Adresat/Adresaci petycji: Abp Metropolita Warszawski Kard. Kazimierz Nycz

Prośba o wydanie oficjalnej zgody na odprawienie Mszy Świetej Wszechczasów.

129 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.

Prośba o wydanie oficjalnej zgody na odprawienie Mszy Świetej Wszechczasów.

Polska Narodowość i Polska duchowość zrodziła się jako owoc tej Mszy. Niemożliwością jest mówić o Polskim Narodzie i Jego Niepodległości bez wspomnienia, że to ona wychowała i ukształtowała Mężów stanu, Patriotów, naukowców, Świętych i Męczenników naszej Ojczyzny. Dlatego proszę o wsparcie dla Krucjaty Różańcowej za Ojczyznę i składanie podpisów które od razu trafiają do skrzynki mailowej sekretariatu Kard Nycza. Zachęcam!

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: Abp Metropolita Warszawski Kard. Kazimierz Nycz

Bardzo prosimy o udzielenie pozwolenia na odprawienie Mszy Świętej w Tradycyjnym Rycie Rzymskim rozpoczynającej Marsz Niepodległości w dniu 11 Listopada.

Trudno sobie wyobrazić obchody tak wielkiego dla Polaków dnia bez tej Mszy. Ona stworzyła polską duchowość, ona stworzyła duszę polskiego Narodu, dlatego jest nie tylko elementem ale nieodłącznym skarbem, o którym nam zapomnieć nie wolno.

Na tej Mszy wychowali się najwięksi Patrioci, Męczennicy za Wiarę i za Ojczyznę. Ona towarzyszyła Polakom w dniach tryumfu i w dniach zaborów, ona pozwalała przetrzymać i nie zagubić polskiej tożsamości nawet wtedy, kiedy Polski nie było na mapach. Jest ona jak święty egzorcyzm przypominający czym jest Polska i podnoszący naszą Ojczyznę i jej ducha nawet w ciemnościach obcej okupacji.

Mocą tej duchowości Kościoła, chcemy zachować nasza polską tożsamość, polską duszę przed zapomnieniem czym jest Wiara, Kościół i Ojczyzna. Dlatego jest ona dla nas, Polaków, jednoczących się wokół wspólnego dobra – Niepodległej Polski, konieczna.

Prosimy o wyznaczenie kościoła w bezpośrednich okolicach obchodów Marszu a jeśli kościół taki będzie za ciasny, prosimy o pozwolenie odprawienia tej Mszy w warunkach polowych. Jednakże kościoły nasze przecież są otwarte dla każdego, i w dobie ekumenizmu niemożliwe jest, żeby nie było w nich miejsca na katolicką i polską modlitwę.

Licząc na przychylenie się do naszej prośby i prosząc o błogosławieństwo na Patriotyczne obchody Niepodległości naszej Ojczyzny niżej podpisani:

Tadeusz Kaktus

[Imię i nazwisko]

Prośba o wydanie oficjalnej zgody na odprawienie Mszy Świetej Wszechczasów.

Podpisz tę petycję teraz!

129 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.