Prośba o wycofanie reklam usług typu "czat towarzyski" z czasopism wydawnictwa Bauer

Adresat/Adresaci petycji: Wydawnictwo Bauer

2 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 100 podpisów.

W ogólnodostępnych czasopismach wydawnictwa Bauer, takich jak np. "Tele Tydzień", znaleźć można reklamy usług typu "czat towarzyski", w których zdjęcia kobiet (czasem także mężczyzn) oraz znajdujące się obok nich teksty zachęcać mają do wysyłania sms-ów lub dzwonienia na podane numery. Na reklamy takie łatwo mogą natknąć się dzieci, szczególnie, że są one umieszczane obok reklam gier na telefony, a z tych korzystają częściej raczej osoby niepełnoletnie niż dorośli. Poza tym, przy reklamach czatu nie ma nawet informacji o tym, czy korzystanie z niego jest zabronione osobom poniżej 18 roku życia. Myślę, że reklamy usług tego typu nie powinny pojawiać się w ogólnodostępnych czasopismach.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:

Adresat/Adresaci petycji: Wydawnictwo Bauer

W ogólnodostępnych czasopismach Waszego wydawnictwa, takich jak np. "Tele Tydzień", znaleźć można reklamy usług typu "czat towarzyski", w których zdjęcia kobiet (czasem także mężczyzn) oraz znajdujące się obok nich teksty zachęcać mają do wysyłania sms-ów lub dzwonienia na podane numery. Na reklamy takie łatwo mogą natknąć się dzieci, szczególnie, że są one umieszczane obok reklam gier na telefony, a z tych korzystają częściej raczej osoby niepełnoletnie niż dorośli. Poza tym, przy reklamach czatu nie ma nawet informacji o tym, czy korzystanie z niego jest zabronione osobom poniżej 18 roku życia. Myślę, że reklamy usług tego typu nie powinny pojawiać się w ogólnodostępnych czasopismach, proszę więc o zaprzestanie ich publikowania.

[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

2 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 100 podpisów.