Emberi Méltóság Központ EMK

Emberi Méltóság Központ EMK képe
Emberi Méltóság Központ EMK

Az országa halálra ítélné, az ENSZ megmentené az életét

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében meghirdette a családvédelmi akciótervet, amellyel tovább erősödik hazánkban a családok anyagi támogatása.

Ezekben a hetekben folynak az egyeztetések az Nemzeti Alaptantervről, többek között azért, hogy gyermekeink ne legyenek ennyire túlterheltek.

Miután Magyarország mellett Szlovákiában és Bulgáriában is egyre több aggály merült fel a kormányok részéről az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatban, az Európa Tanács próbálja megmagyarázni a dokumentum kérdéses részeit. Igyekeznek elgördíteni az akadályokat a ratifikálás elől, de ez mindaddig valószínűleg sikertelen lesz, amíg át nem írják az egész Egyezményt.

Elindult az iskolaév, gyermekeink tovább koptatják az iskolapadokat. Az évnyitót követően az első napon megkaptuk a tankönyveket, és nagy erőkkel – főleg a többgyermekes családokban - igyekeztünk azokat valamilyen formában tartósabbá tenni: „becsomagolni” – „befedni” – „beborítani” (szóhasználatunk többnyire lakhelyünk függvénye).

Több mint egymillióan vonultak utcára a házasság és a család védelmében Mexikó 122 városában szeptember 10-én. A megmozdulás annak nyomán alakult ki, hogy Enrique Peña Nieto elnök májusban bejelentette, kiterjesztené a házasságot az azonos neműek kapcsolatára is a szövetségi állam egész területén.