, amely napjainkban még inkább hangsúlyozni és őrizni kell. Közel 1000 éve ajánlotta fel Szent István királyunk magyar nemzetét a mennybe felvett Szűzanyának a hagyomány szerint augusztus 15-én. Ezért ez a nap Magyarország Pátrónája ünnepe, Mária Országa vagyunk! A Katolikus Egyház szentmisén való kötelező részvételt ír elő erre a napra, melynek több munkavállaló munkája miatt, vagy több műszak vállalása miatt nem tud eleget tenni, főképpen a településen élőkre gondolva. A közjogban évszázadok óta érvényesült a Regnum Marianum eszméje, melyet erősítenünk és tovább vinnünk kell! Kevésbé köztudott, hogy 1945. előtt hazánkban is munkaszüneti nap volt Nagyboldogasszony ünnepe, azaz Szűz Mária mennybevételének ünnepe, amely számos (17országaban) európai országban ma is munkaszüneti nap. A sokat hangoztatott 'Mária országa vagyunk' kijelentések ellenére Magyarországon 74éve nem munkaszüneti nap augusztus 15-e. Ez így nem mehet tovább, ennek változnia kell! Nincs helye felekezeti megosztottságról beszélni, hiszen Szent István királyunk az ország felajánlása (1038.08.15.) történelmi tény, örökségünk.

Ezért az Alapítvány Kuratóriuma a fentiek tudatában kezdeményezi a Nagyboldogasszony ünnepének, azaz augusztus 15.-e munkaszüneti nappá nyilvánítását Magyarországon. Ezen kezdeményezésünk egyben határozott és pozitív üzenet Európa és a világ számára egyaránt, hogy nem csak szavakban, hanem tettekkel is megerősítjük Magyarország keresztény ország mibenlétét, valamint a Mária tiszteletet. A jelenlegi politikai és világpolitikai helyzetet tekintve egyetlen ország lenénk, aki ismét a Szűzanyának 'ajánlja' fel jelképesen az országot, méltóképpen megőrizve keresztény kultúráját. Méltó üzenet a keresztényüldözésre és a keresztényellenességre.

Információ: http://szentkutvolgye.hu

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

A petíció címzettje: Dr. Kövér László az Országgyűlés Elnöke

Alulírott, egyetértek a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány azon kezdeményezésével, hogy a Nagyboldogasszony ünnepét, azaz augusztus 15.-ét munkaszüneti nappá nyilvánítsák Magyarországon. Ezért tisztelettel kérem az Országgyűlés Elnökét, hogy a kellően megalapozott és kellő érvek alapján, továbbá történelmi tényeken alapuló nemzeti ügyben a törvény alkotás adta lehetősége szerint eljárni szíveskedjen, a Nagyboldogasszony ünnep napját munkaszüneti nappá nyilvánítás érdekében.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]