Emberi Méltóság Központ EMK

Emberi Méltóság Központ EMK képe
Emberi Méltóság Központ EMK

Ezekben a hetekben folynak az egyeztetések az Nemzeti Alaptantervről, többek között azért, hogy gyermekeink ne legyenek ennyire túlterheltek.

Miután Magyarország mellett Szlovákiában és Bulgáriában is egyre több aggály merült fel a kormányok részéről az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatban, az Európa Tanács próbálja megmagyarázni a dokumentum kérdéses részeit. Igyekeznek elgördíteni az akadályokat a ratifikálás elől, de ez mindaddig valószínűleg sikertelen lesz, amíg át nem írják az egész Egyezményt.

Elindult az iskolaév, gyermekeink tovább koptatják az iskolapadokat. Az évnyitót követően az első napon megkaptuk a tankönyveket, és nagy erőkkel – főleg a többgyermekes családokban - igyekeztünk azokat valamilyen formában tartósabbá tenni: „becsomagolni” – „befedni” – „beborítani” (szóhasználatunk többnyire lakhelyünk függvénye).

Több mint egymillióan vonultak utcára a házasság és a család védelmében Mexikó 122 városában szeptember 10-én. A megmozdulás annak nyomán alakult ki, hogy Enrique Peña Nieto elnök májusban bejelentette, kiterjesztené a házasságot az azonos neműek kapcsolatára is a szövetségi állam egész területén.

A hírekből, előadásokból és mindennapi tapasztalatainkból is tudjuk, hogy a házasság és a család intézménye válságban van ma Európában. Mindezt tetőzi az azonos neműek "házasságának" és örökbefogadási jogának bevezetése néhány uniós országban, amelyek hatásairól nem készültek előzetes felmérések.