Zoltán Toplak

Zoltán Toplak képe
Zoltán Toplak

Ma hazánkban a szülők válása esetén az egyik szülő felügyelete alá kerülnek a gyerekek, a másik szülőnek (jellemzően az apának) a szülői jogának gyakorlása felfüggesztődik. Holott kutatások bizonyítják, hogy a gyerekeknek az apjukra, a velük töltött időre is nagy szükségük van! Miért kérdőjeleződik meg az apa megfelelő szülői mivolta, ha a válásig vitán felül állt?

Az Isztambuli Egyezmény az Európa Tanács intézkedése a nők elleni erőszakkal szemben. Bár célkitűzése dicséretes, de egyben hiányos is, és elmondható az is, hogy határozatai sok kifogásolni valót hagynak maguk után.

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány egy százalékos adománygyűjtő kampányfilmjei a közvélemény, a társadalom széles rétegeinek megrökönyödését váltották ki. Apajogi szervezetek, férfijogi szervezetek és a média munkatársai egyaránt aggodalmukat és tiltakozásukat fejezték ki a filmek apaellenes, férfiellenes üzenete miatt.

Tiltakozással fordulunk az Ökumenikus Segélyszervezethez, az Emberi Erőforrások Minisztériumához és a Magyar Televízióhoz, hogy ne alkossanak, ne támogassanak és ne jelentessenek meg olyan társadalmi kampányokat, amelyek a családon belüli erőszak problémáját egyoldalúan, kizárólag a férfiakat hibáztatva, démonizálva mutatják be.

Az ENSZ, illetve gyermekvédelmi szervezete, az UNICEF Október 11.-én tartja a Lánygyermekek Világnapját.