Destinatario: EU

Valódi segítséget az üldözött keresztényeknek és vallási kisebbségeknek

305.137 persone hanno firmato. Aiutaci a raggiungere l'obiettivo 500.000 firme.

Valódi segítséget az üldözött keresztényeknek és vallási kisebbségeknek

Meriam Yehya Ibrahim már biztonságban van. Számtalan keresztény nő és férfi, csecsemő és idős ember viszont nincs biztonságban Irakban és Szíriában, Nigériában és Kamerunban, Szudánban, Pakisztánban, Szomáliában és Egyiptomban, csak hogy néhány országot említsünk. A keresztényeket elüldözik az otthonukból. Börtönbe zárják őket istenkáromlásért, a templomaikat felgyújtják és a híveket rendszeresen lemészárolják. A lányokat elrabolják és akaratuk ellenére férjhez adják őket.

Pakisztánban a keresztényeket, mint például Asia Bibi-t bebörtönözik istenkáromlás miatt. Saeed Abedini lelkész az utóbbi két esztendőt Irán legkegyetlenebb börtönében töltötte. Ezekben a napokban a keresztények ultimátumot kaptak: elbújnak, elmenekülnek vagy meghalnak.

Az Emberi Jogok Nemzetközi Társasága (International Society for Human Rights) szerint a világ vallási diszkriminációval kapcsolatos eseteinek 80%-a keresztények ellen irányul.

Az Egyesült Államokbeli Centre for the Study of Global Christianity (a kereszténység globális megjelenését kutató központ) becslése alapján 100 000 keresztény veszíti életét évente a hite miatt - azaz minden öt percben egyvalaki.

Az Európai Intézmények minderre semmit nem reagálnak.

Az Európai Tanács az olasz elnökség ideje alatt az olasz kormány elkötelezte magát a vallásszabadság védelme és előmozdítása, továbbá a vallási alapú erőszak és diszkrimináció leküzdése mellett. A félév hivatalos programja szerint „az Elnökség támogatja a vallás- és lelkiismereti szabadsághoz kapcsolódó közösségi kezdeményezéseket”.

Az utóbbi hetekben a Közel-Keleten és máshol élő keresztény közösségeket erőteljes támadások érik, amelyeket az Európai Intézményeknek egyértelműen el kell ítélniük és amely ellen minden eszközzel fel kell lépniük.

Július 24-én, csütörtökön Meriam gépe landolt Rómában az olasz kormány beavatkozásának köszönhetően, és megmenekült a halálos ítélettől. Segítsen nekünk, sürgessük együtt az Európai Tanács elnökségét betöltő Renzi-kormányt, hogy újra kötelezze el magát nemcsak egy, hanem több ezer üldözött keresztény életének megvédése mellett.

A keresztény és más vallási kisebbségek felbomlásának veszélye nagyon magas. A támadók meg akarják semmisíteni ezeket a közösségeket a különböző országokban. Ezért rendkívül fontos, hogy „családegyesítő” politikák lépjenek életbe az Európába menekült keresztények és más vallási kisebbségek segítésére annak érdekében, hogy (a vészkorszak után) hazatérhessenek otthonaikba.

A petíció címzettjeit kérjük, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének 1928 (2013) és 1957 (2011) számú határozatai és számos uniós szintű dokumentum értelmében (3309 számú 2014. április 14-15-i Tanácsülés, a 2012 április 1-2-én elfogadott Európai Tanácsi Következtetések, a 3069 számú 2011 február 21-i Külügyek Tanácsa ülése, a 2011 január 31-i és április 10-i Külügyek Tanácsa ülésének következtetései), vegyék figyelembe a vallásszabadságra vonatkozó állásfoglalásukat, tegyenek konkrét lépéseket a menekültek védelmében és a különböző országokkal folytatott kapcsolatokat a vallás- és lelkiismereti szabadság tiszteletét figyelembe véve tartsák fenn.

Questa petizione è stata creata da un cittadino o un'associazione non affiliati a CitizenGO. CitizenGO non è quindi responsabile dei suoi contenuti.

Firma subito questa petizione!

Per firmare seleziona una voce:
Trattiamo i tuoi dati personali in conformità con la nostra Informativa sulla privacy e ai nostri Termini di servizio.Firmando la presente accetta i Termini di Uso e la Policy della Fondazione CitizenGO, e accetta di ricevere in futuro altre comunicazioni sulle nostre attività e campagne. Può ritirare il consenso prestato in qualsiasi momento e senza alcun impegno. Grazie.

Destinatario: EU

Matteo Renzi úr, Olaszország miniszterelnöke, az Európai Unió Tanácsának elnöke; Federica Mogherini Olaszország külügyminisztere; Elmar Brok, az Európai Parlament Külügyi Bizottságának elnöke; Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke; David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke részére:

Néhány afrikai és közel-keleti országban a keresztény közösségek és vallási kisebbségek pillanatnyi állapota komoly aggodalomra ad okot és napról napra romlik a helyzet. Az utóbbi két hónapban számtalan esetet dokumentáltak bebörtönzésekről, gyilkosságokról, nemi erőszakról, különadókról, erőszakos térítésekről, nőkön végzett nemiszerv-csonkításokról és száműzésekről.

Az Európai Tanács olasz elnöksége ideje alatt kérjük, hogy foglaljon állást a mindenkit megillető elidegeníthetetlen vallásszabadság joga mellett, és első sorban:

· Hozzanak átfogó menedékpolitikai döntéseket vallási szempontokat szem előtt tartva különös tekintettel a keresztényüldözés jelenlegi helyzetére. · A keresztény és más vallási kisebbségek felszámolásának veszélye nagyon magas. A támadók meg akarják semmisíteni ezeket a közösségeket a különböző országokban. Ezért rendkívül fontos, hogy „családegyesítő” politikák lépjenek életbe az Európába menekült keresztények és más vallási kisebbségek segítésére annak érdekében, hogy (a vészkorszak után) hazatérhessenek otthonaikba. Tegyenek lépéseket uniós szinten, hogy a menekültek és családjaik mihamarabb hazatérhessenek közösségeikbe.

-------------

The current condition of the Christian community in many African and Middle Eastern countries is of great concern and each day becoming much worse. Within the last two months, there were countless documented cases of imprisonment, murder, rape, special taxation, forced conversion, female genital mutilation, and exile.

During the Italian Chairmanship of the European Council, we ask you to commit to ensuring the alienable right to freedom of religion for all, and concretely:

Develop a comprehensive policy on asylum, based on religious grounds, taking into account current situations of Christian persecution. Enhance the capability of the EU to monitor situations involving the Christian community and other religious minorities, with the intent to begin political dialogue with Middle Eastern and African countries about these ongoing situations; furthermore, inserting the ability to link EU Neighborhood Policy, which includes financial aid, with the degree of religious freedom and fundamental human rights protection and awareness in those countries.

Cordialmente

Valódi segítséget az üldözött keresztényeknek és vallási kisebbségeknek

Firma subito questa petizione!

305.137 persone hanno firmato. Aiutaci a raggiungere l'obiettivo 500.000 firme.