Adresat/Adresaci petycji: Premier Rządu Rzeczypospolitej Mateusz Morawiecki

Usunięcie firmy HUAWEI z projektu sieci 5G w Polsce!

1.742 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.

Drodzy Polacy!

Zachęcamy Was w imieniu partii Ruch 11 Listopada do podpisania petycji wzywającej Rząd Polski do usunięcia chińskiej firmy Huawei z uczestnictwa we wszelkich projektach dotyczących infrastruktury krytycznej państwa polskiego, w tym z budowy sieci 5G.

Jest to szczególnie istotne w kontekście ostatnich wydarzeń związanych z firmą Huawei - aresztowania pod zarzutem szpiegostwa dyrektora polskiego oddziału firmy Huawei i ostrzeżeń przed współpracą z Huawei, płynących z wielu stron świata.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: Premier Rządu Rzeczypospolitej Mateusz Morawiecki

Firma Huawei, potentat w dziedzinie elektroniki i informatyki, pochodzi z komunistycznego, totalitarnego państwa Chin Ludowych. W związku z tym istnieje poważne niebezpieczeństwo, że będzie wykorzystywana przez chiński rząd do wrogich działań w stosunku do państw Wolnego Świata. Prawo chińskie zobowiązuje firmy z Chin do współpracy z komunistycznymi służbami wywiadowczymi.

Potwierdzają to ostatnie wydarzenia, gdy aresztowano w Polsce pod zarzutem szpiegostwa dyrektora w polskim oddziale firmy Huawei.

Przed zagrożeniem dla bezpieczeństwa cybernetycznego swoich państw ostrzegły już rządy m.in. USA, Australii, Nowej Zelandii, Japonii, Czech, Wielkiej Brytanii, a nawet Francji. Stany Zjednoczone wezwały swoich sojuszników do rezygnacji z usług tej komunistycznej firmy.

Partia Ruch 11 Listopada wzywa Rząd RP do natychmiastowego zerwania wszelkich umów państwowych z firmą Huawei, w szczególności do zerwania współpracy w obszarze budowy sieci 5G.

Ruch 11 Listopada
Michał Fałek, prezes
pastor Paweł Chojecki, wiceprezes
Andrzej Turczyn, wiceprezes

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Usunięcie firmy HUAWEI z projektu sieci 5G w Polsce!

Podpisz tę petycję teraz!

1.742 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.