Prosimy o przywrócenie Mszy Świętej dla Polaków w czasie Marszu Niepodległości 11 Listopada w Warszawie!

Adresat/Adresaci petycji: Biskup Rzymu Franciszek.

662 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 1.000 podpisów.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Zanim opuścisz tę stronę...

Dziękujemy za to, że podpisałeś się pod naszą petycją. Prosimy, podziel się teraz nią ze swoimi znajomymi.

Adresat/Adresaci petycji: Biskup Rzymu Franciszek.

Biskupie Rzymu - Franciszku!

W Polsce nadchodzą bardzo ważne dni, wspomnienie odzyskania Niepodległości Polski, która dla rdzennych Polaków jest wielkim świętem. Naszą modlitwą, nabożeństwem, które towarzyszyło powstaniu Polski jako państwowości, jest Msza w Tradycyjnym Rycie Rzymskim.

Organizatorzy obchodów odzyskania Niepodległości, Marszu Niepodległości wszystkich Polaków – patriotów, zamówili Mszę Świętą Wszechczasów z tej okazji. Miała być to Msza całego Narodu, odprawiana w taki sposób, w jaki odprawiano ją od tysiąca lat istnienia Polski. Wszystko było uzgodnione. Jednakże kardynał Warszawy Kazimierz Nycz, nie bacząc na to, że nie ma prawa zabronić katolikom Mszy Świętej, zabronił Księdzu Proboszczowi parafii warszawskiej Najświętszego Zbawiciela pozwolić na odprawienie Mszy Świętej w kościele warszawskim. Katolicy, Polacy, patrioci zostali osamotnieni. Tyle się mówi o rdzennych obrzędach religijnych. Tyle się mówi o zwyczajach, rdzennej kulturze i wartości pierwotnej Wiary narodów. Polakom odmówiono uczestnictwa we Mszy Świętej, która jest najbardziej pierwotnym i rdzennym nabożeństwem dla Polskiego Katolika. Dlaczego nie szanuje się tysiącletniej Tradycji Narodu Polskiego w dniu tak wielkim jak 11 Listopada – dzień powrotu Polski po zdradzieckich rozbiorach na mapy świata.

Biskupie Rzymu, Franciszku!

Bardzo prosimy o to, żebyś zainterweniował w naszej sprawie! Jak może ksiądz kardynał Warszawy odmówić nam Mszy Świętej która ukształtowała Naród Polski! Jak może katolicki ksiądz odmówić wiernym Mszy Świętej takiej, która jest pierwotna dla Polski, która stworzyła polską duchowość i tożsamość. Odbieramy zakaz kardynała Warszawy jako walkę z rdzenną wiarą Polskiego Narodu, z rdzennym obrzędem Polaków, który budował naszą tożsamość narodową.

Jest to pogwałcenie prawa kanonicznego.

Kardynał Warszawy nie ma prawa jak szef mafii zastraszać, zakazywać Wiary, Mszy Świętej. Nie ma prawa jak bandyta wpływać na księży i proboszczów, czy im wolno czy nie odprawić Mszę Świętą dla wiernych.

Msza była zamówiona, zapłacona, nie można jej zakazać! Jest to bezprawie i będzie sądzone przez Boga, gdyż kiedy intencję przyjęto, nie wolno zaniechać jej pod karą grzechu. Czcigodny Biskupie Rzymu, potraktowano Polaków w Polsce jak niewolników i upokorzono nas. Czy urzędnik Kościoła może się tak wobec Polskiego Narodu zachować? Czy może tak potraktować nasze polskie obyczaje i kulturę?

Apelujemy, do Czcigodnego Biskupa o zdyscyplinowanie kardynała, który łamie przepisy Prawa Kanonicznego i nie wypełnia swoich obowiązków kardynalskich a działa przeciwko Wierze Katolickiej, Kościołowi, Polsce, polskiemu obyczajowi, polskiej kulturze i Polskiemu Narodowi!

Niżej podpisani:

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

662 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 1.000 podpisów.