Schittl Eszter

A járványügyi veszélyhelyzet során sokat halljuk: az emberi élet védelme most a legfontosabb.

A koronavírus megfékezése rendkívüli kihívást jelent az egész világ számára. A járvány rengeteg ember életét sodorta és sodorja veszélybe.

Számos település megbénült, bezártak az egyetemek és az iskolák, és nem gyakorolhatjuk nyilvános összejöveteleken a hitünket sem. A járvány gazdaságra gyakorolt hatása milliárdok életét befolyásolhatja.

FRISS HÍREK:

- Petíciónk egyik címzettje, a Jobbik közleményben reagált Niedermüller Péter nyilatkozatára:

A Nők Lapja karácsonyi számában jelent meg az alábbi egész oldalas hirdetés, ami a homoszexuális férfiak gyereknevelését reklámozza:

"Karácsonyi különkiadásként" tette közzé és hirdeti a Netflix a "Krisztus első kísértése" című filmet, amely vallásgyalázó elemekkel van tele. A film Jézust homoszexuálisnak állítja be, Szűz Máriát házasságtörő nőnek, az apostolokat pedig alkoholistának. Ez teljességgel elfogadhatatlan.

Tizenöt évvel ezelőtt általános iskolás kislány voltam. Örökre megmarad emlékezetemben 2004. december 5-e, és az azt követő hétfői nap emléke, amikor nagyszerű történelemtanárnőm, Melinda néni feketébe öltözve jött be az órára. Síri csend volt a teremben, amikor megosztotta velünk az előző nap tragikus jelentőségét. Egy nemzet nemet mondott a tagjaira.

FÉLSIKER: Miután több mint 35 000-ren felszólaltunk, lecseréli a Coca-Cola a homoszexuális párokat bemutató plakátokat. Helyettük szivárványos palackokat ábrázoló, #LOVEISLOVE feliratos hirdetések jönnek...

Döbbenten találkoztunk tegnap a Momentum új EP-képviselője, Cseh Katalin és a feminista újságíró, Papp Réka Kinga Klubrádióban néhány éve elhangzott gyomorforgató, vállalhatatlan

Az Unplanned  (Nem tervezett) című film váratlan sikert aratott idén az Egyesült Államokban, meglepve ezzel a hollywoody számításokat. A film már a bemutatója utáni első hétvégén 6,1 millió dollár sikert hozott, míg a box office-szakértők ennek csupán a felét jósolták neki.

Egy emberséges társadalomban nem szabad elvenni azon emberek életét, akik valamiben különböznek a többségtől, pl. valamilyen fogyatékossággal élnek.

Ehelyett szeretettel és törődéssel kell őket (és családjaikat) körülvennünk egyéni és társadalmi szinten egyaránt.

Március 11-22-ig rendezik meg New Yorkban az ENSZ nők helyzetével foglalkozó bizottságának 63. ülésszakát. A rendezvényen hazánk is részt vesz, nekünk is jogunk van beleszólni az ülésszak záró dokumentumának tartalmába.

Az élethez való joggal szembemenő, csúsztatásokkal teli jelentésről fognak szavazni az európai parlamenti képviselők 2019. január 16-án.

Ha egyetért azzal, hogy az állam mint fenntartó megszüntesse a magyar nyelven folyó gender képzéseket, kérjük, csatlakozzon levelünkhöz!

Mi, a petíció aláírói összefogunk, hogy Magyarország egy abortuszmentes országgá válhasson.

Mi, a petíció aláírói összefogunk egy abortuszmentes Magyarországért.

Írország alkotmányának 8. módosítása leszögezi, hogy az állam elismeri a meg nem születettek élethez való jogát, figyelembe véve az anya egyenlő mértékű élethez való jogát.

Írország - Május 25. - Népszavazás az ír alkotmány 8. módosításáról

2018. április 24. este

Imákra van szükség!

Sikereket elérve, csalódásokkal is szembesülve, de mindenképp tapasztalatokkal gazdagodva tért haza a CitizenGO csapata New Yorkból, az ENSZ nõk helyzetével foglalkozó bizottságának 62.