Adresat/Adresaci petycji: Naród Polski - Suweren

Odsuńmy Układ POPIS = (3RP) W obronie Polskiej Suwerenności

452 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500 podpisów.

Drodzy Państwo!

Od wielu lat jesteśmy zwodzeni przez ukonstytuowany po okrągłym stole układ. Niektórzy mieli jeszcze nadzieję na zapowiadaną "Dobrą Zmianę", jednak propozycja partii Jarosława Kaczyńskiego okazała się być największym kłamstwem i nastąpiła jedynie "Dobra Zamiana".

Przerwijmy ten błędny krąg. Wyraźmy swoje niezadowolenie i naciskajmy na odsunięcie się tych ludzi z pozycji władzy.

Posłuchaj petycji na Youtube: https://youtu.be/USkgwePnFyQ

W końcu wielu z nas zrozumiało, że między ludźmi establismentu polityczno-biznesowo-medialnego panuje zasada: Wy nie ruszacie naszych, my nie ruszamy waszych, a jeśli się kopiemy, to tylko po kostkach. Widzimy każdego dnia rezultaty takiej umowy, nawet jesli nie chcemy w to wierzyć.

Niestety nawet akt oskarżenia wymierzony w osoby ze świecznika oraz ewidentna ich wina nie powoduje odsunięcia ich ze świecznika. Ludzie Ci czują się całkowicie bezkarni, ponieważ zdają się na parasol roztaczany nad nimi przez instytucje i podmioty żerujące na tragicznej sytuacji naszego kraju.

Zaczynając od Właścicieli Kapitału, którzy ograbili polski majątek w ramach tzw. prywatyzacji, czy Angli, Niemiec i innych potęg, które potrzebują naszej siły roboczej i intelektu do rozwoju swojej gospodarki.

Nie ma w tej chwili w sejmie żadnego ugrupowania, które możnaby było powiedzieć, że jest pro-polskie, a pojedyńcze jednostki, które tam się dostają z dobrymi intencjami bardzo szybko są krumpowane wraz ze swoim zapleczem przez rozległy i podstępny układ. Roszady oraz komediowe formy przyjmowane przezz tzw. antysystem nie wróżą tym środowiskom dużego powodzenia.

Ta zabawa może trwać ponieważ całe zaplecze w postaci firm sondażowych, mediów, agencji marketingowych jest nastawione na to, że odgrywa cały ten teatrzyk "demokratyczny" i czerpie z tego regularne (wysokie) przychody.

Prawdziwe decyzje nie zapadają na poziomie zrozumiałym i przedstawionym suwerenowi, który jest zaczadzany tanią rozrywką i żerującymi na naszych najniższych instynktach konfliktami i aferami.

Są osoby, które to rozumieją, jednak znajdują się one poza marginesem życia publicznego. Najmądrzejsze osoby, które usiłują powiedzieć, że "Król jest nagi", są przez stado baranów i pseudo autorytetów - a także obsługiwane przez firmy PR-owe "boty", mieszane z błotem, a przez aparat ucisku fiskalnego i monetarnego są także niszczone materialnie. Dużo osób zdaje sobie z tego sprawę, jednak brakuje już sił by z tym walczyć.

System co jakiś czas dopuszcza rozmaitych skandalistów do głosu i wysyła medialnych szeryfów, którzy rozliczają "zbrodnie", jednak po pierwsze jest to zaledwie promil problemów, które dotykaja obywateli, a po drugie nawet sprawy, które mają być pokazowym rozliczeniem kozła ofiarnego nie są doprowadzane do końca Hanna Gronkiewicz Waltz, Amber Gold.

Wyjściem z obecnej sytuacji nie jest zmiana stron. Nie jest oczekiwanie na "3 siłę', która wychodzi z tego samego lasu co dotychczasowe. Czas odejść od stołu i przestać grać jak gra nasz przeciwnik.

Dlatego niezależnie od kalendarza wyborczego, strony politycznego sporu, apeluję o odsunięcie od władzy całego układu 3RP z wszystkimi przyległościami i naciskanie na nich, by odsunęli się od pozycji władzy i występowania w sferze publicznej.

Wiem, że to się nie uda i nawet tak odważny i zaprawiony w protestach naród jak Francja nie dał rady bankierskiego rządu doprowadzić do porządku. To świadczy o tym, że światowe rządu mają w poważaniu obywateli. Obywatele jednak nie wykorzystali jeszcze tego, czego tamci boją się najbardziej, tj. zignorowania ich i pójścia w inną stronę.

Samoorganizacji i przemyślanego i profesjonalnego stworzenia alternatywnego systemu!

Bardziej przenikliwi z nas zdają sobie sprawę z tego jak wygląda front obrony establismentu światowego przed zmianami, które następują dzięki m.in. wzrostowi świadomości poszczególnych ludzi i szybkiej wymianie informacji przez internet. Widzimy wyraźnie jak te same metody kontroli oraz rozkladania państw narodowych i ustanawiania tam "Nowego Porządku" przebiegają w każdym zakątku świata. Zdajemy sobię też sprawę jak wolnośc słowa jest stopniowo nam odbierana pod pozorem walki z terroryzmem, mową nienawiści, a ludzie są zamykani w technokratycznych systemach ponadnarodowych korporacji i bańkach informacyjnych.

Niedługo nie będzie może już możliwe przeprowadzenie takiej petycji, bo zostanie ona ściągnięta przez cenzorów internetu!

Jedyne co możemy zrobić, to odłączyć sie od tego zakłamanego systemu. Od ich mediów, wyborów, instytucji, fasad, poczucia wyższości i zacząć tworzyć własny!

To już ten moment. Narzędzia informatyczne, to, że jesteśmy połączeni w sieć sprawia, że nikt nie może nas powstrzymać w wykorzystaniu tego do samoorganizacji. Potencjał polskich informatyków i klasy kreatywnej jest bardzo duży, kiedy wykorzystamy go na pożytek własnego systemu opartego o nowe technologię, nasze problemy z drogim i niekompetentnym państwem skończą się!

Dlatego niech ta petycja będzie wyrazem dyzaprobaty, braku zainteresowania kontynuacją bycia sponsorem kiepskiej klasy teatrzyku politycznego, a także wyznaczeniem kierunku, w jakim powinniśmy podążać. -> Alternatywny system, własny system łączności, finansów, łączności i wykorzystanie posiadanych zasobów w sposób niezwykle efektywny (sharing economy), współtworzenie ustaw i ustaleń przez sieć (crowdsourcing) i rozproszenie decyzyjności po każdej zainteresowanej komórce społecznej. Danie prawa do realnego głosu. Nie co 4 lata i wyboru fikcyjnego. Każdego dnia, w każdej dotykającej nas ze strony Państwa i wspólnoty sprawie (Płynna demokracja).

Jeśli wspierasz taki kierunek i uważasz, że czas organizować się poza systemem i przestać wierzyć w ten postkomunistyczny rząd post-okrągłostołowy - Podpisz petycję! Oglądaj niezależne media, Dołącz do obywatelskich list wyborczych, zostań liderem nowego systemu w swoim regionie. Odsłaniaj kłamstwa i absurdy starego systemu! Rozmowa o petycji: https://niss.org.pl/petycja-do-narodu-polskiego/

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: Naród Polski - Suweren

Drodzy Polacy!

Z nieukrywanym niepokojem obserwujemy w ostatnich dniach i miesiącach zbywanie kolejnych obszarów naszej niepodległości i niezależności przez obecny rząd deklarujący patriotyzm i przywiązanie do wolności.

Daleko posunięta poprawność polityczna i unikanie w debacie publicznej faktów i poruszania wielu ważnych spraw uderza w fundamenty naszego bezpieczeństwa  i suwerenności. Jest to przede wszystkim:
  1. Kwestia roszczeń o sumie 1 BLN złotych organizacji prywatnych do majątku polskiego wspierana przez senat USA i bierna postawa rządu wobec tych wrogich Polsce działań.
  2. Forsowanie przez UE niebezpiecznej regulacji o majątkowych prawach autorskich potocznie zwanej “ACTA2”;
  3. Tragiczna w skutkach polityka energetyczna kierowana względami czysto ideologicznymi i na zlecenie zewnętrznych lobbystów, wyprzedaż praw do złóż naturalnych ogromnej wartości (pod pretekstem nieopłacalności ich wydobycia);
  4. Przyznawanie kolejnych praw i przywilejów dla banków i korporacji (np. dopłaty dla JP Morgan);
  5. Ściąganie wojsk amerykańskich na teren RP bez realnego rozwoju polskiej armii. Prowokowanie konfliktów z Chinami i Rosją
  6. Realna groźba użycia polskich żołnierzy czy obywateli w konfliktach nam obcych
  7. Przyznawanie praw do funkcjonowania obcym służbom wywiadowczym oraz policyjnym;
  8. Dopuszczanie do kompromitacji polskiego narodu na arenie międzynarodowej przez korpus dyplomatyczny (obrona pomnika ofiar ludobójstwa w Katyniu w Jersey City, ugięcie się pod lobby przeciwko ustawie o IPN)
  9. Wybiórcze wykonywanie prawa i 30 letnia bezkarność polityków powiązanych z wieloma aferami.
  10. Likwidacja przez rząd wybranych sektorów Polski takich jak rolnictwo w sposób przemyślany i systematyczny, pod presją konkurencji i mocodawców z zewnątrz.

MIEDIA

Nie możemy mieć zaufania do mediów, których zarządy realizują konkretną często antypolską politykę. Nastąpiła "militaryzacja” większości mediów i sieci społecznościowych (przez boty) w ramach prowadzonych wojen informacyjnych i dezinformacyjnych przeciwko Polakom. W sposób masowy (przez profesjonalne firmy) tworzone są sztuczne podziałów społeczne i zaagniane konflikty między różnymi środowiskami. Media te utrzymują w centrum uwagi społecznej osoby, które prezentują antykulturę i szkodzą narodowi.

Nie napotyka to niestety na zdecydowany opór społeczeństwa uśpionego przez owe media.

Podważamy fakt istnienia obecnie profesjonalnych, obiektywnych mediów informacyjnych, których celem byłoby prowadzenie dziennikarstwa na najwyższym poziomie i informowanie społeczeństwa o prawdziwie ważnych sprawach oraz o zachodzących wydarzeniach kluczowych dla przyszłości kraju.
Udowodnione zostało, że media są wykorzystywane wyłącznie jako narzędzie do wzmacniania przygotowanych w interesie grup interesu manipulatywnych quasi wiadomości i spreparowanych faktów mających na celu przede wszystkim trzymanie ludzi w poczuciu lęku i zagrożenia.

FINANSE
Rozrost sektora finansowego i zdobycie przez niego praw uprzywilejowującego jego reprezentatnów względem reprezentacji politycznej suwerena jest niedopuszczalne. Ciągłe generowanie długu oraz prowadzenie przestępczej działalności za jaką uznajemy stosowanie niedozwolonych umów i czerpanie z nich miliardowych korzyści nie może w dalszym ciągu być przez nas akceptowane.

ADMINISTRACJA
Mamy wątpliwości co do społecznego mandatu i jakości służb publicznych oraz ich zdolności do dalszego pełnienia służby narodowi polskiemu. Ponieważ widzimy wyraźne powiązanie następujące na poziomie personaliów między przedstawicielami elit politycznych, finansowych, medialnych, prawnych, oraz sądowych poniższa petycja jest wyrazem dezaprobaty dla utrzymania mandatu społecznego przez przedstawicieli wszystkich elit, ich żyrantów, lobbystów oraz beneficjentów i pracowników.

RZĄD
Jako emanacja całego zaznaczonego układu interesów i sił występuje przede wszystkim rząd, który przez 3 lata dowiódł (“po owocach ich poznacie”) czy i w jaki sposób pracuje w imieniu suwerena. Dowiódł z całą pewnością, że nie reprezentuje on naszego interesu w tak wielu obszarach, że domagamy się indywidualnego oraz całościowego ustąpienia z pozycji władzy i występowania w przestrzeni publicznej.

"OPOZYCJA"
Równą nieufnością darzymy całą opozycję i klasę dziennikarską, która nie podniosła w sposób skutecznych wyżej wymienionych kwestii do poziomu dyskusji ogólnospołecznej, realnego sporu wewnątrz parlamentu i tematycznych grup sejmowych.

W szczególności więc apelujemy do Narodu i Suwerena o
Odsunięcie ze stanowiska i obecności w sferze publicznej:
Prezydenta
Andrzeja Dudy -
Przyczyny:
Nie uregulowanie problemu tzw. kredytów frankowych oraz unikanie odpowiedzialności politycznej za wprowadzenie w błąd kilku milionów wyborców. Współodpowiedzialność za zrujnowanie rodzin, przedsiębiorstw oraz życia setek tysięcy poszkodowanych

Ministra Cyfryzacji
Marka Zagórskiego
Przyczyny: Brak umiejętności przeprowadzenia cyfryzacji Państwa i wprowadzenia do przestrzeni cybernetycznej jego instytucji. Usilne i bezrefleksyjne wdrażanie pod wpływem lobbingu Unii Europejskiego, Korporacji i związków branżowych technologii radiowych wpływających na zdrowie, krajobraz oraz naszą cyber suwerenność.

Ministra Zdrowia Łukasz Szumowski
Przyczyny:
Występowanie jako rzecznik przemysłu farmaceutycznego w mediach publicznych w zakresie obowiązkowych szczepień.  Brak nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i wyłączenia niektórych substancji w interesie w zagranicznego lobby medycznej konopi.
Ministra Rolnictwa
Jan Krzysztof Ardanowski
Przyczyny:
Nie realizowania postulatów rolników zrzeszonych w organizacjach oddolnych, działanie na rzecz ukraińskich producentów żywności, brak kontroli nad izbami rolniczymi, tolerowanie monopoli, zmów cenowych pośredników, przyzwalanie na sprzedaż zagranicznych produktów jako polskie przez sieciowe supermarkety.
Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji
Joachim Brudziński
Nie doprowadzenie do odpowiedzialności karnej osób uwikłanych w powszechnie znane afery oraz malwersacje finansowe na wielką skalę w zakładach państwowych, sądach, władzach lokalnych i parlamentarnych, w szczególności w instytucjach finansowych i instytucjach kontrolujących je.

Ministra Kultury
Piotr Gliński
Nie podjęcie działań wobec instytucji szerzących antykulturę, spektakli uderzających w uczucia religijne, jawnie antypolskich i nawołujących do nienawiści. Dopuszczenie do przekłamań historii polski na terenie publicznych muzeów

Ministra Spraw zagranicznych
Jacek Czaputowicz
Prowadzenie polityki sprzecznej z interesem stanu. Uległą i skrajnie wasalną postawę wobec: USA, Izraela i  Unii Europejskiej. Brak polityki dotyczącej dalekiego i bliskiego wschodu. Nie suwerenne posunięcia względem Iranu, Rosji. Nie doprowadzenie do wydalenia lub przeprosin ambasador USA i Izraela po karygodnych wypowiedziach.

Ministra Przedsiębiorczości i Technologii
Jadwigi Emilewicz
Zaniechania w zakresie wspierania technologii kluczowych, dopuszczanie do przekazywania kwestii związanych z infrastrukturą krytyczną w zasięg wpływu obcego Państwa. Transfer publicznych środków finansowych do sektora VC służącego obecnie jako narzędzie drenowania kraju z inicjatywy, talentów i innowacyjności

Ministra Finansów
Teresa Czerwińska
Utrzymanie stanu głodu monetarnego, niekorzystna polityka monetarna i utrzymywanie pieniądza w roli narzędzia agresji względem obywateli Państwa przez sektor finansowy i lichwiarzy.

Minister Energii
Kzysztof Tchórzewski
Wadliwa i nieefektywna strategia rozwoju sektora energetycznego w Polsce.
Źródło:

Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej
Elżbieta Rafalska
Trzymanie w zamrażarce sejmowej projektów środowisk pro-life.
Źródło: https://polskatimes.pl/w-czwartek-modlitwa-za-grzech-aborcji-przed-biure...

W końcu: Premiera RP

Mateusza Morawieckiego
Brak kontroli nad wykonywaniem przez rząd zadania służenia Narodowi Polskiemu. Wprowadzenie do Polski kilku milionów emigrantów bez konsultacji z suwerenem i wbrew jego wiedzy i woli.
Żródło: https://prawy.pl/71838-ilu-przyjelismy-imigrantow-w-2018-r/

Wnosimy także o odwołanie parlamentarzystów wszystkich opcji za nie reprezentowanie interesów ludzi w powyższych kwestiach i brak interwencji poselskich. Jednostki, wyłamujące się z układu z pewnością odnajdą się jeszcze lepiej na nowej scenie politycznej post-3RP.

Postulujemy również:
  • Odwołanie zarządu KNFu za brak kontroli nad sektorem finansowym
  • Odwołanie zarządu NBP za niesuwerenną politykę monetarną
  • Odwołanie zarządu TVP za brak obiektywności i celową dezinformację

Apelujemy do sygnariuszy listu otwartego - a także Naród jako Suwerena do działania w rozproszeniu w celu powołanie nowego rządu przez wyłonienie grup kompetentnych i odpowiedzialnych osób poza obecnymi instytucjami i mediami.  Zachęcamy do budzenia się i udziału w małych lokalnych grupach oraz komunikację poprzez zdecentralizowane platformy nie podlegające kontroli systemu informacyjno-polityczno-medialnego.

Zachęcamy do tworzenia lokalnych ognisk i klubów dyskusyjnych dot spraw Polski

Firma lub grupa osób, polaków, patriotów, która pierwsza dostarczy rozwiązań informatycznych umożliwiających podejmowanie decyzji demokratycznych przez internet będzie ważnym partnerem w objęciu roli służebnej wobec Polaków jako twórca instytucji nowego rządu, a wszyscy sygnatariusze petycji będą poinformowani i zaproszeni do wykorzystywania dostarczonych narzędzi i platform. Przeprowadzimy też zbiórkę środków finansowych i wyemitujemy akcje, których pomocna firma lub grupa stanie się znaczącym udziałowcem (do kilku %).

Nie nawołujemy do marszy i wychodzenia na ulicę tak jak ma to miejsce we Francji!

Nie zachęcamy do obalania rządu przy użyciu siły i innych agresywnych działań.

Zachęcamy do dzielenia się listem ze znajomymi i pamiętanie o bliskich wyłączonych z obiegu cyfrowego informacji kiedy będą powstawały nowe platformy łączące Polaków.
Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Odsuńmy Układ POPIS = (3RP) W obronie Polskiej Suwerenności

Podpisz tę petycję teraz!

452 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500 podpisów.